ZEVS Forum

V pričakovanju poletja

Začel/a Capillatus, 20. December 2008, 23:27:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Capillatus

Zima je zelo lep letni čas in za nekatere tudi najlepši. :icon_smile:
Nekateri imamo raje poletni čas ko je vreme malo bolj aktivno. Včasih nažalost tudi preveč.
Ker že komaj čakam na poletje sem poiskal nekaj slik supercelic. ;)
Vse slike so last njihovih avtorjev :icon_wink:

To bo zaenkrat;) Posvetimo se raje zimi :buttrock: :icon_cool:

Elessar

Uf zanimive slike, prvo slika izgleda kot kakšna vesoljska ladja  :icon_lol: :icon_lol:
Lp, Tilen

tesovnik

jaja flis---> storm fan :bouncy:

svetovne fotke :buttrock:

stog

Jap. Lepe fotografije.

Kar se zime tiče...
Le kdo ima rad letni čas v katerem:
- je večina juter vlažnih, mrzlih in meglenih, da ne vidiš, niti kaj sosed dela.   :icon_lol:
- je narava mrtva, rjava in brez življenja  :icon_sad:
- je treba menjati gume  :icon_evil:
- je treba dati celo plačo za kurjavo
- je na travnikih ves čas blato, pa naj bo od topljenja snega ali dežja, ki težje izhlapi  :surprised:
- ni toliko pestrega vremena  :wise:
- so pogosti celo nekaj tedenski anticikloni, ki poskrbijo za dolgčas  :shrug:
- mraz ali depresivno vreme poskrbi, da je človek več noter kot zunaj  :'(
- je treba čakati da se sneg v dežemerju stopi, da dobiš podatek o padavinah  :icon_rolleyes:
- je sneg vse bolj redek, pa še ta ki pade je v obliki plundre, ki poskrbi za zastoje in počasnejšo vožnjo v mestu  :banghead:
- se zaradi morebitnega napluženega snega še težje dobi parkirni prostor v Ljubljani  :icon_lol:
- v katerem se ne da kaj prida v hribe  >:(

No to so bile sicer le (vse) slabe strani, da me ne bodo "zimoljubi" vrgli s foruma.  :icon_mrgreen:

Idealna zima bi bila takšna s tremi rundami 1m novozapadlega snega, ki bi nekaj dni vztrajal, nato pa bi ga hitro pobralo. Potem bi prišla otoplitev in ogromno dežja ter poplave. Nato enkrat hud mraz za nekaj dni ter dosti sončnega vremena po obilnem sneženju. Temu jaz rečem idealna zima. Vsega po malem in brez megle ali dolgotrajnega mraza ali rahlega dežja.  :icon_exclaim:

Resnici na ljubo tudi jaz čakam na poletje, če se zima nima namena vsaj enkrat dobro izkazati z vsaj 35cm ali vsaj obilneje zasnežiti hribe, kar pa se je večinoma že uresničilo.

Serpentinšek

S Stogom sva na isti valovni dolžini.  :icon_mrgreen: Mislim, da je od forumašev podobnega mnenja le še Skywarn, potem se pa konča.
;D
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

markokorosec.net

Citat od: Serpentinšek dne 22. December 2008, 18:53:24
S Stogom sva na isti valovni dolžini.  :icon_mrgreen: Mislim, da je od forumašev podobnega mnenja le še Skywarn, potem se pa konča.
;D

Podpis pod tvoj post in pod stogov. Pfuj je**mti zimo  :icon_mrgreen:

Pa še neki fotk... najprej nadaljevanje druge fotke... 30min kasneje, 15km SV - Hill City, KS - 22.5.2007 :buttrock:

In še malce kasneje... tik predno je lubica tornado spustila ;D

Nadaljevanje zadnje pa dan kasneje - Pampa, TX - 23.5.2007.. takoj potem, ko je lepotica tornado povrgla:

Mimo te pa itak ne morm... Socerb, SLO - 23.8.2008 :bouncy:

Ah, kaj bi človek dal za večno poletje...  :buttrock:

TgT

Jz pa rečem, da ste "prtegnjeni" in otroški s tem, ko tako "jočete" okoli zime in poveličujete poletje. Ne vem, če vam zima reeeeeeeees ne paše, kaj še čakate, južni pol vas ta čas pričakuje. Vse lepo in prav ampak konstanto jamranje glede tega pač ni lepo.

Osebno imam rad enako prav zimo kot poletje in favorizirat eno obdobje je brezpredmetno. Vsak letni čas ima svoje čare...
Sam pa imam željo doživet, poletje v avstraliji,zimo v kanadi, tornade v ameriki.  Ekstremnih dogodkov poleti v Sloveniji imamo pa itk dovolj  :icon_mrgreen:

stog, morm rečt, da me prav lepo nasmeješ s svojimi izjavami  :icon_mrgreen:

Capillatus

Citat od: Serpentinšek dne 22. December 2008, 18:53:24
;D

Da ne boš pozabil na mene  ;D
Jaz sem odprl to temo samo zaradi tega  :buttrock:
Čeprav marsikdo misli da imam rad zimo ker sem doma malo višje, je pa ubistvu ravno nasprotno :icon_mrgreen:

@Skywarn.si, zakon fotke  :clap:
Off: S kom pa ponavadi čejsaš?

markokorosec.net

@TgT: zgleda nisi dojel bistva stog-ovega posta. Ni fora, da nekdo ne bi maral zimskega vzdušja, ampak gre za to zimsko dolgočasje, ki ni ne tič ne miš. Ko prebiraš poste nekaterih, ki omenjajo da je nora zima zunaj z gosto meglo in temp cel dan pod 0... če ta folk ni prtegnjen pol mu itk ni več pomoči. Kako se lahko nekdo veseli dolgočasnega sranja in mraza kot je sedaj v npr. LJ kotlini, geez  :banghead: :icon_rolleyes: Da bi blo peklensko mraz, snežilo ali karkoli... ne pa to kot je tam sedaj, blagor ubogim...  :icon_haha:

Meni je všeč zima, da si pogledaš ponekod pravljico... a da se pa prebijam nekaj mesecev skozi to dolgočasno mrzlo sranje, je pa out :surprised:

@capillatus: v Evropi čejsam najraje sam, da me noben ne moti in si sam svoj mojster od prognoze do izvedbe. V ZDA je pa pametno deliti izlete še z vsaj 1-3 kolegi. Predvsem zaradi deljenja stroškov in po drugi strani tudi zaradi varnosti, pa tudi psihološke vojne s 5 do 10 urnimi vožnjami je lažje zdržat z družbo.

Capillatus

Citat od: skywarn.si dne 23. December 2008, 13:44:50
Meni je všeč zima, da si pogledaš ponekod pravljico... a da se pa prebijam nekaj mesecev skozi to dolgočasno mrzlo sranje, je pa out :surprised:
X

Koliko pa so približno stroški recimo enomesečnega čejsa?

jaka

Ma js mam rad vse letne čase...zima je itak zima, jesen ma tudi poseben čar, sploh če so poplave :), poletje? le kdo ne mara poletja in neviht? :icon_mrgreen: Pomlad je pa že zato fajn, ker lahko greš po dolgem času v kakšen parkec pod drevo in tam piješ LAŠKO ;D

Serpentinšek

Citat od: jaka dne 24. December 2008, 16:07:35
Pomlad je pa že zato fajn, ker lahko greš po dolgem času v kakšen parkec pod drevo in tam piješ LAŠKO ;D

...ali pa opazuješ takšno in drugačno okolico.  ;D
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Capillatus

Počasi prihaja nova sezona v Ameriki, zato se malo spomnimo lanske  :icon_arrow: :icon_arrow:

http://www.crh.noaa.gov/images/top/2009SWAW.pdf

Precej zanimivo branje, podprto z grafi ;)

Stormchaser

Citat od: Capillatus dne 08. Marec 2009, 11:36:35
http://www.prlog.org/10177675-strong-tornado-season-could-be-ahead-for-2009.pdf
:icon_arrow: :icon_arrow: :icon_arrow: :icon_arrow:
Se kar strinjam glede na to, da so se letos začeli pojavljati že Februarja.Kare sicer ni nič neobičajnega je pa res, da je ponavadi vedno oznanilec dobre sezone .In kot kaže bo letos spet bombastično!LP