ZEVS Forum

Trenutno stanje 1.12.-15.12.08

Začel/a maestro, 11. December 2008, 00:03:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

NejcT

Kočevje

trenutno brez padavin...

temperatura 6,2 :banghead:
vlaga 99%
Tlak 1006 - stagnira

čakamo na ohladitev in snežinke.

LP Nejc
Nocoj se bo stemnilo do nižin.

paradolf

Citat od: prizla dne 12. December 2008, 11:00:54
Pri nas je tudi počasi pričelo snežiti! Sneg se nakej trudi med dežjem! Temperaturo še javim!

Se pravi da pada dež s snegom ali kaj :icon_question:
Dajmo bit precizni. Pa še kakšen pridevnik zraven za intenziteto :icon_wink:

Lj-Dobrunje
Oblačno in rosi
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Jovi

Če bo pa danes kej snega potem pa tut ne vem kaj si naredim...resnično je toplooo občutek je tak da se tudi ne bo toliko ohladilo.Me je danes že  začelo jeziti ker glede na to kar je kazalo je sedaj vse živa katastrifa razen nad 1100 metri ŠELE. :banghead: :banghead:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

simply

Plave - spodnja soška dolina :

oblačno, občasno rahlo dežuje, piha zmerna burja, T : + 10.1 C.

markokorosec.net

Wuff kakšna noč, zlivalo je kot noro vse od včerajšnjega popoldneva pa do 5h zjutraj, neumorno! Od včeraj 6z do danes 6z je padlo 102mm, kar je v top3 za naše konce v zadnjih 15 letih! Skupna količina je dobrih 135mm, natančno še ne vem, ker nisem še izmeril v Hellmanu do jutra.

Je pa precej popljavljeno v Vremski dolini in na Ilirsko-Bistriškem zaradi reke Reke, ponavadi struga 5m široka, sedaj je veletok skoraj 100m ponekod :icon_haha: Škode precej, enemu je pol sadovnjaka odplaknilo. Na postaji Cerkvenikov mlin je Reka dosegla višino 563cm in bo besedah kolega iz vasi Buje, je bila tokrat tam ob njegovi hiši voda le 30cm pod najvišjo gladino v prejšnjem stoletju.

Padavin v Ilirski Bistrici baje prek 200mm do danes zjutraj in ni čudno, da je tko poplavilo. Mesečna količina že kar neverjetnih 310mm+... pa smo šele 12.tega!! :icon_lol:

Slike sledijo enkrat drugi teden, ko se zadeva umiri. Glede na karte, ni vidt da bi zadeva kmalu nehala s padavinami...  :icon_kava:

Drugače smo pa s padavinami nehali za zdaj, je pretežno oblačno in burja nažiga v sunkih 60-80km/h :buttrock:

Sporočite dnevne količine padavin tisti, ki še niste. Nekam skopi podatki so to rundo. Tema je tule: http://forum.zevs.si/index.php/topic,1739.0.html

robi14

Citat od: skywarn.si dne 12. December 2008, 12:40:19
Padavin v Ilirski Bistrici baje prek 200mm do danes zjutraj in ni čudno, da je tko poplavilo. Mesečna količina že kar neverjetnih 310mm+... pa smo šele 12.tega!! :icon_lol:

Ta podatek lahko potrdim z opažanjem...
Včeraj bil na Reki od sedmih zjutraj do sedmih zvečer in tako močnega dežja še nisem videl... Voda je tekla po cestah, ki so se spremenile v potoke. Jugo je nabijal valove v obalo, tako na oko so bili visoki tudi do 3m.
Ko sem se vračal nazaj skozi Ilirsko bistrico in Pivko, pa je bilo itak vse pod vodo...  :icon_eek:

Pihe, če tako pri tebi zgleda deževen dan, potem ne vem kaj naj rečem...

Gorazd

Citat od: skywarn.si dne 12. December 2008, 12:40:19
Sporočite dnevne količine padavin tisti, ki še niste. Nekam skopi podatki so to rundo.
Pa še ti vpiši svoje, saj nas tud zanima.  ;D

V Novi Gorici je dež ponehal, samo občasno rahlo rosi.
Gorazd

Mejte se radi

Pihe

Citat od: robi14 dne 12. December 2008, 12:58:37
Pihe, če tako pri tebi zgleda deževen dan, potem ne vem kaj naj rečem...

Pri meni lahko deževen dan izgleda zelo burno, vendar lahko vsaj za Bovec rečem, da voda nima kakega posebnega haska, saj je vse tako narejeno, da v hipu odteče.Poleg tega so tudi kamnine pod zemljo take, da zelo hitro vpijejo zapadlo vodo.Sem ter tja lahko nastane na kakem polju kaka luža in to je tudi vse.Poplav pri nas teoretično sploh ne more biti. :icon_cool:
Zato mi dnevna cifra 100 mm dežja ne predstavlja ravno kake silne cifre za ustrašit se. :icon_wink:
Trenutno visokih +4,8 (to je tipično pri meni, ko se začenja hladiti od vzhoda! :icon_twisted:), občasno rahlo dežuje.Videlo se je pa tudi že sonce skozi oblake in tudi Kanin se je za kratek čas pokazal iz megle.Rečem vam, da se skal skorajda ne vidi več. :icon_exclaim:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Smučar

Me prav zanima, kolikšna količina padavin/dan pa je kritična za LJ (če odmislimo Barje). Razen kakšnega zalitega podvoza jaz še nisem videl hujših posledic deževja tukaj.  :icon_question:
Opazoval sem Gradaščico pri izlivu v Ljubljanico in mislim, da bi bil lahko pretok 3x tolikšen kot zdaj, pa ne bi šlo čez rob.

Urox26

Pri nas je zjutraj še deževalo,sedaj je oblačno pri 4,7.C (OHLAJA SE) :buttrock:
Tlak:1012(ustaljen)
Vlaga:86%
Veter:SE-1km/h
Mogoče pa le bomo dons ponoč dobil kkšne snežinke... :icon_biggrin:

Lp :icon_cool:
Vreme je ZAKON!

zigarrdo

oblačno in vetrovno, rahlo rosi.

Piha SV veter do 15 km/h, Temp. počasi pada. takt. +3.8 C vlažnost = 89%.
Everywhere you go you always take the weather with you

andro

Pri nas od cca. 10h zjutraj pridno pada temperatura, trenutno samo še 0,8°C. Do zdajle danes pridelali 20mm padavin (skupaj torej 136mm v tem poslabšanju). Hja,  :shrug:, nekaj mora futrat Gradaščico, da ne bo prenizka... Kaj točno pa pada trenutno pa ne vem, webcama še nimam postavljenega ;)

Urox26

Je oblačno (rahlo rosi). :smash:
Temperetura pada ob 13.30 temperetura:5,1.C sedaj:4,0.C :buttrock:
SE veter se je okrepil,sedaj piha 20km/h :buttrock:
No zračni tlak je pa še vedno ustaljen 1012...

Lp  :wavey:
Vreme je ZAKON!

Duzek

Od juga se spet širijo padavine. Ponekod bi znalo zvečer snežiti.
Tudi pri meni se počasi ohlaja tako v nižini kot v gorah. Rahlo dežuje sedaj pri +1,3°C
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

MINIMAX

Lj-Polje
rosi
+4,2°C
piha SV 3m/s
danes (od 22:00)
9,5mm
MINIMAX
Lj-Polje