ZEVS Forum

Time lapse posnetki

Začel/a Capillatus, 26. December 2008, 20:58:22

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ekolog

Citat od: paradolf dne 30. Junij 2010, 23:20:10
Boš rekel da ga danes pa nisi naredil ko je dogajalo :icon_question:
Ne, včeraj pa danes ga nisem naredil, morda jutri :icon_question: :shrug:

Zanima me, tisti, ki uploadate timelapse posnetke na youtube, ali vam tudi tako dolgo nalaga, meni nalaga več kot eno uro :icon_rolleyes: :icon_question:

alze

Citat od: TgT dne 30. Junij 2010, 23:18:36
alze, odlicno, kot vidim imaš tudi pravo mašinco za to :) na koliko sekund si sledijio slike oz koliko slik na sekundo ?

Aparat sem povezal na računalnik kar preko USB kabla. Canon ima za "Remote shooting" program EOS Utility. Čas zajema sem nastavil najmanj kar se da (mislim da je 5 sekund). Na fotoaparatu sem imel polarizacijski filter, da sem lahko slikal z daljšimi časi in da so oblaki bolj izraziti.
<- Klik

Ekolog

matic

Napiši koliko sličic "lepiš" skupaj, katero kompresijo - kodek uporabljaš in koliko je končna datoteka velika.
"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

Ekolog

Sedaj ne vem koliko je točno število sličic, jih je pa kar veliko, se pravi od 05:00 zjutraj pa do 21:05, pa na vsako minuto imam nastavljeno, da shrani sliko, vsega skupaj je pa za 864.025 kb, toliko je bila včerajšnja datoteka velika (windows media player), glede kodekov pa ne vem, sicer me tam na youtubu nekaj opozarja glede kodekov, samo ne vem kaj točno hoče, katere kodeke mi pa ti priporočaš oz. katere imaš ti, pa kako dolgo tebi nalaga :icon_question:

max

Blaž, absolutno prevelik fajl....864Mb :icon_exclaim:, ni čudno da je tako dolgo nalagalo.
Saj ni potrebno v mediaplayerju delat...
So ti napisal kater program, zdaj pa spet sprašuješ :icon_lol:

Ekolog

CitatBlaž, absolutno prevelik fajl....864Mb
864 KB, ne mb, kot si ti napisal :icon_arrow:, saj tisti program makeAVI tudi uporabljam, ki mi ga je svetoval matic, samo potem mi avtomatsko vse skup vrže v media player, potem pa jaz ta media player uploadam na youtube, tam na youtube kliknem na upload, potem moraš pa izbrat v mapi in jaz izberem timelapse 3, kakor sem ga poimenoval in mi ga potem 3 ure uploada :icon_redface: :icon_rolleyes: :shrug:

max

Citat od: Ekolog dne 03. Julij 2010, 15:10:37
864 KB, ne mb, kot si ti napisal :icon_arrow:,

Pa kaj bluziš zdaj?? poglej kaj si ti napisal:

Citat od: Ekolog dne 03. Julij 2010, 12:15:08
...... vsega skupaj je pa za 864.025 kb, toliko je bila včerajšnja datoteka velika (windows media player).....

Kdo je kaj sedaj napisal   :icon_surprised: :banghead:

Ekolog

MAX ne me jezit :icon_evil: :icon_twisted:, poglej 3 poste nazaj, napisal si 864 MB, moj video clip je pa velik 864 kb

TgT

Dej model, raje bodi tiho s takimi izjavami ker lahko marsikdo umre od smeha.
Nobeden te ne jezi, ti delaš budalo iz sebe :)

Ekolog

Se opravičujem, moja napaka, velikost video clipa je 864.025 kb, jaz sem pa mislil, da je 864,025 kb. Torej, kako pa sedaj to pomanjšam oz. naredim, da bo manjša velikost :icon_question:

polo

Citat od: Ekolog dne 03. Julij 2010, 15:42:42
Se opravičujem, moja napaka, velikost video clipa je 864.025 kb, jaz sem pa mislil, da je 864,025 kb. Torej, kako pa sedaj to pomanjšam oz. naredim, da bo manjša velikost :icon_question:

Slovenija ima talent (@Ekologa)

gradiščan

Citat od: Ekolog dne 03. Julij 2010, 15:42:42
Se opravičujem, moja napaka,

Ne vem če bomo opravičili  :shrug:
Sicer pa imaš povsej verjetnosti že v štartu prevelike slike, ki jih potem daš v time lapsus.. lapsus zate  :icon_wink:

matic

Ekolog:

- nastavi na fotoaparatu[webcamu] velikost-format fotografij 640X480 ali pa ali pa 600X800 - več pa raje ne! Predvidevam da imaš odločno prevelik format zajete sličice, zato pa ti na koncu naredi tako velik file timelapse-a. Pri meni se giblje velikost končne datoteke-filmčka nekje 15-20Mb.

- programi pri večini spletnih kamer, ki omogočajo izdelavo timelapse posnetka običajno "izdelajo" nenormalno velike končne datoteke tudi pri velikostih 640X480

- za izbiro kodeka sem ti že v par prispevkih prej napisal da uporabljam Xvid MPEG-4, število sličic pa različno, je pa pri recimo 6000[zajem na 3-5sec.] fotkah končni timelapse velik 15-20Mb..

- uploada mi razmeroma hitro, namreč dostop do spleta poteka preko optičnega priključka, tako da manj kot minuto

- če takole čez prst predvidevam da uporabljaš ravno to opcijo kjer ti program spletne kamere izdela timelapse in zato tako velika datoteka. Če se ne moraš izogniti ali prekiniti kreiranju posnetka ob zaključku zajema fotk, pa pusti da ti ga naredi in ga po koncu zbriši, potem pa sam naloži posnete fotke v programu MakeAvi in naredi po opisanem postopku... pa bo vse dobro.
Še majhen nasvet, zapisuj si nastavitve, predloge in bodi dosleden... veš, malo je neprijetno ko se spusti debata na odebeljeni tisk, "velike črke" in ostre besede, ko pa se v štartu zadeve ne zjasnijo ;)

lp,

Matic
"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

Ekolog

Matic, hvala za nasvete in napotke :icon_wink: :praise:, vendar sem sedaj v nastavitvah programa webcamxp onemogočil možnost, da mi shranjuje slike vsako minuto na disk, ker mi tako ali tako delajo samo navlako na pc-ju, pa še pc je star ko peca in ga ne smem preveč obremenjevati z nepotrebno navlako.