ZEVS Forum

Zahtevaj napoved

Začel/a TWISTER, 15. Maj 2007, 09:04:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Drejc

Kakšno vreme lahko pričakujemo v soboto 12. 9. v okolici Slovenj Gradca.

Hvala, Lep pozdrav

vladika

Joj še le zdaj sem opazil, da sem spraševal za napoved in potem nisen dalje spremljal, je bilo preveč napeto :icon_haha:.
Ja vreme je zdržalo in mi tudi :).
Pa še povezava kjer najdete nekaj naših potepanj http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=7194&start=50

LP Vlado
Nadmorska višina:    258.5 m
Coordinate    46° 37′ 34.6″ N, 15° 57′ 44.85″ E

paradolf

Citat od: Drejc dne 07. September 2015, 18:14:12
Kakšno vreme lahko pričakujemo v soboto 12. 9. v okolici Slovenj Gradca.

Hvala, Lep pozdrav

Sončno. Trenutno kaže da oblačnosti praktično ne bo. Morda nekaj jutranje megle. Čez dan pa nekaj jugozahodnika morda in malce nad 20°C
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Thor

Zanima me napoved za prihajajoči mesec.Predvsem sprememba vremena iz takšnega kot je zdaj. Kako dolgo bo še vztrajalo takšno vreme,se obetajo kakšne spremembe vremena v začetku,sredini meseca,deževje,minus temperature,sneg...? Ali vsaj veter :shrug: Ve kdo?:zajec:
zevs.si[move]

Trocki

Po moje bo vsaj do sredine novembra vztrajalo tako vreme. Potem pa upam že na kak prodor iz severa z nizko mejo sneženja.  :drool:
Vreme bo! :)

paradolf

Kar trenutno vidim je največja možnost da bomo vsaj v prvi dekadi novembra imeli mirno jesensko vreme. Za naprej pa je brezveze kaj komentirat.
Davis Vantage PRO2

Thor

Citat od: Trocki dne 28. Oktober 2015, 19:35:02
Po moje bo vsaj do sredine novembra vztrajalo tako vreme. Potem pa upam že na kak prodor iz severa z nizko mejo sneženja.  :drool:
Citat od: paradolf dne 29. Oktober 2015, 07:45:13
Kar trenutno vidim je največja možnost da bomo vsaj v prvi dekadi novembra imeli mirno jesensko vreme. Za naprej pa je brezveze kaj komentirat.

:icon_wink:
zevs.si[move]

valterp

14. in 15. 11. 2015 imamo "ekskurzijo" v Beograd in Novi Sad. Ali se že da "videt" kakšno bo takrat tam vreme. Hvala in lep pozdrav!

pohorje_express

a mi lahko kdo pomaga? Trenutne razmere na Rogli so bolj žalostne, ker pa imamo termin od 26.12.-2.1.2016, me zanima če je na vidiku kakšno izboljšanje kar se razmer za smučanje tiče? bo vsaj kakšen centimeter pobelilo? padec temperatur? hvala in LP

paradolf

Kolikor jaz vidim ni nekega razloga za optimizem vse do Božiča. Temperature na 1500m bodo vseskozi v pozitivi, razen seveda v kakih mraziščih. Padavin do takrat tudi ni videti. Po Božiču se nakazuje neka manjša ohladitev a zaenkrat izgleda da bi temperature na prej omenjeni višini zgolj dosegle morda ledišče. :shrug:
Davis Vantage PRO2

Trocki

Je kaj šans da v soboto proti večeru v Lj ne bi bilo megle?
Gredo mati gledat pa fotkat lučke pa jo zanima.  :icon_mrgreen:

simo88

Zdravo,

v soboto zgodaj zjutraj se odpravljamo na smučanje v Francijo...smer MB(04.00 zjutraj)-LJ-Trst-Milano-Torino-predor Frejus-Les Sybelles(st. sorlin dArves)-16.00 predviden prihod
Res lepo prosim da mi kdo pove, kaj lahko pričakujemo na poti okrog vremena...
Potem od sobote 9.1. do sobote 16.1. ko smo gor pa je po bergfexu napovedanega ogromno snega..ali se motim?
Prosim za mnenja, napoved, karokoli.

Hvala in lep pozdrav, Simon

paradolf

V temi plundra sem ti odgovoril a sedajle ko sem prebral še tule vidim da sem zamočil. Sem mislil da te zanima od prihodnje sobote naprej.

Ok, v času vožnje tja lahko računaš da tam do Milana-Torina ne bo nič posebnega. Verjetno bi tam lahko pričelo rahlo deževati. Ko boš pa enkrat v Alpah pa lahko pričakuješ padavine in nad okoli 1500m sneg. Prva motnja vam bo ravno prišla naproti in ko boste prispeli na cilj , bi morala biti že za vami.  Sprva ohladitve še ne bo.

Nato ponoči verjetno brez padavin, v nedeljo pa novo poslabšanje in meja sneženja že proti 1000 metri a le prehodno, saj bo nato pred večjim poslabšanjem povleklo precej toplega zraka zopet iz Sredozemlja. V noči na ponedeljek nato večje poslabšanje. Sprva meja sneženja nad 1500m verjetno, nato pa zopet počasi navzdol.

Sredi tedna morda kak lep dan, nato pa verjetno četrtek ali petek spet občasno sneženje a ne tako obilno. Za čas povratka izgleda suho in mrzlo.

Uživajte in oglasi se kaj od tam, kasneje pa kaka reportaža  :icon_wink:
Davis Vantage PRO2

simo88

Najlepša hvala za odgovor :) Upam da bo kaj lepega vremena...
Ker bo vsaj polovico časa snežilo, bo verjetno res čas za ustvariti kakšno reportažo. Razen če bo preveč  :beerchug: :D

Lp

Trocki

Kako vi vidite vremensko dogajanje ta konec tedna na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu? Mediji napovedujejo precej močan veter ter sneženje.
Kakor sem jaz malo pogledal zadevo na hitro kakšnega močnejšega vetra ne vidim in tudi sneženje bi bilo bolj rahlo oz. nekaj več snega edino v soboto.  :icon_question: