ZEVS Forum

Vremenska postaja - Žalec

Začel/a jery_slo, 14. Avgust 2008, 19:46:28

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Se strinjam z @Lluka-tom,pa zračenja nimaš dosti na zgornji strani hiške, zato je tudi verjetno bila takšna razlika zadnjič med tvojo in mojo VP :icon_question:
Se bom ob priliki oglasil pri tebi, mogoče že jutri če imaš čas, povej mi na ZS kdaj.

jery_slo

Za dežemer bom še videl, max danes je bila pri tebi max 26.9°C, pri meni pa 27.1°C. Mislim da je kar točno.

ps.
Lahko pogledaš na ZS, predvčerajšnjim sem ti poslal ZS, ali pa se je samo meni tako zdelo :icon_lol: Vem da sem napisal, mogoče sem pozabil pritisniti pošlji sporočilo.

max

Danes je bilo bolj kot ne, spremenljivo, ni bilo neke vročine ::)
Ja, sem videl ZS, je pisalo "lahko, samo povej kdaj" :icon_question:  to jaz tebe sprašujem :icon_lol:

jaka

Citat od: jery_slo dne 07. Avgust 2009, 20:03:14
Za dežemer bom še videl, max danes je bila pri tebi max 26.9°C, pri meni pa 27.1°C. Mislim da je kar točno.

Razlike bodo (če bodo) vidne ko bo bolj vroče...dežemer pa le daj malo višje al pa bolj stran. Drugače pa lepo narejeno, tudi spletna stran je všečna!

march

Še ena zadeva mi je padla v oči in sicer nikjer nimaš ure kdaj so bili izmerjeni trenutni podatki... drugače veliko truda vloženega v spletno stran in tudi v vremensko hišico, postavitev dežemerja pa ti zares ne funkcioniral. Jaz ima dežemer tudi na vr. hiški, vendar 30 cm nad streho - predlagam ti tudi kontrolo dežemerja z ročnim.dežemerjem.

Lp, March

jery_slo

Uro lahko brez problema dodam, stran pa tako še ni čist dokončana, nasploh bom mogoče čez leto malo spreminjal obliko itd.

Pihe

Zelo čedno si vse skupaj spedenal.Res pade v oči zanimiva rešitev za dežemer, ki pa na žalost,kot so že kolegi pred mano opazili, nima idealne postavitve.Pozimi ti ga bo prekril in zamrznil še sneg tako, da poizkušaj najti kako bolj konvenciolano rešitev.
Spletna stran:preprosto in OK. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

jery_slo

Dodal sem še galerijo pod reportaže.

jery_slo

Na vremensko hišico sem namontiral dodatno streho, tako da je zdaj še malo bolj zaščitena pred soncem. Prestavil sem tudi dežemer, vendar sem moral narediti kompromis in ga dati malo višje zraven vremenske hišice. Vglavnem zdaj ga ne moti noben objekt, tako da bi morali biti podatki bolj točni. Slike si lahko pogledate na moji spletni strani pod opis, kjer sem tudi dodal galerijo, kot jo imam pod reportažami. No pa še dve sliki bom prilepil tudi sem:

jery_slo

Končno dodal na spletno stran pod trenutno vreme prikaz, kdaj so bili podatki nazadnje zajeti. Samo tole bom rekel, ****mo Delphi čas in konverzija v Javanski čas :icon_mad:

max

Citat od: jery_slo dne 15. November 2009, 01:30:46
Končno dodal na spletno stran pod trenutno vreme prikaz, kdaj so bili podatki nazadnje zajeti. Samo tole bom rekel, ****mo Delphi čas in konverzija v Javanski čas :icon_mad:

Bravo sosed  :icon_wink:

jery_slo

Spletna stran vremenske postaje Žalec se nahaja na novem naslovu:
http://www.vp-zalec.net/

Sicer imam iz starega naslova tudi narejeno preusmeritev na novo domeno.

Stran sem prenovil, znebil sem se appleta in tako raje uporabil PHP + program v JAVI, ki teče 24h na dan na mojem računalniku. Program bere datoteko od Heavyweather-ja currdat.lst in piše podatke v svojo datoteko, poleg tega pa še beleži max, min danes, max,min VP ter čase, kdaj so se pojavljali. Edino pri čemer še imam nekaj za postoriti je pri padavinah, takoimenovanem "zadnjem poslabšanju", kjer sem opazil, da mora biti nekje v programu logična napaka. Torej sem se bolj kot ne držal pravila naredi sam :D .

Capillatus

Stran res izgleda zelo dobro  :icon_wink: :icon_wink:

˝Pomagaj si sam˝ pravilo je pa marsikdaj odrešilno.  :)

lp  :wavey:

jaka

ŠTROMAR