ZEVS Forum

Zahtevaj napoved

Začel/a TWISTER, 15. Maj 2007, 09:04:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

matic19

Če bi se odločal jaz, bi sigurno izbral Krvavec, Cerkno in Stari vrh bosta skoraj zagotovo v megli, saj sta hitro na udaru zaradi SV smeri vetrov in posledičnega narivanja megle na tisti konec. Tako tistih 1000m kmalu postane 1300 in še več. Zjutraj pred odhodom preglej kamere in satelit, vendar po mojem s Krvavcem ne boš falil.

medovreme

Citat od: matic19 dne 11. Februar 2015, 12:57:03
Če bi se odločal jaz, bi sigurno izbral Krvavec, Cerkno in Stari vrh bosta skoraj zagotovo v megli, saj sta hitro na udaru zaradi SV smeri vetrov in posledičnega narivanja megle na tisti konec. Tako tistih 1000m kmalu postane 1300 in še več. Zjutraj pred odhodom preglej kamere in satelit, vendar po mojem s Krvavcem ne boš falil.

Za Stari vrh morda kar kamere z Lubnika (tudi za Krvavec):

http://lubnik.info

ter podatki VP ZEVS Lubnik:

http://lubnik.zevs.si

lp, Marko
Kaj je na obzorju?

Trocki

Hvala za info. Sem bom kar zjutraj odločil kam jo bom mahnil.  :icon_wink:
Vreme bo! :)

Oblak69

Kako kaj kaže za prihajajoči vikend in še malo naprej....

Smučar

Citat od: Oblak69 dne 11. Februar 2015, 14:11:46
Kako kaj kaže za prihajajoči vikend in še malo naprej....
Nastal naj bi plitev sredozemec:

Ampak očitno je še zelo negotovo kako blizu bo prišel in/ali kako globok bo:

.sonček.

Kakšno bo vreme nad Ljubeljem na okoli 1500-2000m v soboto?
Brez vremena ni življenja.

Smučar

Zaenkrat kaže na delno ali popolnoma megleno, verjetno suho in okoli -3°C na 1500m.

.sonček.

Narisano je, da bo megla, lahko bo višje kakšna visoka oblačnost in ne bodo vrhovi v megli.

matic19

Zagotovo bodo tudi vrhovi v megli, namreč zapihal bo JZ veter, ki bo prinašal vlažen zrak, zato bo nad zahodno polovico države večinoma oblačno. Megla bo nekje od 1200m višje.

.sonček.

Pol ni druge kot kamere pogledat  :icon_arrow:

GrEg3c

Mene pa zanima, kateri dan v naslednjem tednu naj bi bil najbolj ugoden za smuko na krvavcu, da se naredijo plani  :clap:  Hvala in lp  :icon_wink:

matic19

Druga polovica tedna bo kot kaže dosti lepša od prve. Nad nas se bo razširil anticiklon, zato bo zopet nastala inverzija, višje bo večinoma jasno. Nekje od srede naprej bo vreme boljše za smuko. Temperatura na 1500m bo okoli ledišča ali malo nad njim.

.sonček.

Zanima me jutri za Karavanke a bodo vrhovi v megli ali ne.

matic19

Zjutraj bo verjetno še večinoma jasno, tekom dopoldneva se bo pričelo od zahoda oblačiti. Predvidoma bo šlo za srednjo in predvsem visoko oblačnost, ki bo imela bazo nad vrhovi gora. Zapihal bo JZ veter, ki bo popoldne in proti večeru predvidoma začel prinašati bolj vlažen zrak, zato se bo povečala možnost za nastanek megle tudi nižje.

.sonček.

Mal me zanima kakšno bo vreme za vikend v gorah Julijske Alpe?