ZEVS Forum

Gradaščica, Božna in Mala voda poplavljajo 16.8.2008

Začel/a stog, 16. Avgust 2008, 14:17:02

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

.sonček.

Glede na situacijo je največ škode naredilo ravno v Butajnovi in na Planinin.
Sem šel gledat, če je okol Setnika in tam, kaj naredilo škode pa je precej manj.
Brez vremena ni življenja.

stog

Sicer število znakov za huše padavine niso nujno dokaz za večjo količino padavin. Treba je upoštevati tudi tip površja, lege, količine padavin glede na časovne intervale. Tako recimo se bo v gozdovih težje sprožil plaz kot na strmih travnikih ali na ravninah. Prav tako je lahko bil v Butajnovi hujši naliv kot drugod vendar je skupaj padlo manj padavin. Tako, da je težko reči kaj gotovega. Kljub temu bi ti kar verjel. Čeprav, bi človek po radarju, ortografiji ter glede na to, da je v 2km oddljenem Šentjoštu padlo le 75mm človek sklepal, da tam ni moglo biti najhuje.
Naj bo to dovolj z moje strani, da ne bom utrujal v neskončnost.
Sicer je bil res dogodek z visoko povratno dobo in je vreden debate.

andro

Ponovljivost: tell me about it. Naša cesta je zdržala skoraj 20 let, če prav vem, zdaj pa... Bo morala občina spet kaj denarja pljunit ;)

.sonček.

Brez vremena ni življenja.

hrošč

Sem vtipkal v google Božna pa mi je vrglo pod prvi rezultat tole reportazo.. Namrec, sem pogledal kje tocno se nahaja tale vodotok, ker ga bom imel ocitno na obdelavi pri eni vaji za hidrogeografijo. Naj bi bilo tudi nekaj terenskega dela, tako da bom verjetno kaj lomastil po tvojih koncih, stog. Vidim, da imam koga kaj za vprasati, ce bom rabil ;)

stog

Hehe, predvsem slikovnega materiala imam na tone. Tudi izkušenj z njo ne manjka.
Aja Božna...  :zaba:  :icon_sad:
Hm od Božne pa nimam prav ogromno slik.
Gradaščica je bolj zanimiva.  :buttrock:
No, če kaj ne boš vedel... saj veš več glav več ve.  ;)

zibko

Obilico slik iz omenjenega dne je tudi tule:
http://www.pgd-dvor.si/fotogalerija/poplave_avgust08/index.html

Za pokušino pa 3 slikce:

Kot rečeno več slik lahko vidite na:
http://www.pgd-dvor.si/fotogalerija/poplave_avgust08/index.html

tesovnik

pri vas pa ne boste imeli problemov z sušo ;)
drgač pa lepa reportaža :icon_wink: