ZEVS Forum

Cumulus

Začel/a TgT, 23. November 2008, 00:43:56

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Jejej, nobenem se ne da pogledat kako se zadeva reši, če je problem s com-porti
(mimogrede, jaz sem se poigral s kar petimi virtualnimi, pa zadeva špila b.p.)

http://forum.zevs.si/index.php/topic,1824.0.html

Marky84

Citat od: max dne 30. Januar 2014, 06:27:49
Jejej, nobenem se ne da pogledat kako se zadeva reši, če je problem s com-porti
(mimogrede, jaz sem se poigral s kar petimi virtualnimi, pa zadeva špila b.p.)

http://forum.zevs.si/index.php/topic,1824.0.html

Samo koliko razumem je to, če želiš da bi pobiralo podatke z večimi programi hkrati. Meni pa ne gre niti, če imam vse programe dol zaprte, razen Cumulus-a.
Kot drugo pa je to le za COM porte ali tudi za USB-je? Problem je namreč, saj na računalniku nimam nobenega COM porta, le USB-je..

gradiščan

Kakšen priključek imaš na postaji?? Če imaš serijski, potem boš moral kupit pretvornik RS 233

Marky84

Citat od: gradiščan dne 31. Januar 2014, 10:15:37
Kakšen priključek imaš na postaji?? Če imaš serijski, potem boš moral kupit pretvornik RS 233

Imam Davis Vantage Vue in zraven sem nabavil WeatherLink USB, kar pomeni da povezujem postajo z računalnikom preko USB-ja.

gradiščan

Potem zamenjaj v com port 1...ali pa tri..  morda še več.. kot vidim imaš na št. 2.

Marky84

Citat od: gradiščan dne 31. Januar 2014, 11:46:24
Potem zamenjaj v com port 1...ali pa tri..  morda še več.. kot vidim imaš na št. 2.

Ok, ko bom doma bom probal dat na 1-ko ali pa 3-ko ipd. pa da vidim če bo kakšna sprememba.
Hvala ti.

max

Citat od: Marky84 dne 31. Januar 2014, 12:42:11
Ok, ko bom doma bom probal dat na 1-ko ali pa 3-ko ipd. pa da vidim če bo kakšna sprememba.
Hvala ti.

In?  :icon_question:

Marky84

Citat od: max dne 31. Januar 2014, 20:28:43
In?  :icon_question:

Nisem še probal, ker na žalost smo tudi na vzhodu SLO brez elektrike  :-\

max

Pa nisi od 31. zvečer brez štroma...........  :icon_rolleyes:

Marky84

Citat od: max dne 04. Februar 2014, 15:54:50
Pa nisi od 31. zvečer brez štroma...........  :icon_rolleyes:

Od 1.2 naprej smo bili le na 1-fazi, tako da računalnika ni šlo prižgat. No, danes smo dobili vse tri faze in sem že takoj sprobal :)
Žal pa mi še vedno ne rata. Serial Port (COM Port) sem spremenil tako v 1, kot v 3, 4.. in enako.. javlja napako: "Error 32701 while trying to initialise the station. Please check your connection and settings".

gradiščan

poizkusi še s kakšnim drugim vremenskim programom.

Marky84

Citat od: gradiščan dne 05. Februar 2014, 06:45:48
poizkusi še s kakšnim drugim vremenskim programom.

Na žalost mi dela le z originalnim Davis-ovim programom  :-\

gradiščan

kaj je usb 1.0 ali 2.0?? probaj priklopit na drugega..

Marky84

Citat od: gradiščan dne 05. Februar 2014, 19:00:49
kaj je usb 1.0 ali 2.0?? probaj priklopit na drugega..

Imam le USB 3.0

matic19

Si mogoče naložil Davis WeatherLink program že pred Cumulusom? Si pri inštalaciiji WeatherLinka nastavil komunikacijo na USB? Ker če si to naredil, potem ti je program "zaklenil" datalogger od postaje na način USBXpress, kar pomeni, da lahko do njega dostopa samo weatherLink in nič drugega. Pri inštalaciji bi moral nastaviti na serial način, ki potem omogoča uporabo virtualnih COM portov, do katerih lahko dostopa večina ostalih programov. Sodeč po odgovoru na tem forumu: http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?p=23945#p23945 se da zadevo popravit s programom, do katerega je link v tistem postu. Preneseš, poženeš in potem bi ti moralo spremeniti način v dataloggerju v serial. Pogoj je, da imaš WeatherLink inštaliran. Potem boš moral najti kateri COM port ti bo dodelil sistem ter ga vpisati v Cumulus. Poskusi in povej kako bo šlo.