ZEVS Forum

Zahtevaj napoved

Začel/a TWISTER, 15. Maj 2007, 09:04:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

vladika

Zdravo!

To soboto in nedeljo gremo na Triglav in me zanima kakšno vreme naj pričakujemo.

Lep pozdrav Vlado!
Nadmorska višina:    258.5 m
Coordinate    46° 37′ 34.6″ N, 15° 57′ 44.85″ E

paradolf

Citat od: lwzr dne 09. Avgust 2012, 19:00:33
Pozdravljeni,

zanima me, kakšno vreme lahko pričakujem jutri na območju Krnskih jezer?
Nekako menim, da bo suho, morda kakšna ploha. Zanima me še mnenje koga drugega.

Zahvaljujem se v naprej za odgovore.

LP

Bo kar držalo. Spremenljiva oblačnost tekom dneva, nekaj srednje in tudi visoke oblačnosti. Nekaj tudi vzhodnega vetra. Izjemoma morda kakšna kratkotrajna ploha. Krn pa bi morda lahko imel kapico.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Snoop

Zdravo

Mene pa zanima, kakšno vreme lahko jutri pričakujem v Bohinju, saj gremo iz Bohinja do TNP.

Nedelja pa je rezervirana za Bovec, tako da prosim še za tisto stran Alp :)

hvala
I LeT My Little HoMiEs RiDe On YoU

kekec

Citat od: kekec dne 05. Avgust 2012, 17:15:25
Mene zanima kaksno bo vreme 18 in 19 avgusta v okolici G. Radgone. Hvala in lp
No bom še enkrat objavil, mogoče je kdo spregledal

max

@kekec, za bolj kaj točno napovedat, absolutno prezgodaj :shrug:

Se pa kaže tudi trend, da bi se lahko sušno obdobje zavleklo še za 14 dni  :icon_exclaim:

Snoop

Citat od: max dne 10. Avgust 2012, 11:24:21
@kekec, za bolj kaj točno napovedat, absolutno prezgodaj :shrug:

kaj pa napoved za en post višje?  :icon_redface:

paradolf

Citat od: vladika dne 09. Avgust 2012, 20:43:24
Zdravo!

To soboto in nedeljo gremo na Triglav in me zanima kakšno vreme naj pričakujemo.

Lep pozdrav Vlado!

Sobota bo spremenljiva. Sredi dneva in popoldan bodo krajevne plohe. Verjetnost je kar velika, saj bo šlo za vdor še nekoliko hladnejšega zraka.
Nedelja pa bo bolj stabilna in večinoma sončna. Pričakujem le nekaj kopaste oblačnosti.
Davis Vantage PRO2

paradolf

Citat od: klavdipo dne 09. Avgust 2012, 17:00:10
Hvala Paradolf! Zaenkrat sem še odločena, da grem, dokončno pa se bom odločila jutri. Se priporočam za poročilo, ko bo izdana napoved Austrokontrola!

LP
Klavdija

Kakšne velike spremembe ni videti.
Zjutraj morda še nekaj sonca. Dopoldan pa bodo že nastajali oblaki.
Tekom dneva se pričakuje prehod oslabljene hladne fronte in s tem vdor še nekoliko hladnejšega zraka v višinah. To bo povzročilo hitro rast kopaste oblačnosti in sredi dneva najverjetneje tudi plohe.
Bazo oblačnosti so pri Austrokontrolu izračunali na okoli 2700m, se pravi da bodo najvišji vrhovi zaviti v oblake. Veter severozahodnik. Kaže za za eno piko manj kot včeraj, vendar bo verjetno še vedno znaten. Temperature na 3000m pa tam morda stopinjo nad lediščem.
Davis Vantage PRO2

paradolf

Citat od: Snoop dne 10. Avgust 2012, 08:54:18
Zdravo

Mene pa zanima, kakšno vreme lahko jutri pričakujem v Bohinju, saj gremo iz Bohinja do TNP.

Nedelja pa je rezervirana za Bovec, tako da prosim še za tisto stran Alp :)

hvala

Si verjetno že razbral iz drugih postov, da bo jutri tudi na območju Bohinja čez dan spremenljivo oblačno. Verjetnost za plohe bo kar velika. Bo tudi rahlo vetrovno. Nedelja vsekakor lepša. Bo pa prijetno sveže.
Davis Vantage PRO2

Snoop

hvala in na podlagi tega smo prestavili izlet iz sobote na nedeljo ;)

klavdipo

Citat od: paradolf dne 10. Avgust 2012, 12:30:50
Kakšne velike spremembe ni videti.
Zjutraj morda še nekaj sonca. Dopoldan pa bodo že nastajali oblaki.
Tekom dneva se pričakuje prehod oslabljene hladne fronte in s tem vdor še nekoliko hladnejšega zraka v višinah. To bo povzročilo hitro rast kopaste oblačnosti in sredi dneva najverjetneje tudi plohe.
Bazo oblačnosti so pri Austrokontrolu izračunali na okoli 2700m, se pravi da bodo najvišji vrhovi zaviti v oblake. Veter severozahodnik. Kaže za za eno piko manj kot včeraj, vendar bo verjetno še vedno znaten. Temperature na 3000m pa tam morda stopinjo nad lediščem.

Zares sem hvaležna za tole izčrpno poročilo Paradolf. Bomo verjetno šli, ampak le na kak izlet tam okrog Mallnitz-a.

LP
Klavdija

paradolf

Citat od: klavdipo dne 10. Avgust 2012, 20:21:14
Zares sem hvaležna za tole izčrpno poročilo Paradolf. Bomo verjetno šli, ampak le na kak izlet tam okrog Mallnitz-a.

LP
Klavdija
Poročaj kako je bilo. Me zanima koliko so karte lagale. ;)
Davis Vantage PRO2

klavdipo

Citat od: paradolf dne 10. Avgust 2012, 22:47:52
Poročaj kako je bilo. Me zanima koliko so karte lagale. ;)

Pozdravljen!
Ko smo zjutraj prispeli v dolino Malta, smo se odločili, da vendarle poskusimo proti Hafnerju. Hja, karte lagale glih niso, kar se oblačnosti in vetra tiče, padavin pa začuda ni bilo, razen ene snežne plohice oz. bolj babjega pšena tik pod vrhom tam na okrog 2900m. Razgledov pa na žalost bolj malo, megle vsepovsod, še največ se je videlo pri jezu elektrarne, pozno popoldan. Tako bomo verjetno turo ponovili, upam na september. Se pa drug konec tedna odpravljamo na Ankogel ali Hochalmspitze, se bom priporočala za napoved.

LP
Klavdija

Snoop

Mene pa zanima, kakšno bo jutri vreme na Triglavskih jezerih, saj grem od Bohinja čez Komarčo do doma pri TNP?

Namreč na hribi.net napovedujejo čez cel dan dež  :icon_eek:, a povsod drugod napovedujejo lepo vreme  :icon_question:

hvala

ŠTROMAR