ZEVS Forum

Nekaj fotk večernega neba 23.07.

Začel/a paradolf, 24. Julij 2008, 09:12:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Včeraj sem se mudil na polju, spotoma pa sem uspel narediti nekaj fotografij. Tokrat zopet malo hendikepiran zaradi fotoaparata. Nekatere forme so bile prav posrečene, a so bile preveč oddaljene da bi lahko naredil kolikor toliko solidno fotko.

Začnimo z mavrico.

Razmetani oblaki

Spodaj se vidi nejasen rob oblačnosti ki se suši, vmes pas jasnine, nato pa zgoraj nov val in nastajanje lentikularisa.

V smeri Kamniške Bistrice je bilo vse zavito v dežno zaveso. Klasična slika ob močnih severnih vetrovih. Pri tem se zrak čez Kamniške alpe spušča in suši. Teh padavin ponavadi v Podgorju ne dobimo razen par kapelj oziroma pozimi naletavanja snežink.

Še nekaj zanimivih oblik.

Malo pred sončnim zahodom.

Ko je sonce zašlo so oblaki izgledali kar zlovešče.

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

MaRkUš

Lepe slike ja.Sem tudi jaz včeraj ko sem bil na šihtu gledal te prekrasne oblake,ko so se pojali po nebu  :icon_wink:

robi14

V Velenju ista slika, le da sončnega zahoda ni bilo.... Sonce se je pokazalo le na trenutke, ravno dosti, da je bilo veliko mavric videt!

Lepo Paradolf!!!  :clap:

Ciklon

Lepe fotke! :clap: Tudi pri nas je blia mavrica včeraj, kazala se je kar dolgo - okoli pol ure. :icon_wink:

Še fotke včerajšnje mavrice:

Raj je v naravi :buttrock:

mihav

res lepe oblike oblakov...tudi pri nas so se takšni pojavljali ampak zaradi dela nisem uspel poslikat :shrug:
Global warming is a lie;)

Capillatus

Bravo Paradolf :icon_wink: :icon_wink:
Tvoje slike nikoli ne razočarajo :clap: :icon_wink: