ZEVS Forum

Globalno segrevanje

Začel/a Ledeni, 17. Maj 2007, 18:41:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Tudi jaz sem že letos bral in gledal eno oddajo na TV, da se je površina pa tudi debelina ledu na antarktiki povečala. Za površino nisem siguren koliko, zato ne bom pisal, debelina ledu pa se je povečala za 31cm.  :icon_eek:

Arktika je pa severni pol.

jest24

Tudi debelina in površina na Arktiki se je letošnjo zimo povečala. Januarja je bila debelina novega ledu recimo v povprečju 10-20cm debelejša, kot zadnja leta.
Februarska novica:
http://www.cbc.ca/technology/story/2008/02/15/arctic-ice.html

jery_slo

Citat od: max dne 28. Maj 2008, 13:14:50
Tudi jaz sem že letos bral in gledal eno oddajo na TV, da se je površina pa tudi debelina ledu na antarktiki povečala. Za površino nisem siguren koliko, zato ne bom pisal, debelina ledu pa se je povečala za 31cm.  :icon_eek:

Arktika je pa severni pol.

Ne vem če je tole letelo na mene, jaz vem da sem dal sliko pokanja ledu na Arktiki, ker se mi je pač zdelo zanimivo, kako lepo se vidijo vplivi globalnega segrevanja.

max

Ne ni letelo na nikogar. Eden je dal slike od antarktike, eden pa od arktike, pa je zgledalo kot da debata teče o isti stvari :icon_rolleyes:

alan

Vedno več ledu?

Kaj, to pomeni da bodo spet hude zime?  :icon_haha:

ŠTROMAR

Citat od: jest24 dne 20. Maj 2008, 10:59:24
Global Warming Has Little Impact In Tropical Storm And Hurricane Numbers, NOAA Reports
http://www.sciencedaily.com/releases/2008/05/080519134306.htm
Upam, da bo tole kaj vtišalo tiste kričače, ki vpijejo naokoli, da bo višja temperatura prinesla več orkanov.

Provokatorje v Banovce!

jest24

jery_slo

Mislim, glede na tvoje poste tukaj in na slo-techu, bi si že človek mislu, da te ni slučajn kdo plaču da tako zavzeto predstavljaš svoja stališča :icon_lol: Pojdite malo pogledat ljudje na slo-tech, tam že vsakega spluvajo če samo omeni GW :icon_haha:

jest24, še ena slika za tebe:

gregaM

Če mene vprašaš je GW samo politična ideologija, fura jo kvečjemu kvazi-znanost in vera. Kaj pa naj naredimo, naj utihnemo in poslušamo pranje možganov???

Ne, tudi nasprotna mnenja so več kot dobrodošla, že dolgo časa je znano, da človek nima večjega vpliva na podnebje s svojim CO2, na Marsu ga je 95%, pa ni nič bolj toplo. Pogooglaj za dokazi, da se na sosednjih planetih od merkurja do plutona temperatura površja viša, torej ima človek povsod obrate za pridobivanje co2???

Glavni krivec za toplo podnebje zadnjih 10-15 let je naše sonce in njegovih 11 let cikla.
DA bi podnebje natančno merili bi morali še nadaljnih 50 let meriti nihanja temperature, ker šele zadnjih 30 let so mertive dosti bolje organizirane kot prej.

Oni pa že kar iz nekih predpostavk izključujejo, da bo 6 metrov višja gladina morja in 6 stopinj višja temperatura do konca leta 2100??? In edina predpostavka so toplogredni plini in to je vse, mislim, kakšna znanstvena neresnost pa je to zdaj?

Danes je znanstvenikom najlažje dobiti sredstva za svoje raziskave, če rečejo, da bodo raziskovali vpliv co2 na dinamiko površja ipd.

CO2 globalno segrevanje živi zaradi ljudi in ne zaradi znanstvenih dejstev, ki so proti tej trditvi. Ne zanikam pa da se podnebje segreva in ohlaja, zanikam co2 religijo.
Novi papež te religije pa je Al Gore s svojim manipulativnim in izjemno zavajočim dokumentarcem:
Tule je samo povzetek nekaterih dejstev o dokumentarcu neprijetna resnica, ali bolje neprijetna laž.

http://www.skrivnosti-sveta.com/neprijetna-resnica-ali-morda-neprijetna-laz/

Sam opažam, da število orkanov po letu 2005 ne raste več, ampak je začelo "padati, stabilizirati", pa pravijo, da bo vsako leto čedalje več orkanov in bodo močnejši kot prej.

Teorija se je podrla z letom 2006 in 2007

Vsega pa se mi ne da več razlagati, ampak jasno je, kam pec taco moli... proti denarju.

TgT

Nasprotna mnenja so čist OK dokler ti jih pač nekdo ne začne vsiljevat in celo zmerjat.  :icon_rolleyes:
Čakam ledeno dobo  :drool:   :icon_haha:

alan

mihav

Tudi jaz sem gledal neko oddajo včeraj na National Geographic-u in sem slišal tudi če se stali ves led na antarktiki in arktiki bi to pomenilo veliko ohladitev za oceane in posledično bi naj bili na začetku vsega...ta razlaga se mi zdi skoraj najbolj verjetna saj narava vedno poskrbi za sebe...
Pa lep pozdrav!
Global warming is a lie;)

alan

Brez veze se ubadat s tem "podnebnimi spremembami". Politiki naj se raj pobrigajo za čebele. Ker bomo prej "šli" zarad čebel, ne pa podnebnih sprememb.

gregaM

Veliko bolj kot globalno segrevanje me tole skrbi:
- prekomerno izkoriščanje okolja (krčenje gozdov, uničevanje biotske raznovrstnosti, globoki površinski kopi)
- prekomerna rast prebivalstva(energija, voda, hrana, obleke, prostor itd...)
- nestabilnost državnih režimov, ki so idealni za konflikte in celo globalno vojno.

Vse te stvari naredijo več škode naši civilizaciji in človeku, kot pa globalno segrevanje, ki je prdec proti oceanu večjih problemov.

Ampak lažje je reči, kriva sta janez janša ali pa globalno segrevanje, kot pa probleme analizirati, preučiti in nato jih reševati.  :icon_biggrin:

Zdajle pa ta teden skoz dežuje, temperatura ne prileze višje od 20 stopinj popoldne, pa smo na začetku junija? In to je globalno segrevanje, ko bodo poletja prej, trajala dalj časa in se končala pozno, hkrati pa bodo sušna in manj mokra.

Dejstvo je, da je dogajanje, ki ga opisujem samo vreme in ne globalno segrevanje, letos bo pač bolj spremenljivo poletje, kot lani, ko je bilo več mesecev zaradi jugo vetrov zelo toplo in "vlažno" podnebje.

Ledeni

Globalno segrevanje ni prdec v morje, ampak lahko v prihodnosti sproži nepredstavljive posledice, od nekaj deset milijonov novih beguncev iz Afrike, povečane porabe energije za ohlajanje prostorov (kar spet vodi v pozitivno povratno zanko), preseljevanje na sever, do boja za naravne vire, predvsem dostop do čiste vode. Zaradi tega se lahko v bodoče skuha kakšna vojna tudi v Evropi, tako da globalno segrevanje sploh ni prdec v morje, ampak je morje v prdcu.  Vedno več ljudi bi rado živelo vedno bolje in to na račun Zemlje.
Tudi to vreme, ki ga imamo ta teden sodi v kontekst globalnega segrevanja. Prejšnji teden smo postavljali vročinske rekorde za maj in ni rečeno, da temu deževju ne bo sledilo več tednov neizmerne vročine.