ZEVS Forum

ws 2300

Začel/a oleg, 19. December 2008, 23:55:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŠTROMAR

Citat od: gregach dne 31. Oktober 2009, 21:38:28
Če imaš pa s kablom povezano pa je lahko konzola zraven 220V napeljave, ane? Ali lahko vseeno prihaja do kakšnih motenj?

Motnje nastopajo vedno, ko je blizu 220V napeljava, še posebej če uporabljaš navadne telefonske kable, ki so original priloženi postaji. Kot smo tu že večkrat pisali, smo pri predelavah uporabljali UTP kabel, ki je dosti bolj odporen na motnje.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

gregach

Ja koliko pa je to "blizu"? 1 meter,2 metra....?
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Est! Est!! Est!!!

Pri menjavi baterij na senzorju in konzoli, mi je malček zmešalo podatke o dežju v history.dat. Ne da bi bili podatki sedaj kakorkoli netočni, le v skupno količino padavin se je vtihotapilo dodatnih 2100 mm. :icon_exclaim: Zanima me, kako izbrisati skupne padavine v history.dat na 0, tako da bodo vpisi šli naprej ponovno od 0 mm? Hvala za odgovor!
Life is like weather! www.wineandweather.net/

Ekolog

Citat od: Est! Est!! Est!!! dne 06. November 2009, 12:11:17
Pri menjavi baterij na senzorju in konzoli, mi je malček zmešalo podatke o dežju v history.dat. Ne da bi bili podatki sedaj kakorkoli netočni, le v skupno količino padavin se je vtihotapilo dodatnih 2100 mm. :icon_exclaim: Zanima me, kako izbrisati skupne padavine v history.dat na 0, tako da bodo vpisi šli naprej ponovno od 0 mm? Hvala za odgovor!
Naredi nov history.dat, tega sedaj zbriši, ampak najprej moraš zagnati wswin, da se ti vsi zabeleženi podatki prenesejo oz. arhivirajo v wswinu šele nato lahko zbrišeš in potem narediš nov history.dat, to pa narediš tako, da klikneš change history file al nekaj takega je, pa ti potem zopet prične od ničle beležit :icon_arrow:

zibko

Pozdravljeni,

mene pa zanima ali lahko s progromom "Heavyweather", ki je zraven vremenske postaje WS 2300 podatke izvoziš v Excel? Hvala.

bbenci2

Glede WS2300 je zelo slabo to, da če postaje sploh ne priključuješ na računalnik, moraš vsak dan odklopiti napajanje, čakati nekaj minut, da crkne in potem jo spet nazaj priključiti in potem komaj imaš zbrisane maksimalne in minimalne vrednosti. Res bedno!!
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

polo

Citat od: bbenci2 dne 22. November 2009, 20:05:18
Glede WS2300 je zelo slabo to, da če postaje sploh ne priključuješ na računalnik, moraš vsak dan odklopiti napajanje, čakati nekaj minut, da crkne in potem jo spet nazaj priključiti in potem komaj imaš zbrisane maksimalne in minimalne vrednosti. Res bedno!!

To pa ni res!  Max  za 5 sekund  ji vzameš napajanje in postaja je zreseterana!

max

@bbenci2, imaš računalnik, imaš internet, online nabaviš WsWin(30€), pa ne bo problema  :shrug:
Čaki, čaki, saj bi moral imeti HeavyWeather, če imaš WS2300, zakaj pa ta program ne uporabljaš? Ne znaš naštimat al kaj  :icon_question:

bbenci2

Citat od: polo dne 22. November 2009, 20:13:02
To pa ni res!  Max  za 5 sekund  ji vzameš napajanje in postaja je zreseterana!

Je res, je. Včasih čakam kake 2-3 minute. Sicer točnega časa ne vem. Bom pa izmeril točno  :icon_mrgreen:

Citat od: max dne 22. November 2009, 20:17:54
@bbenci2, imaš računalnik, imaš internet, online nabaviš WsWin(30€), pa ne bo problema  :shrug:
Čaki, čaki, saj bi moral imeti HeavyWeather, če imaš WS2300, zakaj pa ta program ne uporabljaš? Ne znaš naštimat al kaj  :icon_question:

Jaz imam postajo v drugem prostoru kot računalnik. Sicer je prenosni vendar ga vsak dan res ne bom nosil k postaji in ga priključeval gor samo zato, da zbrišem podatke.

Res se mi zdi glupo, da ni nobene tipke na postaji s katero bi resetiral zadeve. Razmišljam, da bom moral vezati stikalno uro, ki mi bo čez pet minut resetirala postajo (beri izklopila napajanje), ker se mi res ne ljubi vsak dan to izklapljat, pa še konektor se bo čez čas lahko odlotal od kabla  :icon_rolleyes:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

polo

Citat od: bbenci2 dne 22. November 2009, 20:39:44
Je res, je. Včasih čakam kake 2-3 minute. Sicer točnega časa ne vem. Bom pa izmeril točno  :icon_mrgreen:

Mogoče je pa res ampak samo v enem primeru!
In ta je,da imaš izrabljene baterije v konzoli in te še zdržijo tako kot si napisal 2-3 min, ko že izklopiš adapter iz omrežja.
Druge varijante pa NI!

bbenci2

Ne, v konzoli nimam nobenih baterij. Konzolo napajam izključno samo z AC/DC adapterja. Ravno sedaj sem izključil napajanje in štopal. Res je, da je sedaj nekam hitro ugasnilo, ampak vseeno sem moral čakati dobrih 30 sekund!!

Še eno vprašanje imam in sicer me zanima po kakšnem principu postaja opravlja meritev vetra? Namreč ugotovil sem, da hitrost meri z določeno zakasnitvijo. Ali pač?
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

polo

Citat od: bbenci2 dne 22. November 2009, 22:17:03
Ne, v konzoli nimam nobenih baterij. Konzolo napajam izključno samo z AC/DC adapterja. Ravno sedaj sem izključil napajanje in štopal. Res je, da je sedaj nekam hitro ugasnilo, ampak vseeno sem moral čakati dobrih 30 sekund!!

Še eno vprašanje imam in sicer me zanima po kakšnem principu postaja opravlja meritev vetra? Namreč ugotovil sem, da hitrost meri z določeno zakasnitvijo. Ali pač?

Če imaš povezano brezžično je tam nekje okoli 3 min. interval,če imaš žično je pa na 8 sekund.

bbenci2

Citat od: polo dne 22. November 2009, 22:26:31
Če imaš povezano brezžično je tam nekje okoli 3 min. interval,če imaš žično je pa na 8 sekund.

Brezžično imam. Če prav razumem, lahko dve minuti piha močan veter, tretjo minuto pa je brezvetrje in postaja ne bo zaznala vetra? Kot da ga sploh ni bilo?
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

ŠTROMAR

Citat od: bbenci2 dne 23. November 2009, 11:17:58
Brezžično imam. Če prav razumem, lahko dve minuti piha močan veter, tretjo minuto pa je brezvetrje in postaja ne bo zaznala vetra? Kot da ga sploh ni bilo?

Točno tako, zato poveži s kabli, kot smo že tolikokrat napisali na tem forum.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/