ZEVS Forum

Nebo po dežju 19.1.2008

Začel/a sašon, 24. Julij 2008, 09:47:06

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

sašon

Pozdravljeni!

Po naključju sem naletel na vašo spletno stran in tale forum in moram priznati, da se mi zdi super!

Videl sem tudi, da pripopate gor kako zanimivo sliko neba, zato sem se odločil, da pripopam še jaz eno, ki se mi zdi res zanimiva, posneta je bila pa Januarja letos na deževen dan proti večeru.

Lp, Sašon

paradolf

Super fotka in dobrodošel na forumu  :icon_biggrin:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

JaniS

medovreme

Odlično!

Vse v žaru...

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

max

Ravno prav za čevape  :icon_mrgreen::icon_lol:

Pozdravljen na forumu :wavey:

sašon

Hvala!

Forum je res zanimiv.

Hmm, ČVAPI!!!! :icon_wink: :clap: :drool:

robi14

mihav

No končno sem dočakal Slovenj Gradčana :clap: :icon_wink: :icon_wink:
Global warming is a lie;)

Amare

Lep pozdrav skoraj sokrajan. :icon_biggrin: :icon_wink:

Super slika! :icon_arrow:

sašon

No, to so bili vsekakor prvi pozdravi dobrodošlice, od kar sn se preselil v SG :icon_biggrin:

Vidva bosta potem najbrž vedela kje je to, če napišem, da je to sončni zahod nad Rahtelom fotkan iz smeri Trobelj.

Lp, Sašon

mihav

Global warming is a lie;)

Cumulonimbus

Član ZEVS :)

sašon

Hvala vsem, če bo še kakšna zanimiva jo ziher pripopam sem gor.

No, MSN sem dodal,čeprav me zdaj, ko po službi "urejam" plenice 6 mesečne hčerke :icon_haha: skoraj ni na msn.

Obstaja kje na netu ali pač v elektronski obliki kak tutorial recimo za tisto osnovno prepoznavanje oblakov - oziroma kje začne nekdo, ki ga stvar zanima, pa nima pojma :shrug:

Kaj moraš najprej osvojit, če hočeš počasi spoznavati vreme ljubiteljsko?

Lp, Sašon

paradolf

Citat od: sašon dne 28. Julij 2008, 08:45:55
Obstaja kje na netu ali pač v elektronski obliki kak tutorial recimo za tisto osnovno prepoznavanje oblakov - oziroma kje začne nekdo, ki ga stvar zanima, pa nima pojma :shrug:

Kaj moraš najprej osvojit, če hočeš počasi spoznavati vreme ljubiteljsko?

Lp, Sašon

Prijatelj Google
http://sl.wikipedia.org/wiki/Oblak

Verjetno je za začetek potrebno da te vreme zanima. Ko prepoznaš oblake včasih že lahko predvidiš dogajanje v naslednjih urah. Poleg tega pa ti lahko marsikaj pove tudi veter. Vse skupaj v kombinaciji z vremenskimi kartami počasi rojeva vremenskega amaterja ali "navdušenca" kot so nas poimenovali na ARSO  :icon_smile:
Tu je še merjenje vremenskih parametrov za kar se da dobiti veliko inštrumentov ki niso prav dragi in predstavlja nek začetek vsakogar.

Sčasoma potem bolj vidiš kaj te bolj zanima. Napovedi, statistika ali burna vremenska dogajanja.....
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

sašon

Hvala Paradolf!

Saj vem, da stric Google veliko ve :icon_haha:

Mislil sem bolj v smislu kakega napotka kaj začeti najprej brati oziroma kje sploh začet.

Trenutno me zanimajo stvari bolj na splošno, kasneje bi že dejansko videl kaj bi bolj "podrobno naštudiral"

Lp, Sašon

P.S. Vsekakor me zanima fotoreportaža....