ZEVS Forum

Globalno segrevanje

Začel/a Ledeni, 17. Maj 2007, 18:41:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Sushi

˝SEVERNI TEČAJ BO PREŽIVEL˝
http://24ur.com/novice/svet/severni-tecaj-se-letos-ne-tali.html

Pa vaša mnenja, misite da bo res? Mnenja glede globalnega segrevanja so popolna zmešnjava. Jaz sicer nikakor nisem nek ˝expert˝, se pa kar bojim, da se bo črni scenarij o izumrtju raznih živalskih vrst in podobnih reči, ki naj bi jih segrevanje prineslo, uresničil :icon_sad:

Smučar

Samo ne brati 24kur glede takih stvari, ker bo še večja zmešnjava.  :icon_arrow:
Še znanstveniki si niso edini, kaj šele novinarji, ki bodo itak pisati tisto, kar je bolj črnogledo in spektakularno...
Kar sem jaz prebral strokovnih člankov o GW in z mojim znanjem fizike, trenutno mislim, da zaradi nas samih ne bo nekih hudih klimatskih sprememb - kar pa ne bi trdil glede onesnaženja s pesticidi in ostalimi strupi..

Sushi

Pred časom sem gledala neko oddajo na national geographic, ki je govorila o tem, da je tako nestanovitno podnebje značilno za Zemljo.To lepo podnebje, ki smo ga imeli stoletja oz. tisočletja naj bi bilo ekstrem- nekaj čisto neobičajnega za naš lepi planet.
Meni osebno je naše podnebje 1A. Se nič kaj ne bi rada prilagajala na kakršnekoli otoplitve. Že tako ali tako ne maram poletja. Kaj šele da bi me žgalo 365 dni v letu!! :icon_exclaim: zima je zakon :icon_wink:

TgT

alan

Citat od: Sushi dne 31. Julij 2008, 15:43:49
Pred časom sem gledala neko oddajo na national geographic, ki je govorila o tem, da je tako nestanovitno podnebje značilno za Zemljo.To lepo podnebje, ki smo ga imeli stoletja oz. tisočletja naj bi bilo ekstrem- nekaj čisto neobičajnega za naš lepi planet.
Meni osebno je naše podnebje 1A. Se nič kaj ne bi rada prilagajala na kakršnekoli otoplitve. Že tako ali tako ne maram poletja. Kaj šele da bi me žgalo 365 dni v letu!! :icon_exclaim: zima je zakon :icon_wink:

Je bla mogoče ta odaja Raziskovanje Zemlje - Velika zmrzal? To oddajo sem že velikrat gledal ker je lepo poslušat kako napovedujejo bolj ostre zime :icon_wink: :icon_wink:

Cumulonimbus

Citat.taki prizori bodo vsako leto pogostejši če ne bomo nehali onesnaževati.Resnica je resnica

Tudi če ta trenutek nehamo onesnaževati, bodo neurja še vedno vsako leto hujša in pogostejša, kajti škodo smo že naredili in jo je v času naših življenj praktično nemogoče popraviti, zatorej trditve, o tem da če ta trenutek nehamo onesnaževati bo bolje, ne držijo. Tako juho kot smo skuhali jo pa sedaj še pojejmo z vsemi dodatki povrhu :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

jest24

Prosim za en sam TRDEN dokaz, da je to posledica onesnaževanja.
Hvala.
P.S. Pod trden dokaz se ne šteje bluzenje Lučke Kajfez in podobnih

Cumulonimbus

Če si mislil mene s tem, nikjer nisem omenil besede tornado :icon_arrow:

lp

jest24

Sploh ne mislim na tornado.
Nanaša se na post višje in na del tvojega "tudi če ta trenutek nehamo onesnaževati, bodo neurja še vedno vsako leto hujša in pogostejša, kajti škodo smo že naredili"

Cumulonimbus

Aha sem mislim ker je tule govora o tornadu... Se opravičujem :icon_wink: Glede na sam potek dogodkov zadnjih let, je več kot očitno da je za nastalo situacijo krivo človekovo onesnaževanje in tule ni potrebno bit prav nič pameten, glede na to da se povprečne temperature tako svetovnih morij kot zraka pospešeno dvigujejo... Če ti nasprotuješ besedam znanstvenikov, pa pričakujem kako tvojo strokovno razlago zakaj so naravne ujme vsako leto pogostejše in uničujoče...

Z besedo na plan!

lp

Cumulonimbus

Evo dva citata z wikipedie :icon_wink:

CitatMednarodne ustanove, ki se ukvarjajo z globalnim segrevanjem so ugotovile, da je večina segrevanja povzročena z povečevanjem količine toplogrednih plinov v ozračju in učinkom tople grede. Ostali naravni vzroki kot je Sončeva aktivnost in vulkanski izbruhi so imeli ogrevalni učinek v prvi polovici 20. stoletja in ohlajevalnega v drugi polovici 20. stoletja.

CitatPovečevanje globalnih temperatur bo povzročilo povišanje gladine morij in zaradi spremenjenih količin in vrst padavin povečalo število izjemnih vremenskih dogodkov.

Zdaj ne vem, če imaš ti kako drugo razlago jo z veseljem slišimo tu gori in se morda kaj novega naučimo :icon_question:

lp

jest24

Moje mnenje glede tega imaš že v temi globalno segrevanje.
Sicer pa, kje je kaj očitno, da je za segrevanje kriv človek? Je človek tudi kriv za segrevanje na Marsu, Jupitru, Saturnu, Titanu,...? Kajti na vseh teh telesih se v zadnjih desetletjih temperature dvigujejo zaradi višje aktivnosti sonca. Je mogoče Zemlja nekaj posebnega in se jo aktivnost sonca ne tiče? :icon_haha:

Glede pogostosti uničujočih neurji se gre pa itak le večinoma na navidezno povečanje. Večja poseljenost planeta in vedno boljša komunikacija pomeni, da v trenutku zvemo za vsak prdek, ki se zgodi kjerkoli. Včasih se ni vedelo niti kaj se je zgodilo v 20km oddaljeni vasi, kaj šele za celi svet.

Edit. Mednarodne ustanove so tudi ugotovile, da povišana koncentracija CO2 skoraj nima vpliva na spremembe podnebja :icon_rolleyes: Eni vpijejo JA, drugi NE
Znanstveniki še zdaleč niso poenoteni(žal pa ima ena stran konkretno medijsko in denarno podporo, zato je glasnejša od druge), zato nimaš podlage za trditve, da je za take stvari kriv človek!

Cumulonimbus

CitatUgotovljeno je bilo, da je povečanje toplogrednih plinov v ozračju posledica človeških aktivnosti in ne naravnih vzrokov. Povečevanje se je začelo v z dobo industrializacije. Noben od zunanjih vzrokov nima takojšnjega učinka.

Kar pa jaz razumem da je sprememmba sončne aktivnosti nek dolgotrajnejši postopek napram onesnaževanju in zatorej so posledice onesnaževanja hitreje opazne kot pa posledice sončne aktivnosti. Jaz sem na strani znanstvenikov, itak pa nikoli ne bomo našli razloga za te stvari, midva se lahko skregava tu gori, pa še vedno ne bomo prišli resnici na dan...

Citatzato nimaš podlage za trditve, da je za take stvari kriv človek!

Imaš potem morda ti kje dokaz, da je za nastalo situacijo kriva sončna aktivnost?? Mislim da sva na istem glede tega, vsak vleče na svojo stran in vsak se opira na besede drugih, zatorej pravim da se midva lahko skregava tu gori, pa še vseeno ne bova vedela kdo ima prav, jaz pa se nagibam predvsem in samo k tej smeri, da je za nastalo situacijo kriv človek in z njim povezano onesnaževanje okolja.

aja pa še tale citat, kot odgovor na tvoje besede :icon_question:

CitatPovprečna temperatura ozračja ob Zemljini površine se je povečala za 0,74ºC v letih 1905 do 2005. Mednarodne ustanove, ki se ukvarjajo z globalnim segrevanjem so ugotovile, da je večina segrevanja povzročena z povečevanjem količine toplogrednih plinov v ozračju in učinkom tople grede. Ostali naravni vzroki kot je Sončeva aktivnost in vulkanski izbruhi so imeli ogrevalni učinek v prvi polovici 20. stoletja in ohlajevalnega v drugi polovici 20. stoletja.
Sicer pa sva že precej Off :icon_arrow:

lp

jest24

Citat od: Cumulonimbus dne 17. Avgust 2008, 16:55:13
Kar pa jaz razumem da je sprememmba sončne aktivnosti nek dolgotrajnejši postopek napram onesnaževanju
Niti ne. Spremembe so lahko tudi zelo hitre, tudi samo par let je dovolj za konkretno spremembo. Zadnja taka hitra sprememba je bila mala ledena doba.

jaka

O tem kdo oz. kaj je krivo za segrevanje ozračja nebi...kar se pa pogostosti in intenzivnosti vremenskih pojavov (neurij itd.) tiče, pa ne bi rekel, da gre za navidezno povečanje. Vsekakor veliko k temu pripomore gosta poseljenost in naseljenost na neprimernih območjih, vendar že če gledamo kako pogosto se pojavljajo npr. stoletne vode (če temu sploh še lahko tako rečem), je vse skup malo čudno...pri nas so naprimer reke v zadnjih 18 ih letih 2x dosegle vode s povratno dobo 50 - 100 let in enkrat s povratno dobo 100 let (pač v krajšem času pade več padavin)...torej  podnebje se le spreminja, kar je normalno če se ozračje segreva. Zakaj se segreva je pa že drugo vprašanje...Res pa je da je zdej že za vsako neurje krivo kar globalno segrevanje, kar je velika bedarija.

PS: Najbolje da kdo od moderatorjev prestavi tole v temo globalno segrevanje