ZEVS Forum

Neurje s točo v okolici Velenja (Vinska gora) 23.08.2008

Začel/a robi14, 24. Avgust 2008, 00:29:14

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

robi14

Danes po 14.30 se je razbesnelo neurje v okolici Velenja. Močan naliv in veter ter toča, ki je padala 15 min je pokrajino popolnoma spremenila.
Toča je padala tudi v velikosti oreha. Nažalost nimam ažurnih fotk, ker sem na kraj dogodka prišel šele 45 min kasneje.

Na poti iz Velenja so se prvi znaki hudega neurja videli že na vinskogorskem klancu, kjer je voda dobesedno zalila cesto in nanjo nanesla ogromne količine peska. Vse skupaj je začinilo še listje, ki je lažalo na cesti, ob strani pa ogromni kupi toče.
Zaradi močnega naliva, je voda dobesedno drla po travi v potok Pirešico, ki je prestopila bregove.

Okolica vrta, kjer je mama še zjutraj nabirala zelenjavo za kosilo.
Na sliki se vidi kako poležana je trava in kako je tekla voda po njej.. Nekaj toče je še ostalo, ostalo pa je odneslo v dolino...

Od prve vrste dreves in koruze ni ostalo kaj dosti...

Tale brajda je dajala lepo senco..

Nanosi toče

Solata..  :icon_cry:

Avgust ali januar  :icon_question:

Potoki so že močno naraščali. Pirešica je mimo Partizanskih grobov krepko prestopila bregove in  se razlila po travnikih.

Slike so slabše kvalitete, ker je takrat še zelo močno deževalo in pihalo, tako da sem raje odšel na suho v kuhinjo.  :shrug:
Skratka eno samo SRANJE je bilo danes!  :icon_exclaim:

gradiščan

Perice

Vas je pa kr orng zadelo! :icon_sad:  na srečo pri nas ni bilo tako hudo, čeprav smo ˇsamoˇ15km stran od vas!
Ni nam lahko... :)

tadej25

Pri nas v Andražu nad Polzelo je blo pa tko kot bi bla zima.

Evo še slike

ŽUPMART

Najprej pozdravljen na forumu. :icon_wink:
Hvala za fotko, prosim pa te, da jo pomanjšaš. :icon_smile:

Lp

tadej25

se opravičujem za sliko, se bom potrudu da bo drugič bolš.

jakac8

Lepo zabeleženo tole in kar zanimivo si ogledat take slike, pa čeprav je res žalostno kaj vse dela narava letos. Zadnjič sem že upal, da bo konec tega sranja letos, a sem se uštel.
Če pa malo le malo na hec obrnem tisto sliko, ko avto stoji na toči .. Jaz se že res bojim kdaj se bo kak pametnjakovič tam ''nad nami'' našel in zahteval, da si moramo v takem vremenu sredi poletja namontirat zimske gume al pa verige vozit v prtljažniku :icon_smile: .. hm, no, to drugo bi bilo mogoče res dobr imeti s sabo :icon_question:
LP

Astra

Hvala za tale prispevek, odlična reportaža, škoda pa na žalost ogromna.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si