ZEVS Forum

ws 2300

Začel/a oleg, 19. December 2008, 23:55:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ales77

Kako naj ugotovim ali je pokvarjna vetrnica ali pa senzor za temparaturo , v njega priklopis oba senzorja ( za dez in veter).
http://shop.weatherzone.com.au/images/ws-2300-25.jpg

ŠTROMAR

Citat od: ales77 dne 19. Julij 2010, 17:58:30
Kako naj ugotovim ali je pokvarjna vetrnica ali pa senzor za temparaturo , v njega priklopis oba senzorja ( za dez in veter).
http://shop.weatherzone.com.au/images/ws-2300-25.jpg

V kolikor ti kaže pravilno temperaturo in vlago verjetno ni napaka v sprejemniku. Lahko pa je kakšna težava na samem vezju, morda zaradi udara strele v bližini(take primere smo že imeli). Zagotovo pa bi lahko preveril le če bi namesto tvojega sprejemnika priklopil drugega in tako ugotovil, kaj je narobe.

ales77

Citat od: ŠTROMAR dne 19. Julij 2010, 22:57:57
V kolikor ti kaže pravilno temperaturo in vlago verjetno ni napaka v sprejemniku. Lahko pa je kakšna težava na samem vezju, morda zaradi udara strele v bližini(take primere smo že imeli). Zagotovo pa bi lahko preveril le če bi namesto tvojega sprejemnika priklopil drugega in tako ugotovil, kaj je narobe.
Zanima me če bi se dalo kupit kje novi sprejemnik? Jaz pa bom šel preverit če vetromer deluje.

ŠTROMAR

Citat od: ales77 dne 20. Julij 2010, 06:45:43
Zanima me če bi se dalo kupit kje novi sprejemnik? Jaz pa bom šel preverit če vetromer deluje.

tukaj - http://www.nouveauxobjets.com/2300-25.php

ales77

zdaj pa me zanima k komu bi lahko prisel preverit ce moj senzor za veter deluje. Kdo v moji blizini ima postajo ws 2300 in bi bil pripravljen priklopiti moj senzor za veter. lepo prosim če bi si kdo vzel čas .

ales77

Ciril najlepša hvala za pomoč !! Zdaj vsaj vem da je pokvarjen merilec vetra  ! Hvala.

bbenci2

Spet sem nekaj čaral s temi kabli pri WS2300 :drool: :drool: :drool:

Podaljšal sem namreč RS 232 kabel s 15m UTP kablom. Najprej seveda poskusim, če zadeva deluje in seveda deluje. Potem pa kabel namestim nekaj metrov zraven kabla, ki gre od vetromera in glej ga zlomka, postaja začne izpisovati bedarije glede hitrosti vetra (144km/h in tako dalje).
Torej izgleda, da se podatki med kabloma motijo.  

A ima mogoče kdo kakšno izkušnjo, koliko vsaj morata biti odmaknjena kabla, da se podatki ne motijo? ::)
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

gregach

Že dalj časa imam tale problem: ko začnem tipkati po konzoli, da pregledam vse podatke, pade zračni tlak v minuti skoraj za 1mb, nato pa se ustavi. Ko pa jo kakšne 3 minut pustim pri miru pa se tlak spet normalizira. :icon_question: ???
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

MIHAJLO 86

Imam eno vprašanje za postajo ws 2300. Zanima me če je izvedljivo da bi konzolo in senzorje povezal z utp kablom razdalja 40m. Kabel bi napejal pod zemljo skozi cev. V isto cev pa bi dal še električni kabel 220V (za ogrevanje dežemera) nekaj sem že bral na forumu o motnjah pa vseeno vprašam, da se prepričam če je izvedljivo.

Hvala za odgovore!

max

Izvedljivo je, samo verjetno ne skupaj z 220V :icon_rolleyes:
Zakaj pa rabiš 220V za dežemer? :icon_question:

Enosmerna 12V je dosti(odvisno kakšno gretje bi uporabil), tam verjetno ne bi bilo motenj.

MIHAJLO 86

Za ogrevanje dežemerja bi uporabil žarnice 5w 3x. Na elektriko se bolj sabo poznam. Če prav razumem za to ne rabim 220v kabla ampak enosmerni kabel ter neki adapter pretvornik.  

Danes sem še nekje zasledil da obstaja ftp kabel ki naj bi bil bolši od utp kabla bi delovalo z ftp kablom :icon_question:    

polo

Citat od: MIHAJLO 86 dne 07. September 2010, 15:34:51
Za ogrevanje dežemerja bi uporabil žarnice 5w 3x. Na elektriko se bolj sabo poznam. Če prav razumem za to ne rabim 220v kabla ampak enosmerni kabel ter neki adapter pretvornik.  

Danes sem še nekje zasledil da obstaja ftp kabel ki naj bi bil bolši od utp kabla bi delovalo z ftp kablom :icon_question:    

Za enosmerni kabel prvič slišim  :zaba:

Kupiš 12V/ 1A adapter in tistih 40m kabla. (tista, s katerimi smo včasih povezovali zvočnike 2 žilni 0,75 kvadtat)

gregach

Citat od: gregach dne 28. Avgust 2010, 19:06:10
Že dalj časa imam tale problem: ko začnem tipkati po konzoli, da pregledam vse podatke, pade zračni tlak v minuti skoraj za 1mb, nato pa se ustavi. Ko pa jo kakšne 3 minut pustim pri miru pa se tlak spet normalizira. :icon_question: ???

Kaj pa tole? Kašna ideja kaj bi bilo narobe? Se še komu dogaja kaj podobnega?

polo

Vedno ali samo včasih?

gregach