ZEVS Forum

Problem s postajo

Začel/a MaRkUš, 19. November 2008, 16:51:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MaRkUš

Mene pa zanima kaj to pomeni in je narobe.
Postaja mi kaže max veter 91km/h,potem mi pa na vsake toliko časa napiše pod max veter OFL.
Hvala za odgovor

uti

Verjetno gre za slab signal, ali če maš na kable kakšen kontakt...
Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

MaRkUš

ŠTROMAR

Citat od: MaRkUš dne 19. November 2008, 19:18:53
Mam vse na kable.

Če si preveril in očlistil vse konektorje, potem je možnost za napako v tem, da imaš v bližini podatkovnega kabla vodnik z 220V. To recimo je meni kar nekaj časa povzročalo težave. 220V vodnike čim dlje on podatkovnih kablov in same konzole.

Pihe

Citat od: ŠTROMAR dne 19. November 2008, 19:22:05
Če si preveril in očlistil vse konektorje, potem je možnost za napako v tem, da imaš v bližini podatkovnega kabla vodnik z 220V. To recimo je meni kar nekaj časa povzročalo težave. 220V vodnike čim dlje on podatkovnih kablov in same konzole.

Če se lahko vmešam v debato.Davisova tehnična služba celo uradno odsvetuje, da se njihove konzole oz.postaje napajajo prek elektrike, ker so sami pogruntali, da elektrika in postaja pač nekako ne gresta skupaj.Oni svetujejo svojim strankam izključno napajanje na baterije.
Očitno bo nekaj na tem, ko imate toliko težav s tem. :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Vreme

@Štromar a vodnike misliš električne podaljška ali kaj?? Oprosti za vprašanje nisem ravno  štromar  :icon_mrgreen:

Pihe tudi sam imam napajnje konzole izključno z bajtarijami, nikoli na elektriko!!

ŠTROMAR

Citat od: Pihe dne 19. November 2008, 19:58:30
Če se lahko vmešam v debato.Davisova tehnična služba celo uradno odsvetuje, da se njihove konzole oz.postaje napajajo prek elektrike, ker so sami pogruntali, da elektrika in postaja pač nekako ne gresta skupaj.Oni svetujejo svojim strankam izključno napajanje na baterije.
Težave so samo takrat, ko so 220V kabli preblizu podatkovnim vodnikom. Če primerno ločiš te kable problema ni in ne more biti.

ŠTROMAR

Citat od: Vreme dne 19. November 2008, 20:01:30
@Štromar a vodnike misliš električne podaljška ali kaj?? Oprosti za vprašanje nisem ravno  štromar  :icon_mrgreen:

Točno to, podaljške, napajalne kable za računalnik, monitor, postajo, prinet,...- vse kar je priključeno na 220V.

Vreme

Citat od: ŠTROMAR dne 19. November 2008, 20:03:59
Točno to, podaljške, napajalne kable za računalnik, monitor, postajo, prinet,...- vse kar je priključeno na 220V.

Ojej to pa bo težko  :zaba:

jaka

Citat od: Pihe dne 19. November 2008, 19:58:30

Aja? To pa prvič slišim...js mam konzolo ves čas priključeno na štrom.

Pihe

Citat od: jaka dne 19. November 2008, 20:16:09
Aja? To pa prvič slišim...js mam konzolo ves čas priključeno na štrom.

Če ti dela, pusti pri miru in ne šlataj nič.Oni so pač na podlagi več pritožb uporabnikov prišli do zaključka, da je v veliki večini za motnje delovanja konzole oz.data loggerja, krivo električno napajanje. :shrug:
Zato pri prvih težavah, ki se pojavijo pri daviskah, svetujejo preklop na baterije.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

ŠTROMAR

Citat od: Pihe dne 19. November 2008, 20:30:12
Če ti dela, pusti pri miru in ne šlataj nič.Oni so pač na podlagi več pritožb uporabnikov prišli do zaključka, da je v veliki večini za motnje delovanja konzole oz.data loggerja, krivo električno napajanje. :shrug:
Zato pri prvih težavah, ki se pojavijo pri daviskah, svetujejo preklop na baterije.

Je bolje namesto tega narediti red s kabli, pa je zadeva rešena!

fredek

Seveda, saj jih to veliko ceneje pride (nič ne stane, saj ne rabijo oni kupovat baterij), kot pa kvaliteten usmernik (adapter).

Posebej pri ws2300 je problem pri podatkovnem kablu, ker je uporabljen navaden telefonski, če bi bil boljši verjetno ne bi bilo problemov.

ŠTROMAR

Citat od: fredek dne 19. November 2008, 20:44:48

Posebej pri ws2300 je problem pri podatkovnem kablu, ker je uporabljen navaden telefonski, če bi bil boljši verjetno ne bi bilo problemov.

Enostavna rešitev-zamenjaš ga z UTP kablom in zadeva rešena. :icon_wink:

MaRkUš

Danes sem zamenjal senzor,pa bomo vidl če bo kj drugače.