ZEVS Forum

Merilnik dežja z termometrom

Začel/a MaRkUš, 08. September 2008, 20:26:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

matjazp

Zivjo

Jaz imam pa s tem dežemerom zadnje čase kar precejšnje težave....od začetka se mi zdi da je kazal kar precej točno zadnje čase pa malce štrajka. Premer odprtine pri tem dežemeru je 111mm kar bi recimo pri 200ml vode moralo pokazati točno 20,68l/m2. No meni ta metoda ne da več kot 19l/m2
Pa tudi v primerjavi z ročnim merilnikom iz Bauhausa kaže premalo....

A ima kdo izkušnje s servisom pri conradu?....mi ga bodo zamenjali, če ga nesem nazaj???

Sem vagico že večkrat razdrl, očistil pa zgleda, da voda uhaja mimo :( Poleg tega je natančnost  samo v dveh intervalih 0,4mm in 0,5mm, ki se potem izmenično seštevata na ekranu....tko da, če si opazil dobiš vedno vrednosti...0,4- 0,9- 1,3- 1,8- 2,2- 2,7- 3,1..itd

Če bi kazal res točno ima pa kar vse potrebne funkcionalnosti za dežemer, termometer pa res ni uporaben...

lp
M

Lepega vremena in sitega trebuha se človek naje

max

Včeraj sem nabavil še en dežemer iz Conrada(kot @Štromarjev), tako da delam sedaj primerjavo.
Zaenkrat danes do zdaj trenutna razlika 0,1mm
Modificiran oregon 11,3mm
Conrad dežemer   11,2mm   :icon_rolleyes:

Poročam zvečer kakšna bo razlika :icon_smile:

Jernej

Citat od: matjazp dne 28. September 2008, 20:51:04
Zivjo

Jaz imam pa s tem dežemerom zadnje čase kar precejšnje težave....od začetka se mi zdi da je kazal kar precej točno zadnje čase pa malce štrajka. Premer odprtine pri tem dežemeru je 111mm kar bi recimo pri 200ml vode moralo pokazati točno 20,68l/m2. No meni ta metoda ne da več kot 19l/m2
Pa tudi v primerjavi z ročnim merilnikom iz Bauhausa kaže premalo....

A ima kdo izkušnje s servisom pri conradu?....mi ga bodo zamenjali, če ga nesem nazaj???

Sem vagico že večkrat razdrl, očistil pa zgleda, da voda uhaja mimo :( Poleg tega je natančnost  samo v dveh intervalih 0,4mm in 0,5mm, ki se potem izmenično seštevata na ekranu....tko da, če si opazil dobiš vedno vrednosti...0,4- 0,9- 1,3- 1,8- 2,2- 2,7- 3,1..itd

Če bi kazal res točno ima pa kar vse potrebne funkcionalnosti za dežemer, termometer pa res ni uporaben...

lp
M

Ali ta dežemer nima možnosti kalibracije? Jaz svojega vsako leto kalibriram z laboratorijskim merilnim valjem, v katerega natočim točno količino vode in jo počasi nalijem v lijak dežemera. V samem ohišju dežemerja (kupljen v Conradu pred 13 leti) je vijak, s katerimi korigiramo tehtnico za vodo. Pri mojem je lijak pravokotne oblike s površino zajemanja 50 cm2, kar pomeni, da je tehtnico potrebno nastaviti na 5g vode, da bo en nihaj žlice pomenil 1 mm padavin. Vijak omogoča korekcijo v območju +/-5% izmerjene vrednosti.

Trocki

Da ne odpiram nove teme. Ali še kdo uporablja omenjeni dežemer? Sem naredil test, ki ga omenja matjazp, pa mi je dežemer pokazal samo 16mm namesto dobrih 20mm. Test sem opravil 2X. Vagice so ščiščene. Ima mogoče kdo več izskušenj z napravo?

LP
Vreme bo! :)

max

Ne vem, za katerega sprašuješ  :icon_question:
Ne vem, kateri mesec je bil, okoli 90mm padavin, pa je bilo razlike 0,8mm
med mojo WMR in temlem dežemerom iz Conrada
@Štromar, sem si sposodil tvojo sliko, upam da nisi jezen :angel: