ZEVS Forum

Novi Portal

Začel/a piskec, 05. November 2008, 08:36:32

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

fredek

Da ne bo še en edit, naj bo novi post.

Obvezno Pazi!!!!

Pri/ob/po objavi ali popravljanju prispevka je potrebno delo zaključiti z ali klikom na "Shrani" ali "prekliči". Ko kliknete na urejevalnik prispeveka se prispevek zaklene in če potem izklopite brskalnik ali kako drugače zapustite urejevalnik, brez klika na zgoraj omenjena gumba (tudi, če niste nič spreminjali). Postane tak prispevek netostopen, in ga moram sprostiti ročno.

ŽUPMART

Verjetno sem ga jaz včeraj kiksnil, sori.  :icon_redface:

Glede napisanega na prejšnji strani se strinjam. Treba je naredit portal čim bolj atraktiven in verjetno res kolone podatko takoj ko prideš na prvo stran to niso. Bom upošteval. Bi bilo pa tudi fino met en odbor, da se odloča kaj ja in kaj ne.  :icon_wink:

Ciklon

Citat od: ŽUPMART dne 09. November 2008, 11:38:45
Verjetno sem ga jaz včeraj kiksnil, sori.  :icon_redface:

V bistvu sem jaz kiksnil, oz. moj članek je bil objavljen za tvojim. Očitno si ti objavil članek, medtem ko sem ga jaz urejal - (nalaglal radarske in satelitske slike).
:icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

fredek

Ni sedaj v tem da bi iskali krivca za podvojen članek, ker je to še najmanj. Gre se bolj za ostzale stvari, ki sem jih napisal.

BTW (ByTheWay):
Upam da vam je všeč animacija ob nalaganju strani. Na žalost se ne da narediti, da bi jo pljunilo na ekran takoj ko klikneš na link, pač pa je prva stvar, ki jo strežnik pošlje. Čas ki poteče od klika in do prikaza animacije je čas, ki ga strežnik potrebuje da obdela zahtevek in  pobere podatke iz baze, ter začne oblikovati stran. Na ta čas, pa na žalost ne moremo vplivati.

Predlogi za boljšo obliko dobrodošli.

Sedaj grem malo uživat vesele plati življenja, če pa bo kaj življenja na forumu, pa do večera poizkusite oblikovati predloge za uredniški odbor. Jaz predlagam Rajka za glavnega urednika, saj je osnova njegovo delo. Tudi Piskec (ali še bolje njegova žena  :wavey:) ne bi smela manjkati. Jaz koz izvršilni delavec (fizikalec) sem lahko zraven, vendar brez volilne (glasovalne pravice) pri mojih predlogih. Če je vseh skupaj šest (6) in se dogovorimo, da za lastne predloge ne moreš glasovati (nesmiselno je glasovati proti sebi) bi bili vedno sklepčni.

Duzek

Podvojen članek je biu ker jest svoja nisem znal zbrisati, potem sm mu dav nej se isteče čez eno uro pa se ni.  ???
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

piskec

Hm, uredniški odbor ni slaba ideja. Pravzaprav je zelo dobra!

Težava je le v istem, kot vedno: kdo bi to delo opravljal?

Jaz nisem najbolj primeren za kaj takega, to lepo priznam. Bom pa povprašal Hano, kaj si misli, enkrat je že imela nekaj predlogov na to temo!

Fredek, fizikalec gor ali dol, mislim, da bi ti tudi moral biti zraven. Čisto lahko se drugače zgodi, da bo Uredniški odbor izglasoval nekaj, kar se sploh ne da narediti. Poleg tega imaš kar nekaj pojma in idej o samem portalu, ne biti preveč skromen!  :)

fredek

Saj nisem rekel da ne bi bil zraven, samo ne bi bilo smiselno, da bi glasoval o mojih predlogih.

Lepo da si se malo oglasil, ker že dolgo nisi nič povedal, Rajko tudi ne. Upam, da si zadovoljen z napredkom portala.

Dajte še malo povedat okrog mojih predlogov (galerija, komentarji, vic, itd), da še kaj naredim do srede, ko moram spet v službo, in bo delo napredovalo bolj počasi.

Spc

Citat od: fredek dne 05. November 2008, 18:55:16
:icon_redface:
Da, vrnil sem se.
Lepo pozdravljen še iz moje strani.

Kaj pa se je zgodilo z mojo temo za portal ?

Citat od: fredek
Našel sem dve zelo lepi galeriji, pa vi odločite če rabimo in katera je bolj uporabna
Meni najboljša galerija bi bila takšna, ki ne bi spreminjala jpg datoteke.
Ponavadi ko uporabnik uploada nek jpg ga sever še dodatno "stisne" skompresira in nato je slika grda in zmazana.
Na e-fotografiji.com imajo pa tako narejeno, da je ne stiska ampak ostane takšna kot je.

Predlagam, da se naredi galerija katera ne stiska jpeg datotek in ima limit 900x900 pix. 500KB max.
:buttrock:
Če se datoteka ne bi spreminjala (limit 900x900 pikic) bi zgledala slikica nekaj takšnega:

piskec

E, zakaj pa ne bi ti tudi glasoval? Največ dela boš pobral, pa ne bi glasoval???

Ja, bolj poredko se oglašam, ker vidim, da imaš vse konce v rokah in mene čisto nič ne potrebuješ. Za kar sem popolnoma hvaležen!

Ne skrbite, ko mi kaj ne bo všeč, se bom takoj oglasil!!  :buttrock:

fredek

Živijo spc po dolgem času.

Misliš tvojo temo na starem portalu oz.arhivu? Preklopil sem jo na osnovno, da zadeva laufa čimbolj hitro, na novi portal pa ne paše več, ker je druge verzije. KO bom spravil vse skupaj na nov strežnik, pa jo lahko vklopimo nazaj.

Programi za galerije spreminjajo slike samo, če pošlješ preveliko sliko. 900x900 je po moje preveč. 800x600 oz. 800x800 čisto dovolj (že zaradi razmerja), lahko pa se predela vse skupajh tako, da dela tako kot ima NASA, naloži ti sliko 800x600 zraven pa ponudi še izbor ostalih resolucij (tudi fulsize).

Galerija mora biti enostavna za uporabo in na koncu tudi lepa za oko, ne sme prepočasi nalagat slik, po možnosti podpirati geotag, kak komentar in ocenjevanje slik. Če naložiš sliko pravilnih dimenzij, pa je ne spreminja.

Spc

Citat od: fredek dne 10. November 2008, 16:50:17
Živijo spc po dolgem času.

Misliš tvojo temo na starem portalu oz.arhivu? Preklopil sem jo na osnovno, da zadeva laufa čimbolj hitro, na novi portal pa ne paše več, ker je druge verzije. KO bom spravil vse skupaj na nov strežnik, pa jo lahko vklopimo nazaj.

Programi za galerije spreminjajo slike samo, če pošlješ preveliko sliko. 900x900 je po moje preveč. 800x600 oz. 800x800 čisto dovolj (že zaradi razmerja), lahko pa se predela vse skupajh tako, da dela tako kot ima NASA, naloži ti sliko 800x600 zraven pa ponudi še izbor ostalih resolucij (tudi fulsize).

Galerija mora biti enostavna za uporabo in na koncu tudi lepa za oko, ne sme prepočasi nalagat slik, po možnosti podpirati geotag, kak komentar in ocenjevanje slik. Če naložiš sliko pravilnih dimenzij, pa je ne spreminja.
900x900 sem napisal za oboje "landscape" in "portrait" slike.
SLR fotoaparati niso formata 4:3 ampak 3:2 kar znese 800x533 oz 900x600.
Torej če nek uporabnik naloži sliko iz SLRja je 900x600 (landscape) ali 600x900 (portrait) zato sem napisal 900x900.
Z monitorji pa je danes tako, da je standard 1280x1024 sploh kaj se tiče LCDjev tako, da slika, ki ima 900 pikic vodoravno ni ravno zelo velika na takšnem monitorju.

No jaz sem si naredil takšno html galerijo, ki je tudi zelo lepa:
http://www.vremenskapostaja.com/photo/index.htm

Slike so pa v 800x600 zaradi okvirja kateri "pretvori" sliko v 4:3.

Še to glede foruma.
Iskal sem pa nisem našel kje si on vzame kolko % naj bo glavna tabela velika.
Jaz bi rad naredil to, da je forum čez cel browser iz levega kota do desnega (100%).
Če boš mogoče kaj gledal kodo bi bilo fajn, da se to nastavi.

max

Citat od: Spc dne 10. November 2008, 19:07:54

SLR fotoaparati niso formata 4:3 ampak 3:2 kar znese 800x533 oz 900x600.

Malo OFF, samo toliko v vednost, Olympus-ovi SLR-ji so vsi 4:3 formata :icon_rolleyes:

No, vsaj moj je :icon_mrgreen:

Vreme

Madonca Fredek si pa se resnično vrgel na delo, pravi fizikalec kot si rekel  :clap: Odlično!!!! Tudi ažurnost portala je odlična. Imam občutek, da gre portal v pravo smer!

fredek

Pravkar dal gor prvo beta verzijo ZEVS napovedi (vidno samo special userjem). Komentarji???

Dajte se malo izjasnit okoli mojih prejšnjih predlogov, da gremo naprej. Jaz sem počival več kot leto, sedaj mam voljo.

Glede širine foruma bom pogledal.

Sploh pa ni sedaj toliko pomembno, kako velike slikice bomo omejili v galeriji, pač pa če bi jo sploh imeli in katero. Vse ostalo je potem stvar nastavitev. MOra pa biti popolnoma integrirana v portal in ne posebaj aplikacija.

TgT

Glede širine foruma....

mor.css

Citat#wrapper {

width: 900px;
    min-width: 900px;
    margin: 0 auto;
    padding: 0;

}
Najbolje da se nastavijo procenti, npr od 90% do 95%

ter userarea ( pozdravno sporočilo uporabniku, zasebna sporočila, neprebrane vsebine... ) del na sredino

Citat#userarea {

color: #5a5a5a;
    margin: auto;

}

My 2¢