ZEVS Forum

Napredek čiščenja Črnivca

Začel/a MaRkUš, 21. September 2008, 19:30:32

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MaRkUš

Zdravo.Ker ni na vremenskem dogajanju nič smo šli pogledat na Črnivec kolk so že kaj pospravili.
Kot boste na slikah vidl so že veliko.

Teh bagarjev je bilo še 2 tedna nazaj 12, sedaj pa sta samo še dva.Delali pa so 24 ur na dan.

Delavski avtomobili,ki so seveda iz Avstrije.

Lep pozdrav

gradiščan

Cumulonimbus

zelo lepe slike, madona kako so smreke podrte na zadnji dveh slikah, kot domine :shrug:

lp
Član ZEVS :)

mihav

Zgleda da so že veliko pospravli. Drugače pa to niso bagri ampak so Forwarder-ji in Harvester-ji :icon_wink:
Global warming is a lie;)

alan

Hitri so kar je seveda prav.  :icon_wink: zima se bliža

kemik

Ciklon

Dobro si tole poslikal. :icon_wink: Je zanimivo za vidt.
So pa kar hitro pospravili to razdejanje.

Bravo! :icon_wink: :clap:
Raj je v naravi :buttrock:

Astra

Lepo ste poslikali, vesel sem, da so toliko pospravili.  :icon_wink:

Bojim se, da gre večina lesa k sosedom čez mejo.  :shrug:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

MaRkUš

Bojim se, da gre večina lesa k sosedom čez mejo.  :shrug:
[/quote]

Ves les gre k sosedom.Ti ga sebi nažagajo na določene dolžine,potem pridejo tovornjaki po njih.Za 1m3 pa dajo tistmu od katerega so drevesa 52 Eur.To je kar dovolj, ker sem slišal da bi naši gozdarji dali veliko manj. 

jaka

Še vseeno pa ta les zdaj niti približno nima prave vrednosti  :icon_rolleyes: Sicer pa dobra in zanimiva reportaža!

H2o

Citat od: jaka dne 22. September 2008, 18:55:36
Še vseeno pa ta les zdaj niti približno nima prave vrednosti  :icon_rolleyes: Sicer pa dobra in zanimiva reportaža!

Če prav razumem, potem oni drevje požagajo in pospravijo, lastniku pa dajo povprečno 52€? To niti približno ni slaba cena! Pri nas pospravimo sami, pride trgovec iskat, na koncu cena ni veliko višja kot 52€ povprečno na m3 Seveda je govora o iglavcih.

jaka

Ja mogoče sem res prehitro prebral...če so iz te cene že odšteti stroški dela, potem vzamem nazaj kar sem napisal prej...čeprav pa se je govorilo okoli tudi že o smešno nizkih cenah tega lesa in visokih cenah dela, ampak predvsem s strani slovenskih gozdarjev.

mihav

Ja večinoma lesa gre v Avstrijo, in seveda edino pravilno. Kje več plačajo tja naj ga prodajo že tako in tako imajo lastniki teh gozdov škode za več desetletij če ne stoletij :smash:
Global warming is a lie;)

beowulf

Ja še zmeraj se fajn vidi tudi z letala ko pristajaš na Brniku............kako so drevesa poležana!
Fajn reportaža!

Froš

kako bo pa potem s tem področjem? se bo posadilo nazaj nova drevesa?

WMR 928-NX