ZEVS Forum

Trenutno vreme (1.8. - 15.8. 2008)

Začel/a milan, 01. Avgust 2008, 10:00:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Capillatus

Ta celica se je pa lepo organizirala. :icon_question:
Poročajte iz tistih koncev

Vidi se kako je ˝potegnila˝ nevihta oblake od juga - zadnji 2 sliki (flanking line mogoče :icon_question:)

grizli

S severa se vidi jezo in vseskozi bobni v daljavi. Pri nas se je pooblačilo in na hitro ohladilo na zdaj že 23.4°C, pa še kar pada. Upam, da ni prevelika toča.

lpP
grizli ma vas rad

Ledeni

Zdaj smo pa še mi na vrsti. En strašljiv wall ali shelf cloud se podi pod bazo oblakov, ki se bliža od zahoda. Zdaj zdaj bo downburst. Temp. je bila pred kratkim še 30,6°C, rH 65%.

paradolf

V Podgorju že eno uro nekaj bobni v daljavi proti JV, ter nekaj kaplja. Vsega skupaj 0.2mm dežja. Ravno toliko da me je prepodilo od žaganja drv.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

miklicdejan

fenomenalno nevihto smo imeli  :clap:
Do sedaj je padlo 31 l dežja, max veter 50 kmh, max RR 130 mm, vmes tudi sodra,strele pa da ti rit odnesejo.
Trenutna temperatura 17,9°C

Stormchaser

paradolf

Ravnokar sva govorila z Blazkom.
Pri njem ravnokar huda ura z točo cca. 1-2cm premera, ter močnim vetrom cca. 20m/s.
Kaj več bo on napisal samo da gre stvar mimo.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

grizli

Drugo jezo smo dali skozi, padlo je tudi ene 14 toč med lešnikom in orehom ter nekaj kapelj dežja. Tudi grmelo je bolj kot prej. Sedaj pa čakamo tretjo pošilko s Snežnika.

lpP
grizli ma vas rad

polo

Okoli mene grmi,zaenkrat še nič posebnega.

jest24

Dokaj močna in kar dolga nevihta. Vmes tudi okoli 10min brez elektrike.

Ledeni

Pri meni je najhujše mimo. Še vedno sicer rahlo dežuje in grmi, veter je ponehal in HVALABOGU se je osvežilo na 20°C. Nevihta je bila kar spodobna, z močnimi nalivi in vetrom, najmočnejši zabeležen sunek je bil 58 km/h. Toče ni bilo, koliko je padlo dežja, bom vedel malo kasneje, ocenjujem da okoli 15 mm.

Veliko suhega listja na tleh in nekaj prevrnjenih rož so posledice.

Zgleda da ni še konec, celice se še kar rojevajo.

Trocki

Pri nas delno jasno ter 23,8°C. Proti JV še nekaj grmi. Je pa izjemno soparno, kot da bi bil v Sumatri no.  :icon_exclaim:

V zahodnem delu države pa smo verjetno že opravili z dežjem za danes a?

EDIT: Radar kaže kot da bi flek začel potovati nazaj proti meni. Hmm.. :icon_question:
Vreme bo! :)

Vremenko

Mislim da je severna Slovenija zaključila za danes. :clap:
Na J in JV pa zgleda da bo še kar pestro nekaj časa :icon_arrow:

Danes od 2 neviht ki sta nas komaj da oplazili nismo imeli nič več kot nekaj kapelj in veliko groma
Tale radar se mi zdi malce sumljiv,že 45min kaže nad nam neko zeleno še pred tem rumeno barvo,padavin pa nikjer :icon_question:.

ablak

Zadnjo uro je vreme pri nas postreglo z vsem mogočim razen vetra. Zaenkrat smo še vedno pod nevihto. Občutno se je ohladilo ( trenutno 16°C). Sicer ni bilo kaj pretresljivega, razen mogoče neprekinjenega bliskanja in grmenja. Ščije pa kar močno, kot kaže trenutna radarska slika pa bo tako še nekaj časa. Ja gobe bodo pokukale na plano...

Lp

Pihe

Saj ne more biti res.Tu pa od delno oblačnega do pretežno jasnega vremena(zdaj).Niti slučajno ne kaže več na nevihto(pred kako uro bi si še upal rečt, da mogoče kaj pa le bo, zdaj pa vedno bolj jasno).Temp je zlezla skoraj do 30 (+29,4), zdaj pa +28,1.
Vlaga pada, 54%, tlak 1014,2 Hpa počasi navzdol.
Naši gasilci imajo veselico danes.Plačal so za mašo izgleda, ker je tako super vreme. :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si