ZEVS Forum

Zahtevaj napoved

Začel/a TWISTER, 15. Maj 2007, 09:04:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

maestro

Uf...
Ja vreme bo dopodne zdržalo kot kaže, zgodaj popoldne pa hitro slabšanje.Kot kaže aladinov časovni presek(najbližje vam Murska Sobota), se bodo vetrovi že "mešali", kmalu pa bo prevladoval nekoliko okreplljen severnik.
Kdo od bolj izkušenih bi ti podal bolšo napoved...
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

paradolf

Kot je že kolega napisal.
Dopoldan bo še lahko kar precej sonca in s tem posledično tudi termika. Prvi balončki iz ravnice verjetno tam okoli desete ure. Omembe vrednega vetra do desete ure tudi ne bo. Pač lokalno odvisno kje se bo odlepil kakšen termični balon. Se bo pa že pred poldnevom verjetno začel prebujati rahel severovzhodnik, ki pa se bo nato kar hitro začel krepiti. Padavine verjetno tam okoli druge ure, vendar lahko zelo lokalno sprva. Resnejše strnjene padavine šele kaže proti koncu dneva in zvečer.
Seveda pa lahko da bo tudi še kaj drugače. Trenutno obstoja nek trend zakasnitve fronte. Bomo videli.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Chopin

Jaz imam pa eno zelo specifično vprašanje. V nedeljo zjutraj ob 6-tih moram na delo v SG, štartam pa iz kmetije na 900m nad Dravogradom. Kakšna je verjetnost, da me ujame sneg. Že jutri grem na Koroško, mislite da si moram sposoditi verige in jih vzeti s sabo? Z letnimi gumami bi bila kriza če bi bil sneg, saj je zelo strmo... Hvala za mnenje. Lp

paradolf

Citat od: Chopin dne 10. Maj 2012, 15:45:34
Jaz imam pa eno zelo specifično vprašanje. V nedeljo zjutraj ob 6-tih moram na delo v SG, štartam pa iz kmetije na 900m nad Dravogradom. Kakšna je verjetnost, da me ujame sneg. Že jutri grem na Koroško, mislite da si moram sposoditi verige in jih vzeti s sabo? Z letnimi gumami bi bila kriza če bi bil sneg, saj je zelo strmo... Hvala za mnenje. Lp

Previdnost nikoli ni odveč. Še vedno nekako kaže da bo meja sneženja na okoli 1000 metrov, tako da bo lahko zelo na meji. Ob nekoliko močnejših padavinah bi lahko tudi na 900 metrov snežilo, vendar pa ne verjamem da bo kak večji učinek na podlagi. Moje mnenje je da se ne bo prijemalo, vendar če imaš možnost verige le vzemi ;)
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Smučar

Še eno vprašanje za soboto sredi dneva, Mozirje. Kako velika možnost bo za nevihte s večjo točo?
Če prav vidim, bo že skoraj pred padavinami v pasu 0-2000m pihal hladnejši SV, hitro se bo tudi ohladilo.

max

Citat od: Smučar dne 10. Maj 2012, 16:15:31
Še eno vprašanje za soboto sredi dneva, Mozirje. Kako velika možnost bo za nevihte s večjo točo?
Če prav vidim, bo že skoraj pred padavinami v pasu 0-2000m pihal hladnejši SV, hitro se bo tudi ohladilo.

Za Mozirje si lahko brez skrbi da ne bo večje/debele toče, če to misliš, sploh pa jutri sredi dneva ne ;D
Poslabšanje s padavinami, naj bi ta konec zajelo šele popoldan proti večeru, vsaj tako trenutno kaže.

fcmadrid

Kako močne bodo nevihte v osrednji Sloveniji jutri, ko nas bo doseglo poslabšanje? Zanima me za Grosuplje. Ali je možno bolj natančno napovedat?

Hvala

Smučar

Ja, vidim, da se je vse skupaj premaknilo bolj proti večeru, kar mi ustreza, zaradi zunanjih športnih dejavnosti.  :)
Upam, da se ne bo sproducirala proti večeru kakšna toča.

kvak

Živijo

mene pa zanima kakšna bo kaj situacija na Vršiču ta vikend(12 in 13 maj)

lp

max

Citat od: kvak dne 11. Maj 2012, 10:23:02
Živijo

mene pa zanima kakšna bo kaj situacija na Vršiču ta vikend(12 in 13 maj)

lp

Situacija bo snežena, pa peš pojdi.....;D

aljosak

Pozdravljeni!

Zelo bi vam bil hvaležen za napoved glede nevarnosti pozebe v tem tednu v Slovenskih goricah (Grajenščak, Destrnik, Vurberk). Trenutno WRF in Aladin kažeta na pozebo zahodno od tod, ampak vseeno. 

maestro

Uf, prepozno opazu za napoved... >:(
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

mihav

Pozdravljeni,

Prosim potrebujem okvirne količine padavin, ki bodo padle v ponedeljek?

In kako dolgo še lahko pričakujem takšno nestanovitno vreme. Ker imam delo na poljščini in se bojim če bo preveč dežja, da znova nekaj časa nimamo kaj iskati na njivah?

Hvala,

Lep pozdrav,

Miha
Global warming is a lie;)

max

Miha, ta teden ki prihaja bo bolj kilavo, bom rekel čisto Aprilsko s padavinami, ki se nakazujejo vsak dan :P
Mal prehodne pavze bo verjetno v Četrtek, mogoče še del Petka :icon_rolleyes:

šetor

Mene pa zanima napoved za petek (25.5), za Bohinj. Koliko sem sam gledal GFS in ECMWF modele kaže na spremenljivo vreme s plohami in nevihtami predvsem v popoldanskem času, na wetter3 kartah pa kaže ves dan zelo toplo in sončno, poslabšanje pa šele v soboto dopoldne!? Grem na izlet pa me zanima...  :icon_smile: