ZEVS Forum

Zahtevaj napoved

Začel/a TWISTER, 15. Maj 2007, 09:04:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

simo88

Pozdrav!

Mene pa malo okvirno zanima, kako vreme lahko pričakujem od 4.-6.12. na območju Luxembourga, Bruslja... Pa upam da ne bo težav na cesti ponoči iz 3./4. tja in it 6./7. na poti nazaj...

LP

stjenka

Pozdravljeni,

ali je kdo ve kaksno bo vreme konec tedna v okolici Damascusa, in Beiruta? Hvala in lep pozdrav

paradolf

Citat od: stjenka dne 04. December 2012, 13:14:24
Pozdravljeni,

ali je kdo ve kaksno bo vreme konec tedna v okolici Damascusa, in Beiruta? Hvala in lep pozdrav

Sobota izgleda da bo spremenljiva. Možna bo kakšna ploha, medtem ko v nedeljo kaže na večinoma sončno vreme.
Možne sobotne krajevne padavine bodo predvsem v obalnem pasu.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

stjenka

valterp

Že kar nekaj časa spremljam vaše napovedi kot gost in sem zelo zadovoljen z njimi, saj se na napovedi na vašem ZEVS portalu najbolj zanesem. Tokrat pa sem se le registriral, saj potrebujem vaše usluge. Čez vikend odhajamo na "ekskurzijo" oz. izlet. Saj vem, da ni ravno najbolj primeren vikend,... Pot nas bo vodila iz Celja v soboto 8.12. navsezgodaj zjutraj ob 1:00, preko Zagreba in Slavonskega Broda do Visokega nato pa še v Sarajevo. Drugi dan pa preko Igmana v dolino reke Neretve in v Mostar. V popoldanskem času se vračamo po "dalmatinki" v Slovenijo. Zanima me, kaj pa drugega, kakšno vreme nas bo spremljalo, predvsem koliko snega lahko pričakujemo v okolici Sarajeva v soboto in nedeljo. Že vnaprej hvala za odgovor in pa upam, da nisem bil malce prepozen in bo kdo le uspel v tako kratkem času odgovoriti na moje sporočilo.

maestro

Pozdravljen :wavey:
No,8. Vas čaka sneženje praktično po celotni poti,tudi v Sarajevu. V nedeljo bo sneženje slabelo in čez dan ponehalo. Zdej koliko bo snega pa ne upam točno napovedat, mislim da tko nekako od 10-20cm. Vsekakor pa s seboj vzet zimska oblačila,bodo tudi dnevne temperature pod lediščem!
Lp :wavey:
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

valterp

Maestro, hvala za odgovor, še posebej tako hitro. Z 10-20 cm, tud kakšen cm več bo še šlo nekako. Bolj me je bilo "strah", da bo odgovor 50cm in več. Hvala še enkrat.

ŠTROMAR

Za @valterp:

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD Federacije Bosne i Hercegovine

Izgledi vremena
Četvrtak, 6.12.2012., 10:11

Od 07.12. do 09.12.2012.
U petak jutro oblačno i hladno. U ostatku dana, u većem dijelu zemlje, sunčanije. Krajem dana očekuje se novo naoblačenje. Jutarnje temperature od -11 do -2, na jugu do 4, a dnevne od -3 do 2, na jugu zemlje od 4 do 9 °C.

U subotu oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni, a u Hercegovini sa kišom. U cijeloj zemlji se očekuju obilnije padavine. Očekivana količina padavina 15 do 40, na jugu do 80 l/m2. Jutarnje temperature od -3 do 0, na jugu od 2 do 4, a dnevne od -2 do 1, na jugu zemlje od 3 do 9 °C.
U nedjelju pretežno oblačno. U jutarnjim satima sa snijegom i kišom. U ostatku dana prestanak padavina, osim u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Jutarnje temperature od -10 do -3, na jugu do 4, a dnevne od -8 do -1, na jugu zemlje do 6°C.

Državni hidrometeorološki zavod R Hrvatske

Preliminarno upozorenje na vremenske nepogode tijekom vikenda 8. i 9. prosinca 2012.

DHMZ, 5. prosinac 2012. -
U noći s petka na subotu očekuje se znatno progoršanje vremena s obilnim oborinama i vrlo jakim i olujnim vjetrom!
U gorskim krajevima počet će padati snijeg, koji će se do subote ujutro proširiti na čitavu unutrašnjost. Na sjevernome Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije te u Konavlima kiša će dijelom prijeći u snijeg, koji će se ponegdje i zadržavati na tlu.
Prema sadašnjem prognostičkom materijalu u unutrašnjosti se očekuje od 10 do 30, u gorju i do 50 cm novoga snijega, a snježni pokrivač mogao bi se stvoriti i ponegdje na sjevernom Jadranu.
Na Jadranu u početku jako i olujno jugo i južni vjetar, a tijekom subote duž obale će se proširiti jaka i olujna bura s orkanskim udarima. Vrlo jakog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra bit će i na kopnu, u gorskim će područjima stvarati snježne vijavice, a mogao bi nositi snijeg i na obalu srednjeg Jadrana.
Vrlo je vjerojatno da će prometni pravci iz unutrašnjosti na more, kao i pomorski promet, biti prekinuti tijekom cijelog vikenda.
U nedjelju će na zapadu oborine slabjeti i prestati, a na istoku se očekuje novih 10 do 20 centimetara. Snijeg će padati i u Dalmaciji, ponajprije u njezinoj unutrašnjosti. Zadržat će se vrlo vjetrovito i hladno.

Griha

Zdravo!

Od 14.12 do 22.12 grem smučat v Kronplatz (Bruneck-Južna Tirolska). Mislite, da bo res prav vse dni oblačno s sneženjem, kot to napovedujejo Italijani?
http://www.ilmeteo.it/meteo/Brunico

Hvala vnaprej!

klavdipo

Pozdravljeni!

Zanima me, kakšno bo vreme na območju tolminskega kolovrata (Nagnoj) v nedeljo, 16.12.2012?
Napoved ARSO-ta je lepa, delno jasno, ZEVS napoved in tudi italjanski IL METEO rahel dež. Na kaj se po vašem mnenju bolj nakazuje? Prosim za odgovor.

Hvala!

LP
Klavdija

paradolf

Citat od: Griha dne 09. December 2012, 19:23:42
Zdravo!

Od 14.12 do 22.12 grem smučat v Kronplatz (Bruneck-Južna Tirolska). Mislite, da bo res prav vse dni oblačno s sneženjem, kot to napovedujejo Italijani?
http://www.ilmeteo.it/meteo/Brunico

Hvala vnaprej!

Od 16-20 kaže da padavin ne bi smelo biti oziroma so zelo majhne možnosti za kak dan vmes da le malce posneži. Po 21. pa je morda spet možnost za padavine.
Davis Vantage PRO2

paradolf

Citat od: klavdipo dne 13. December 2012, 09:00:57
Pozdravljeni!

Zanima me, kakšno bo vreme na območju tolminskega kolovrata (Nagnoj) v nedeljo, 16.12.2012?
Napoved ARSO-ta je lepa, delno jasno, ZEVS napoved in tudi italjanski IL METEO rahel dež. Na kaj se po vašem mnenju bolj nakazuje? Prosim za odgovor.

Hvala!

LP
Klavdija

Bolj se nagibam k oblačnem vremenu z majhno možnostjo rahlih padavin zaenkrat. Lahko pa da se še kaj obrne.
Davis Vantage PRO2

dbdeki

Zdravo

V petek se odpravljam z avtom in družinico z malim otrokom proti Berlinu in nato smer Poznan - Poljska. Mi zna kdo povedat prosim, kako naj bi bilo približno vreme...
Smer poti. Salzburg, Munchen, Berlin, Poznan.

Snoop

Zdravo

V petek se odpravljam v Beograd, zato me zanima, kakšno vreme lahko pričakujem do nedelje

hvala
I LeT My Little HoMiEs RiDe On YoU

paradolf

Citat od: Snoop dne 18. December 2012, 12:46:22
Zdravo

V petek se odpravljam v Beograd, zato me zanima, kakšno vreme lahko pričakujem do nedelje

hvala

Petek bolj oblačen tekom poti verjetno. Možne so rahle padavine. Verjetno kot rahel dež, ni pa nujno. Je bolj na meji. Sama Srbija bi morala biti suha.
Sobota lepša verjetno, nedelja pa zopet več oblačnosti in zopet možne rahle padavine. Je pa še negotovo vse skupaj trenutno.
Davis Vantage PRO2