ZEVS Forum

ws 2300

Začel/a oleg, 19. December 2008, 23:55:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

oleg

KABLI
mene nekaj zanima prenos podatkov z kabli
in sicer naslednje če bi to delovalo
ker je dolga dolžina imam v mislih naslednjo vezavo
naj prej bi povezal konzolo z senzorjem temparature nikje na dolžini 60 metrov a bi šlo tole  :icon_question:
na to pa še od senzorja za temparaturo do senzorja za veter nikje ista dolžina kabla
tako da bi bil sam vetromer postavljen 60 metrov proč od same hiške tako bi bil vetromer bolj na odprtem  :icon_exclaim:
oleg

GIFTED

Živjo,

Mislim da imam podoben problem kot bbenci...  Že kar nekaj časa se mi dogaja, da takoj ko  prižgem računalnik katerega imam za zajem podatkov postaja preneha dobivati podatke. ( postaja je povezana brezžično).
Kabli so vsi originalni...

Torej naj bi tile feritni obročki pomagali?

Mi je pa čudno prevsem tole, da je zadeva delovala pol leta brez problema. Tudi kakšnih novih el. naprav nisem priklapljal kje v bližini potem pa pffff  :smash:

max

Citat od: GIFTED dne 13. December 2010, 20:19:18

Mi je pa čudno prevsem tole, da je zadeva delovala pol leta brez problema. Tudi kakšnih novih el. naprav nisem priklapljal kje v bližini potem pa pffff  :smash:

mislim da je tu drug problem, če je pol leta delalo bp.   Zunanjo enoto napajaš z baterijami ane?
Verjetno so že malo iztrošene, zunaj je hladneje, signal je slabši in je posledišno občutjivejše vse skupaj za motnje, ko priklopiš računalnik.
Verjetno bi kabel s feritnim obročkom malo pripomogel, vseeno pa najprej zamenjaj baterije v zunanji enoti, pa boš takoj videl.

GIFTED

Baterije sem najprej zamenjal... od merkatorjevih do duracell-ovih... ni bilo rešitve :icon_acro:
Pa tudi nobenega drugega bistvenega vpliva ni, konzoli in senzorji so na ~10 m (dejansko se vidita), no nobenih ovir vmes.

Bom jutri skočil v Conrad po obročke, pa da probamo...

alze

Koliko % vlage vam je postaja največ pokazala ?

Moja več kot 98% ni prišla, čeprav naj bi bilo te dni tudi 100%.
<- Klik

Pihe

Citat od: alze dne 19. Januar 2011, 12:40:40
Koliko % vlage vam je postaja največ pokazala ?

Moja več kot 98% ni prišla, čeprav naj bi bilo te dni tudi 100%.

Boš moral plačat za mašo,če boš hotel,da ti bo pokazala kaj več. :icon_haha:
WS23XX ne zlezejo višje od 98%.Se mi pa zdi,da to tudi piše v manualu. :icon_question:
OT: prej sem šel mimo tebe in sem videl,da bi lahko vetromer postavil na tisto telegraf štango(poleg prometnega znaka) in bi imel mnogo boljši zajem vetra. :icon_wink: (če bi ti seveda pustili imet zadevo gor)
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

gregach

Meni je moja 2350 nekajkrat prišla do 99%.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

alze

Sem nameraval v Wuhuju tweakat, da mi prišteje dva %, vendar vidim da je normalno tako tudi pri drugih.

@Pihe: vetromer pri postaji je odklopljen, delujoč je že dva meseca na strehi, katerega sem moral dokupit, ker so se domači navadili opazovat kako lepo se vrti  ;D
<- Klik

Domček

Meni je moja WS2350 do zdaj pokazala največ 97 %. :surprised: Sem pa opazil, da se zgornje meje prikaza vlage pri postajah WS2300/50 razlikujejo pri vsaki postaji. Recimo @Astra ima v Mostah pri Komendi postajo WS2300, pa je že nekajkrat pokazala 99%, @Štromarjeva v Kosezah (tudi WS2300) pa sploh še nikoli ni pokazala več kot 94%. Torej čisto odvisno, ali imaš srečo in slučajno dobiš tako, ki bo pokazala 99%, ali pa ne ...

Drugače naj bi pa vse pokazle do 99%. :suspicious:

HYGROMETRIE EXTERIEURE

* Unité de mesure : % RH
   * Capteur Suisse haute définition
   * Plage de relevé : de 1 % à 99 %
   * Résolution : 1 %
   * Précision : +/- 3 %
   * Enregistrement des Mini / Maxi avec heure et date des relevés

http://www.nouveauxobjets.com/2300noire25com.php

Mislim, da od vseh teh "amaterskih" postaj samo Daviska pride do 100%.

TE831X prileze do 99%, imam pa v WsWinu nastavljeno, da doda +1% in je potem 100%. :icon_mrgreen:
Itak je natančnost +/- 3%, tako da ni nič narobe, če za 1% zvišaš vrednost. :icon_wink:

gregoeur

Čisto frišna, 2 dni temperirana WS2350, kaže popolnoma napačne podatke: Notranja RH je 52% namesto 22% (preverjeno z analognim in digitalnim merilcem), zunanji senzor v isti sobi pa kaže 49%. Temperatura noter 21.2, zunanji senzor 20 cm poleg pa 19.2. Tako sem besen, da se mi ne ljubi niti CDroma vtikat v PC... ali se da to kaj kalibrirat, ali je zrelo za zamenjavo? Hvala!

wisky

Menjaj in kupi boljše!
Lp Wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

gregoeur

:banghead: heavyweather  :icon_mad:

MIHAJLO 86

kateri feritni obročki so pravi za moj problem z motnjami. namreč prodajalec v conradu mi je dejal  ,da feritnih obročkov obstaja veliko ter da moram izbrati pravega. ??? Ali rabiš kakšno orodje za montažo feritnih obročkov?

Jaz imam original kabel RS232. Motnje se pojavijo samo takrat ko imam povezano konzolo in računalnik, kabel od vetromerja je pa daleč stran, torej tudi če konzolo postavim čisto blizu računalnika brez priklopa na računalnik dela brez napak, kot kaže je nekaj narobe z RS232 kablom.

max

Mihajlo, če imaš brezžično povezavo, ne more priti do motenj, ker se zunanji učinki-motnje nimajo kam vezati. Če imaš pa kabel pa ja :shrug:

Tukaj jih lahko naročiš  ;)  http://mibomodeli.si/trgovina/index.php?main_page=product_info&cPath=35_363_372&products_id=1164&zenid=b1e1f7e384bab94384bf264039e51253

Najbolje dva, na vsak konec kabla, izbereš pa pravo velikost z notranjim premerom, da ti gre čez kabel.

H2o

Sodelavca zanima, ali pri Thesaurus-u velja tudi garancija za postajo, ki je bila kupljena v Franciji? Ali ima kdo izkušnje s tem?

Hvala!