ZEVS Forum

Trenutno vreme (1.1.2009 - 15.1.2009)

Začel/a ŠTROMAR, 01. Januar 2009, 00:48:39

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

zippy

Piha orkanska burja s sunki preko 130 km/h, temp. je -2 stopinji C, windchill pod -20 stopinj C, vreme je jasno.

simply

Plave - spodnja soška dolina :

jasno, zmerna burja, T : - 0.7 C.

Pihe

Citat od: zippy dne 08. Januar 2009, 22:42:16
Piha orkanska burja s sunki preko 130 km/h, temp. je -2 stopinji C, windchill pod -20 stopinj C, vreme je jasno.

Pa dajte mi nekaj povedat Ajdovci: kje ima ARSO skrit svoj vetromer, ki niti pod slučajno ne pihne čez 20 m/s!? Pišete, da je orkanska burja, kar zelo verjamem, in pogledam na ARSO podatke, tam pa sunki do 16 m/s. :icon_exclaim:

Ej Arsovci! Dajte razmislit o postavitvi svoje postaje na kako bolj markantno mesto!!! Na tej točki je očitno preveč zavajujoče!!! :icon_arrow:

Sorry @zippy, da sem se pod tvoj post uslinil. :icon_redface:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

hunter

pooblačilo se je temperatura je bila že -11,3 a je zrasla na -10,2  :icon_exclaim:
RCZ performance

zippy

Citat od: Pihe dne 08. Januar 2009, 22:48:06
Pa dajte mi nekaj povedat Ajdovci: kje ima ARSO skrit svoj vetromer, ki niti pod slučajno ne pihne čez 20 m/s!? Pišete, da je orkanska burja, kar zelo verjamem, in pogledam na ARSO podatke, tam pa sunki do 16 m/s. :icon_exclaim:

Ej Arsovci! Dajte razmislit o postavitvi svoje postaje na kako bolj markantno mesto!!! Na tej točki je očitno preveč zavajujoče!!! :icon_arrow:

Sorry @zippy, da sem se pod tvoj post uslinil. :icon_redface:
Ni problema ;)
ARSO kaze podatke z avtomatske postaje Dolenje Ajdovscina, ki je kaksnih 5 km oddaljena od Ajdovscine, tako da ti podatki ne kazejo realnega stanja. Na tabli od cestnega podjetja kaze trenutno 121 km/h, kar je precej bolj tocno.

rozli2003

14 ledeni dan in jasno pri -12°C. snega par mm, tam kjer ni sonca

snowfrick

Citat od: Neurje dne 08. Januar 2009, 22:23:44
Zgornji Brnik;

-- še vedno povsem jasno in zelo zelo hladno.
                   -- temperatura je trenutno - 15.3 stopinje.

Če bo šlo tako naprej z jasno nočjo nam zjutraj mogoče celo ne uide celo -20.

u ti mater ej.tole je pa že. :icon_wink:
kje pa imaš termometer(višina)?

Aquatic

Trnje, Škofja Loka

Ura: 23:00

Jasno
Temp.: -8,2
Vlaga: 59%
Davis Vantage Pro2

Sado

Citat od: zippy dne 08. Januar 2009, 22:53:32
Ni problema ;)
ARSO kaze podatke z avtomatske postaje Dolenje Ajdovscina, ki je kaksnih 5 km oddaljena od Ajdovscine, tako da ti podatki ne kazejo realnega stanja. Na tabli od cestnega podjetja kaze trenutno 121 km/h, kar je precej bolj tocno.
Se bolj realno pa je ce gres sam pomerit  :P
Torej, po mojih meritvah na cesti med Ajdovščino in Lokavcem so posamezni sunki dosegli okrog 120km/h, povprečje je pa nekje okrog 70.
Ni treba da ARSO postajo prestavlja, kul bi ze bilo ce bi bili na internetu objavljeni podatki, ki so na opozorilnih tablah.
VP Ajdovscina: http://ajdovscina.zevs.si

snowfrick

Citat od: MaVeRiCk dne 08. Januar 2009, 23:05:53
Jasno
-9,1°C
84%

Lahko noč, dans bo pa treba dat kako dekno pa kojter več na sebe, ziher je ziher :icon_lol: :icon_lol: :wise: :wavey:

lepo temperaturo imamo,čeprav si ti tam v rovtah doma,pa imaš malo bolj mrzlo :)
pa na jezero kej prit,ne pa skos doma gnit ;)
dans je blo že miljon folka gor.

edit:lahko noč

alan

Zgornji Brnik -15,3°C Zalog pa -12,9°C. Zanimiv, ker sta tko bliz pa taka razlika :shrug:

zippy

Citat od: Sado dne 08. Januar 2009, 23:03:49
Se bolj realno pa je ce gres sam pomerit  :P
Torej, po mojih meritvah na cesti med Ajdovščino in Lokavcem so posamezni sunki dosegli okrog 120km/h, povprečje je pa nekje okrog 70.
Ni treba da ARSO postajo prestavlja, kul bi ze bilo ce bi bili na internetu objavljeni podatki, ki so na opozorilnih tablah.
Se strinjam, sam tam na Arso-tu jih nic ne briga, naj pridejo mal na burjo da jih prepiha pa bojo pol takoj dali prave hitrosti na portal :icon_haha:

paradolf

Citat od: alan dne 08. Januar 2009, 23:11:44
Zgornji Brnik -15,3°C Zalog pa -12,9°C. Zanimiv, ker sta tko bliz pa taka razlika :shrug:

In Podgorje le -9.9°C
Sem se prej peljal iz Kamnika čez Duplico v Podgorje.
V Kamniku (obvoznica) je v avtu kazalo zunaj -7.5°C, na Duplici -8°C, na poti proti Podgorskem rondoju (pri Fructalu) -10, pri meni ki sem malo višje ob gozdu pa -8.5°C. Termometer v avtu kaže nekako 0.5°C več kot je dejanska temp. Tako da so kar razlike. Brnik pa je že tako znan po tem da se ponoči fejst ohladi, sedaj pa ima še malo snega.

Nov 8 ledeni dan v tem letu z Tmax. -1.3°C.
Tmin. še čakam.  8)

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

-another-

No, tukajle na Markovcu nad Koprom (100m.n.v) pa je trenutno -0.9 °C. Hitrost vetra ocenjujem na okoli 30-50km/h (brez opreme sem, le izkušnje  :icon_kava: )

Lp
naj bo letos vsaj 20cm snega! :)

TgT

-2°C in 130km/h ni pod -30°C  :icon_rolleyes:
Obstajata dve formuli, stara prikaže -22°C, nova pa -15°C

Aja je zbrisal  :icon_biggrin:

Pol ure pred polnočjo smo imeli že -9,6 nato pa je ozračje otoplil veter. Temperatura je -8,7  :icon_razz: