ZEVS Forum

Trenutno vreme (1.8. - 15.8. 2008)

Začel/a milan, 01. Avgust 2008, 10:00:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

zigarrdo

Dokaj močan naliv, in brez toče, ja res je toča zelo krajevne narave, saj je le kak km stran od mene bila! Radar pa nad osrednjo slovenijo kar bruha z rdečo barvo, oo bo še pestro... :drool:

Temp. +23.9°C
Everywhere you go you always take the weather with you

Cumulonimbus

Tele celice v osrednji sloveniji bi se znale v en MCS združit in v naslednjih urah narediti štalo na V Slovenije :icon_exclaim: Jaz pa imam trenutno oči uprte bolj v nevihtno celico ki je trenutno nad tržaškim zalivom (Severno), stvar je skoraj identična tisti izpred slabega meseca (13.7.) vsaj kar se radarja tiče :shrug:

najbolj na udaru so trenutno goriška brda poročajte iz tam fantje :shrug:

lp
Član ZEVS :)

andro

Swashta, kaj to berem, ko se ravno odpravljam v LJ  :icon_question:

Pri nas samo besno ropota (začuda še imam internet, ga sosed še ni izklopil ;) ), nič še ni padlo, današnji Tmax je bil 15 minut nazaj, 25.4°C, trenutno je padlo že na 23.0°C, morda pa bo res tole kaj ratalo. Vlaga zunaj raste, a nič drastičnega, 42%.

hrošč

Primerek toce, ni pa prav najvecji, vmes so bili se vecji kosi:

Trenutno pada slab dez, vsake toliko se vmes pojavijo trsi dodatki.

bismarck

24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

blazek

V smeri Novega mesta je pričelo kar lepo grmet. elica se je nekje nad novomeško kotlino okrepila in se pomika proti nam. LAhko da nas bo z južnim robom tudi zadela. Temperatura je 26,6°C. Ko bo sonce posijalo, bo pritisnila močna sopara.

zigarrdo

Citat od: bismarck dne 08. Avgust 2008, 12:36:34
...ponovno toča... :icon_wink: :icon_eek: :icon_eek:

Pri meni pa hinavsko tiho, bliska pa ko na fronti, jao kaj bo še iz tega.....................
Everywhere you go you always take the weather with you

Ledeni

Citat od: blazek dne 08. Avgust 2008, 12:38:48
V smeri Novega mesta je pričelo kar lepo grmet. elica se je nekje nad novomeško kotlino okrepila in se pomika proti nam. LAhko da nas bo z južnim robom tudi zadela. Temperatura je 26,6°C. Ko bo sonce posijalo, bo pritisnila močna sopara.

Na južnem robu se krepi en lep inflow oblak. To bo še hudo. Naliv vedno močnejši. Velja velika nevarnost za točo!

Cumulonimbus

Trenutno neko čudno zatišje, ki prav gotovo naznanja hudo uro, stemnilo se je, oblaki so tapravi za kako veliko točo, počasi se bom izklopil in šel malo poslikat da bo spet kaka zanimiva fotoreportažica nastala :shrug: :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

TWISTER

Citat od: bismarck dne 08. Avgust 2008, 12:44:09
pravkar novo:

Bismarck to spada pod napovedi, je pa že tako staro da so vsi pod napovedmi videli :icon_arrow: :icon_wink:

stog

Prva nevihta je že mimo. Padlo je malo več kot 5mm, vmes je bilo nekaj ledenih zrn.

ŠTROMAR

Toča velikosti lešnika in vmes tudi večja.

Smučar

LJ-Vič: spet toča. Se mi zdi da še malo večja kot prej..  :icon_exclaim:

TgT

Ja, Ljubljano je dosegel drugi val tiste celice... spet toča? Na vzhodu Slovenije, Dravsko polje, Prekmurje zaenkrat manjse motnje razpadajo ampak kako dolgo še?

Ledeni

Citat od: Ledeni dne 08. Avgust 2008, 12:43:12
Na južnem robu se krepi en lep inflow oblak. To bo še hudo. Naliv vedno močnejši. Velja velika nevarnost za točo!

No, nazadnje le ni bilo tako hudo. Med nalivom je padlo nekaj drobnih zrn toče, sicer pa se je oblak pred mano razcepil: en del je krenil severno od mene in oslabel, drug del pa se okrepljen pomika južno, tam verjetno klesti toča.

Trenutno 25,4°C.