ZEVS Forum

Petek, 15.8.2008

Začel/a piskec, 14. Avgust 2008, 18:49:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Gorazd

Pri meni je do sedaj padlo 24 mm. Nekaj pa je le.

Mirno noč,
Gorazd

Mejte se radi

beowulf

Živi in zdravi imeli smo nekaj toče in fajn naliv, pa fajn je treskalo
še 2 sliki

walter76

Na pop tv  poročilo o škodi zaradi neurij od Dolenjske do Prekmurja(toča,orkanski veter,..)
Napovedani nov val čez nekaj minut od obale gor in pravkar ko to pišem je res začelo močneje  deževati predvsem  pa močno pihat !
pozor mislim da gre tokrat zares tudi tu..
Prijatelj vremena !

jery_slo

Iz juga se nam bliža nova celica, do zdaj je padlo 12.4mm, najmočnejši sunek pa je bil 32.4km/h.

Ledeni

Mi smo že tik pred tretjo rundo. JZ od mene se spet nekaj rojeva, neprestano se bliska in med bliskanjem se da razbrati novo dežno zaveso. Radar z Lisce se je po 20 minutah končno osvežil  :suspicious:  in razkril novo rdečo bombo, na srečo tokrat malo manjšo.

Bomo videli, kaj bo jutri, verjetno bo marsikje dan žalovanja.

blazek

Pred kratkim smo imeli močno nevihto s točo. Naliv je bil nekoliko šibkejši, a zato je bila toča debela 3-4cm. Kar pa je najhuje letos, sicer pa že 6-ič toča v tem mesecu.

Padlo pa že kar 45mm dežja. :icon_eek:

Cumulonimbus

Pri meni dežuje že dve urci, danes padlo vsega skupaj 17.5mm. dežja

evo pa še eni dve sfaljeni slikci izpred parih minut, se še učim lovit strele, tudi pogleda nimam prav veliko ker so okoli mene hiše, in je še to veliko sranje da sem ujel :icon_lol:

lp
Član ZEVS :)

jakac8

Tukaj na obali rahlo dežuje trenutno in ni kaj nevarnega. Na popu nekaj slišal in kolega iz NM. rekel da lilo kot iz škafa. Kako pri meni doma in v okolici kikiriki-citija še ne vem, a upam, da ni kaj hujšega.

jaka

Pravkar je padlo še 6 mm, skupno smo tako pri 26 mm, temperatura je 15.3°C, rahlo še dežuje...

Smučar

Tukaj je nehalo deževati, skoraj brezvetrje, samo pobliskava se daleč na V.
Kaj lahko še prinese noč?

Serpentinšek

Tole je pa res bilo brutalno!   :shrug:

V Domžalah bliska in grmi skoraj "na suho", ne vem če je padlo sploh 10mm. Radar pretirava z oranžno barvo, da ne morš verjet. Prav zavajajoč je danes.

Zadrečka, Zg.-Savinjska dolina pa tudi Logarska dolina so zaenkrat praktično brez posebnega dogajanja.

Nič fantje, jutri dopoldne podam končne količine v mm-ih...ki pa bodo tokrat morda irelevantne ob nastali škodi in razdejanju po državi.
LP in mirno noč. :shrug:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

jery_slo

V zadnji nevihti je padlo še 3.6mm, torej skupno do sedaj 16mm.

_Roba_

Gorazd

Ptuj, Kidričevo, .. kar veliko škode na strehah, avtih, drevesa polomljena, ...
vir: komentarji na http://24ur.com/novice/slovenija/tudi-za-ta-petek-napovedana-neurja.html

Mirno noč,
Gorazd

Mejte se radi

gergo

Tukaj ena slika toče katera je bila uvod v nevihto ki nas je prešla pred ca. 1uro

Zanimivo je bilo predvsem na začetku ko so vmes padali dokaj ekstremni kosi, saj imamo na na eni plošči kot pest debelo luknjo. Pa tudi ropotalo je grozljivo.
Na srečo je kratko trajalo.
Pravkar pa se nam spet približuje nova nevihta, upam da brez toče.
Veter ga je mraz!