ZEVS Forum

Rekordne količine padavin v Bohinju in pod grebenom Spodnjih bohinjskih gora

Začel/a urša, 20. September 2007, 22:48:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

medica

Bravo, te slikce sm želel videt!  :clap:

Kdaj je bila nazadnje takšna situacija, se kdo spomni, je kje zabeleženo?

AndrejR

To, da je Jezero "požiralo" vodo iz potoka Suhe zaradi blokade, ki jo naredi visoko narasla Mostnica, se dogaja vsakih nekaj let(5-10). Sam se spomnim, da se je to zgodilo nekaj let nazaj... seveda je pomembno tudi, da je nivo jezera razmeroma nizek... - nizka Jezernica - ki je za inf. druga najkrajša reka v Sloveniji (hvala za popravek):icon_wink:

Glede podatka: 484,3 se tudi meni zdi hud... sam glede na urni max realen.
Glede na "pomembnost" podatka, bo potrebno umerit naš dežemer, da potrdimo verodostojnost podatka. Torej išče se en umerjen... ročni - al še bolje digitalni dežemer za rentat - ne predrag :icon_question:.
Lep pozdrav!

uti

Tako za offtopic a ni najkrajša tista reka ki teče iz Divjega jezera v Idrijco? saj tako pravijo Idrijci  :icon_biggrin:
Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

markokorosec.net

Citat od: AndrejR dne 21. September 2007, 20:23:38Glede na "pomembnost" podatka, bo potrebno umerit naš dežemer, da potrdimo verodostojnost podatka. Torej išče se en umerjen... ročni - al še bolje digitalni dežemer za rentat - ne predrag :icon_question:.

Primerjave je treba naredit s Hellmann-om...le tako se bo točno videlo, koliko je odstopanja. Seveda morajo biti meritve narejene ob različnih intenzitetah padavin, ker bogve kako se obnaša prekucna žlica v tem avt. dežemerju kadar rosi oz. kadar lije...že Davis dežemerji podivjajo včasih, tako v plus kot v minus glede na Hellmann podatke.

Ciklon

Meni se ta količina 484mm zdi čisto realna.
Saj je celo pri nas padlo 210mm. Max v eni uri pa je bil 41mm.
:icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

urša

Citat od: cumulonibus dne 21. September 2007, 22:54:15
Meni se ta količina 484mm zdi čisto realna.

Sem nekje že napisal,da je dokaz takih rekordnih količin današnji dan žalovanja...žal,žal.. :icon_sad: :icon_sad:

Duzek

Takole, ker sm še bl svež uporabnik vremenske postaje, sm šele sedaj pogruntal da bi lohka v HW pogledov padavine za 18.9 Glej ga hudiča tam pa je stvar bila realna in je nameril 323,2 mm za tisti dan.
Tako neuradni podatek za Bohinjsko Bistrico je 323,2, :icon_wink: :icon_wink: bom pa še jast stestiral dežemer čeprov sem ga že ene parkrat :suspicious:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

Serpentinšek

Malce pozno si se spomnil tole  :icon_lol:

Ampak super, 210 je malo, 400 je spet malo preveč, 323mm se pa sliši glih prav  :icon_wink:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Mamut

Zelo zanimivi podatki s planine in še boljše slike za podkrepitev teh podatkov, te stvari bi bilo potrebno malo bolj analizirati. Urša daj prosim  zberi stvari in bi se v tej smeri lahko malo več pogovorili na srečanju, kajti takšnih podatkov pri nas ni veliko. 110 mm dežja v 1 uri pa meji že na tropske razmerev pragozdu ne pa v Bohinjskih gorah. :icon_eek: :icon_wink:

mihav

Global warming is a lie;)