ZEVS Forum

ws 2300

Začel/a oleg, 19. December 2008, 23:55:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

bbenci2

Citat od: Ciril dne 27. November 2009, 20:46:51
Seveda se da. Navodila je potrebno malo bolj prebrati! :icon_arrow:

Izbereš, kaj bi rad brisal (pritisk, padavine, temp., vlago...), pritisneš tipko MAX/MIN, in nato tipko -. Tako izbrišeš maksimalno vrednost, če pa pritisneš še enkrat ripkom MAX/MIN in nato - izbrišeš še minimalno vrednost. Bo?

Sicer pa glede Daviske, veter bere na 2.5sek, temperaturo in vlago pa "le" na 10 sekund  :icon_mrgreen:

LP Ciril

Pritisnil tipko MIN/MAX in ko pritisnem tipko -, se postaja preklopi na trenutne vrednosti, max oz. min vrednost pa ostane  :icon_kava:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

gregach

Moraš pritisnat MIN/MAX nato tipko DISPLAY/WIND/PRESSURE----->odvisno kaj hočeš da ti prikaže(display je za vse ostalo razen veter pa tlak) in potem pritisneš minus, da se ti izbriše (nato pa dvakrat + da se vrneš na zaćetek)
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

bbenci2

20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

MaRkUš

Ko sem imel še to postajo, WS 2300, sem imel težave z meritvami vetra, saj je stalno prihajalo do motenj in je kazalo max. sunek vetra 91.8 km/h, ko pa sem postajo predal bratrancu, pa teh težav nima že od 1.maja.

Opažam pa na AWEKAS-u, da je velikokrat med dnevnimi maximumi in minimumi zapisana hitrost vetra 91.8 km/h, tako da je to kar splošen problem teh postaj.

Ekolog

CitatOpažam pa na AWEKAS-u, da je velikokrat med dnevnimi maximumi in minimumi zapisana hitrost vetra 91.8 km/h, tako da je to kar splošen problem teh postaj.
Sam nikoli nisem imel tega problema, pa tudi kakšnih drugih nevšečnosti nisem imel s postajo WS2300, ki že od vsega začetka (od 09.05.2006) odlično služi svojemu namenu :icon_arrow: :icon_wink:

Ja zgleda, da sva od vseh lastnikov postaj WS2300 (ki jih je vedno manj, saj jih počasi a vztrajno vsi zamenjujejo z nekimi oh in sploh Daviskami in Oregonkami in ne vem s čim še vse :icon_rolleyes: :icon_rolleyes:), midva s Štromarjem največja srečkoviča glede postaje WS2300 :icon_arrow: :icon_wink:

zoki16

Tudi meni zadeva (WS 2300) odlično služi.

Manj jo gledaš, lepše dela....  :buttrock:
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

ŠTROMAR

Je pač tako, da ko WS2300 namontiraš in poskrbiš da ni motenj zaradi bližine 220V napeljave, po možnosti konzolo in senzorje povežeš s kablom, nato pa PUSTIŠ PRI MIRU, DA LEPO DELUJE.  :icon_wink:
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

polo

Nekaj o 91,8km/h za WS2300 je tukaj napisanega  http://www.wetterfreaks.de/phpBB/viewtopic.php?t=2371&start=0

lrajselj

Citat od: Ekolog dne 01. December 2009, 12:44:11
Sam nikoli nisem imel tega problema, pa tudi kakšnih drugih nevšečnosti nisem imel s postajo WS2300, ki že od vsega začetka (od 09.05.2006) odlično služi svojemu namenu :icon_arrow: :icon_wink:

Ja zgleda, da sva od vseh lastnikov postaj WS2300 (ki jih je vedno manj, saj jih počasi a vztrajno vsi zamenjujejo z nekimi oh in sploh Daviskami in Oregonkami in ne vem s čim še vse :icon_rolleyes: :icon_rolleyes:), midva s Štromarjem največja srečkoviča glede postaje WS2300 :icon_arrow: :icon_wink:

Ja, tudi jaz se moram pohvaliti s svojo WS2300. Brez kakršnih koli težav mi deluje od marca letos. Za začetnika, ali zgolj vremenskega navdušenca... se mi zdi WS2300 kar dobra izbira.  :icon_wink:

Ampak, Daviska je pa še boljša  :shrug:
Ah.... to vreme!

mihav

Pozdravljeni,

Nisem odpiral nove teme zato bom kar tukaj povprašal.

Tudi pri meni je prišel čas da bom kupil vremensko postajo. Dovolj imam teh prepisovanj podatkov iz vremenske postaje v Komunali Slovenj Gradec.
Zanimam se za WS2300.
Kje jo kupiti?
Za koliko denarja jo lahko dobim?
Je primerna za začetnika?

Zagotovo je to vprašanje že 100x bilo zastavljeno na tem forumo, ampak upam da mi ne zamerite in mi poveste nekaj stvari o tem.

Že v naprej se vam najlepše zahvaljujem in upam na ugoden razplet :icon_wink:

Lep pozdrav,

Miha
Global warming is a lie;)

polo

http://forum.zevs.si/index.php/topic,2562.0.html

Za začetnika več kot dovolj.
Da se jo dobit za 105€

Pihe

@Mihav.Saj nas zafrkavaš,ane? :icon_arrow:
En par postov nad tabo je bilo isto vprašanje in vse lepo opisano, ti pa treščiš s tem vprašanjem ven.Pa kaj naj še beremo namesto vas,oštja!? :banghead:
Ma si me raočaral zdaj. >:(
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Ekolog

Ja to me pa zelo veseli, da si se končno odločil za ta korak, super, če ti kadarkoli kaj ne bo jasno, lahko računaš name, ti bom z veseljem pomagal sosed :icon_wink: :beerchug:

Nekaj o postaji WS2300 pa boš našel tudi na spodnjem linku, sicer pa je na forumu ogromno informacij glede postaje WS2300 :icon_arrow:

http://forum.zevs.si/index.php/topic,2562.msg108285.html#msg108285

mihav

Citat od: Pihe dne 06. December 2009, 20:53:49
@Mihav.Saj nas zafrkavaš,ane? :icon_arrow:
En par postov nad tabo je bilo isto vprašanje in vse lepo opisano, ti pa treščiš s tem vprašanjem ven.Pa kaj naj še beremo namesto vas,oštja!? :banghead:
Ma si me raočaral zdaj. >:(

Imam kar slabo vest, ker sem razočaral veterana foruma :icon_redface:

Citat od: Ekolog dne 06. December 2009, 20:56:37
Ja to me pa zelo veseli, da si se končno odločil za ta korak, super, če ti kadarkoli kaj ne bo jasno, lahko računaš name, ti bom z veseljem pomagal sosed :icon_wink: :beerchug:

Nekaj o postaji WS2300 pa boš našel tudi na spodnjem linku, sicer pa je na forumu ogromno informacij glede postaje WS2300 :icon_arrow:

http://forum.zevs.si/index.php/topic,2562.msg108285.html#msg108285

Končno ja, ma res sem se naveličal, še posebej ko mi je sedaj crknil senzor za temparaturo in vlago od neke kvazi vremenske postaje, pa vendar njeni podatki so bili isti kot v Slovenj Gradcu.

@Polo
Hvala za povezavo.

Pa se še enkrat opravičujem, ker nisem malo bolj prebrskal forum. :icon_redface:
Global warming is a lie;)

Pihe

Dobro,dobro....sem že prebolel. :icon_haha:
Saj ti bodo pomagali,brez skrbi.Jaz seveda ne,ker se ve,za kateri "klub" navijam. :wavey:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si