ZEVS Forum

SODELOVANJE S POP TV IN KANALOM A

Začel/a TWISTER, 22. Maj 2007, 19:13:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Blaž suveren kot ponavadi. Čestitke. :icon_wink:
Moramo pa vedeti da je logično da bo veliko nasprotovanj, saj gre tukaj za zelo kočljivo situacijo in dogodek ki ga na slovenskem prostoru nismo vajeni.
Ko bo narejeno strokovno poročilo pa bo tudi marsikoga prepričalo da je tornado bil :icon_arrow:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Ciklon

Najbolje bi bilo, da bi poročilo vsebovalo tudi kakšno primerjavo s kakšnim tornadom v Ameriki in bi iz tega lahko potegnili ključna dejstva in potrditev, da je šlo za tornado.
Raj je v naravi :buttrock:

Cumulonimbus

Bravo Blaz odlično si se odrezal, kaj ko bi probal kdaj še na RTV kdaj :icon_question:

lp
Član ZEVS :)

Serpentinšek

Twister, to mi deli  :clap:  :clap: 

Mnogi komentarji pod filmom so pa prav debilni, kakšnen folk je to  :icon_rolleyes:

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

jaka

Glede tistih komentarjev spodaj...vedno se najdejo debili, ki nimajo veliko pojma o stvari, ampak morajo pametovat, no sej nekateri komentarji so sprejemljivi, nekateri pa čist mimo :shrug: Bravo Blaž!

TWISTER

mah fantje pustite tiste komentarje, sej vidite da jih večina ne loči med orkani, tornadi, cikloni, anticikloni... :icon_haha:

ciklon, toliko te stisnejo s časom da še vsega ne moreš prikazat, kaj šele da bi delal primerjavo z ZDA...sej smo hoteli pa ni časa ker poleti traja svet samo 30min :icon_rolleyes:

MaRkUš

Citat od: TWISTER dne 16. Julij 2008, 11:05:41
mah fantje pustite tiste komentarje, sej vidite da jih večina ne loči med orkani, tornadi, cikloni, anticikloni... :icon_haha:

ciklon, toliko te stisnejo s časom da še vsega ne moreš prikazat, kaj šele da bi delal primerjavo z ZDA...sej smo hoteli pa ni časa ker poleti traja svet samo 30min :icon_rolleyes:
Bravo,čestitam za nastop.
Se popolnoma strinjam s tvojimi izjavami, saj se mi zdiš zelo poučen glede teh pojavov.
Debili pa bodo vedno prisotni :icon_wink:

_Roba_

TWISTER

evo fantje dogaja se, zdaj so nas kontaktirali z nedeljskega dnevnika, imam danes intervju :icon_wink:

drugače, sem pa na vezi z G.Gregorčičem, ki pravi:

CitatSpoštovani,

najlepša hvala za vse poslano. Smo v dogovorih, da bi iz policijskega helikopterja zadevo posneli še iz zraka. O poteku "akcije" vas še obvestim

Lep dan

Branko Gregorčič
Univ. dipl. meteorolog
Agencija RS za okolje

paradolf

Žena pravi da je danes že nekajkrat mimo Podgorja letel helikopter. Morda zgolj naključje  :icon_question:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Capillatus

Upam da dokazovanje da je bil tornado(kar je bilo 100%) ne bo imelo vpliva na zavarovalnice.
Lahko se najdejo agenti ki bi rekli : ˝Gospod vaša hiša pa ni zavarovana proti škodi tornada in vam zato ne moremo izplačati denarja˝.  Potem bi vsi preklinjali ZEVS.

Ampak mislim(in upam) da se kaj takega ne more zgoditi

blazek

Mislim da smo si bolj slabo reklamo naredil. ZEVS se nikjer ne omenja. Gledam mal bloge na siol-u. Tam so linki od 24ur in pa od crometeo foruma. Še dobro da je Blaž malo omenil ZEVS, vrjetno pa veliko ljudi ne ve kaj bi to pomenilo. :icon_surprised:
http://meteomania.blog.siol.net/2008/07/16/foto-in-video-bil-je-tornado/

je pa Blaž postal tudi medijska zvezda :icon_wink:

piskec

Počasi fantje... Medijska pozornost ni tako enkratna, kakor se zdi na prvi pogled.

Naj se usedemo počasi, strokovno in temeljito.  :icon_biggrin:

TWISTER

Blažek ne skrbi že v nedeljskem bo popolnoma drugače, ker bom lahko rekel naj kar naslov zevsa notri dajo  :icon_wink:

drugače ima pa Piskec prav... Midva s Skywarnom sva prepričana da je šlo za tornado, ampak ARSO bo tam raziskal teren in če oni rečejo da ni bil tornado, bojo mene vsi sezuli, pa čeprav nobeden na ARSO-tu še ni videl damage path-a od tornada in sploh verjetno ne vejo kako bi ga dokazali ali ovrgli. Dejstvo je to če oni zanikajo, bo kar kriza, ker jih še vseen vsi poslušajo in naša mnenja niso pomembna :icon_arrow:

piskec

Ma ja, v uradnih zadevah je vedno nekaj "politike". Uradne stvari imajo namreč posledice, ki se lahko definirajo in ovrednotijo.

Za kaj takega pa mi še nismo...  :icon_biggrin:

Pravzaprav delamo na dokaj veliki strokovnosti, hitrosti, odzivnosti, povezanosti članov, obveščenosti javnosti ipd. in ne na senzacijah. To gre sicer bolj počasi, a mislim, da gre. Tukaj se Blaž zelo lepo pokaže kot javna oseba, saj ima umirjen in "smart" nastop.

Ljudje še nekaj časa ne bodo povezovali ZEVSa s čim drugim, dvomim celo, da je kdo slišal od navadnih uporabnikov (glej komentarje - se jezijo na agencijo). So pa - v to sem prepričan - to slišali znalci in strokovnjaki.

S tiste strani moramo priti, s strokovne! Le v tem primeru lahko dobimo podporo ter sodelovanje - s podatki, informacijami in sredstvi.

Saj veste, kako je s senzacijami... Danes si TopOfTheWorld, jutri te pa nihče več ne pozna. To je delovanje na kratki rok in temu nisem najbolj naklonjen...

Blaž, se mi pa zdi, da je že veliko, da so z arso nakazali možnost, da je bil Tornado. Če ne bodo sigurni, najbrž ne bodo rekli, da ni bil, temveč bodo pustili, da vse potihne, oz. bodo vedno zelo dvoumni. Kar je - načeloma - kar dobra podpora tvojim izjavam, saj moraš vedno vse jemati v kontekstu. Če ne drugega, se mi to zdi prijazna gesta tistega, ki je to rekel! Lahko, da ti je rešil rit!  :icon_haha: Če se bo seveda obrnilo v takšno smer - lahko pa si je rešil tudi svojo.  :icon_biggrin:

No, malo se hecam, vendar se hudič vedno skriva v podrobnostih, ki so čez čas zelo pomembne.

Zbirajte še podatke, še in še! Bogve, kje so še kakšne slike!