ZEVS Forum

Trenutno vreme (1.8. - 15.8. 2008)

Začel/a milan, 01. Avgust 2008, 10:00:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Jovi

Ja kam mdalj pa ne bo prišlo vrjetno.Je pa zanimiva nevihta ja.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Elessar

Skozi oblake se kaže sonce....upajmo da toče več nebo!
Lp, Tilen

paradolf

Sem imel avto na servisu v Trnovem in je lepo buškast. K sreči pa imajo parkirišče zavarovano  :icon_smile:

V Podgorju trenutno oblačno in brez dežja. Danes do sedj 14.4mm.
+18.8°C počasi leze navzgor. Bilo je že +17.9°C.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Stormchaser

Tole kar se kuha nad Tržaškim zalivom je pa huuudoo!Kaj takega pa še nisem vidu!Tale nevihtna celica zna prizadeti osrednji del in južni del Slovenije najhuje:

Upajmo, da bo prizadetih gospodinjstev čimmanj!

Jovi

Ne vrjamem da bo pršla do osrednje slovenije tako močna
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

zimazakon

Bo pa našo obalo kar lepo zalilo.  :icon_arrow:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

Stormchaser

Upajmo, ker je danes Ljubljana in okolica že kasirala celoletno količino toče in je verjetno ne potrebujemo več!Raje bi videl kakšen tornado (moja življenska želja še neuresničena :icon_biggrin:)kot pa tono toče!LP

Serpentinšek

Utrgano dogajanje danes v Domžalah...vendar ne tako hudo kot v LJ.
Naštel sem 8 ločenih neviht, četrta in peta sta postregli s točo velikosti 1-2cm. Runda za rundo, vendar iz malce različnih smeri - sprva od JZ, zadnje pa bolj od Z-SZ.  :icon_surprised:
Grmenja, ropotanja, treskanja na pretek in gotovo med 20 in 30mm.

V Bočni pa...4,2mm  :icon_question:  :icon_lol:  :icon_lol:  :icon_lol:
Glede na smer neviht bi pričakoval podobno kot v LJ, vendar smo lahko videli kako je glavnina šla južneje, nekje čez Tuhinjsko dolino, Trojane in proti koncu dogajanja čez Zasavje in še nižje...pa tudi v KS alpah in recimo na Črnivcu ni bilo kaj dosti več.

:icon_eek: Huda mrha se bliža našim plažam   :icon_exclaim:

Današnje fešte seveda še ni konec,
LP
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

oleg

no tako bom začel tuki pri meni ni bilo nič dežja še danes
v novi gorici je bila spet toča samo ne tako močna kot zadnjič
trenutni podatki so taki
oblačno in suho še za enkrat
+ 19 celzija vlage 87%
rahlo vetrovno smer vetra jugo vzhodnik
1011 milibarov enakomiren  :icon_wink:
oleg

fisher

Radar nad zahodno SLO močno pretirava. SMo na oranžnem že dolgo časa, pa vsake toliko pade kakšna kaplja

Capillatus

Citat od: Stormchaser dne 08. Avgust 2008, 18:50:46
Upajmo, ker je danes Ljubljana in okolica že kasirala celoletno količino toče in je verjetno ne potrebujemo več!Raje bi videl kakšen tornado (moja življenska želja še neuresničena :icon_biggrin:)kot pa tono toče!LP

Ti bi raje videl tornado v LJ kot pa točo? (jaz nimam nobenega preveč rad) :icon_rolleyes: :icon_rolleyes:
Rahlo neprimeren komentar

Dež je ponehal, v pričakovanju fronte
13°C

H2o

Citat od: fisher dne 08. Avgust 2008, 19:15:34
Radar nad zahodno SLO močno pretirava. SMo na oranžnem že dolgo časa, pa vsake toliko pade kakšna kaplja

Verjetno si mislil rumeno barvo.  :icon_wink: Glede tega je bila že nekaj časa nazaj debata, da niso filtrirane slike ( take slike naj bi bile posledica nakoval..).

V Žireh danes okoli 10 mm padavin, brez posebnosti. T = 17.5°C.

Stormchaser

@Capillatus:.To sem pa rekel zato, ker je moja petka že precej buškasta (letos kasirala največjo letošnjo točo v Gorici)in je bolj podobna švicarskemu siru kot avtu.Vem pa da je bilo neumesno in se opravičujem.Drugače pa obožujem tornade že od malih nog in upam, da se bom lahko kdaj udeležil kakšnega Chase-a z Twisterjem in Skywarnom po Ameriki, če bosta hotela še enega norca zraven in če bo denar seveda!LP

Astra

Še zadnje vročinske nevihte se kreirajo nad severnim Jadranom in jih nese proti naši obali ter večinoma nad Istro. Trenutno 4300 udarov strel v slabi uri, neverjetno! Od tega kar 62% CG udarov! Istra bo po mojem v telih urah nastradala, verjetno bo podobno pestro še v Kvarnerju! Kakšne trombe niso izključene!  :surprised:

Vreme se bo nad nami sedaj malce umirilo, temperature so že lepo padle! Ponoči bo novo trigeriranje padavinskih celic z nekaj nalivi in nekaj grmenja. Torej, toča je odšla, prihaja še nekaj dežja!

Trenutno na Vrhniki 18,6°C in rahel JZ veter, rahlo dežuje.

LP.  :icon_smile:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

hrošč