ZEVS Forum

Trenutno vreme ( 16.07. - 31.07.2008 )

Začel/a ablak, 16. Julij 2008, 04:22:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Vreme

Citat od: stajercx dne 27. Julij 2008, 14:23:49
pred 10 min nevihta z močnim nalivom  :icon_surprised: :icon_eek: , zdaj se jasni

T je padla iz 29,8°c na 19,9°c  :icon_exclaim:
kar za 10°c

RH=79%

Tako je! Ena rdeča pikaca na radrju se počasi premika tudi do nas. Sliši se grmenje v daljavi! 29, 2°C, padavin zaenkrat še nič!

stajercx

jasno z nekaj oblački, pred 1 uro pa.... :icon_surprised:

T je narasla na 22,4°c

brezvetrje

super ! :clap:

oleg

no zjutraj oblačno z rahlim dežjem a bilo ga je malo moj dežomer ni zaznnal
proti bovcu je šlišat grmenje na radarju pa rdeč flek
trenutni podatki pa so
+25 celzija 67 vlage
delno oblačno proti bovcu slišati grmenje
trenutno brez vetra smer vetra jugo
tlak 1018 milibarov ustaljen  :icon_wink:
oleg

MINIMAX

Lj-Polje
jutranja nevihta 4mm, skupaj od včeraj 22:00 8mm; skupno z včerajšnjimi 28mm
trenutno pret. jasno +30°C
MINIMAX
Lj-Polje

Cumulonimbus

Evo jaz sem prišel z dopusta, imeli smo sončno in vroče vreme, imeli smo le en kratkotrajen naliv, to je pa to v desetih dneh... Tukaj trenutno pa spremenljivo oblačno

p.s. zanimivo pri Paradolfu je v zadnjih 10 dneh padlo reci in piši 101.5mm. dežja :icon_eek:

lp
Član ZEVS :)

jaka

Tole kar se pomika iz SV proti nam je zgleda kar konkretna nevihta...v daljavi kar neprekinjeno grmi! Temperatura je 29.1°C, nebo počasi prekrivajo nivihtni oblaki...

jaka

Ja sem videl na radarski sliki, da je nevihta s svojim centrom zadela Velenje in okolico, nas pa se je popolnoma izognila in ni pustila merljivih padavin, temperatura je padla na 20.3°C, max. sunek vetra pa je bil 35.4 km/h

stajercx

popolnoma jasno :clap:

T=25,5°c, po tisti nevhti se je še samo dvigovala in dosegla spet 27,4°c

RH= 58%

brezvetrje :drool:

joze

Ravna pri Ligu, pretežno jasno.

Temperatura 24,2 °C

Tmax danes 28,7 °C ob 14:20

Vlaga 69 %

Pritisk 1010,5 hPa, ustaljen

Okoli 17 ure je začelo grmeti, padavin ni bilo.

Pihe

Ker je Oleg omenil, da proti Bovcu grmi, naj samo povem, da tu dosedaj ni padla niti kaplja dežja.Še več, trenutno je pretežno jasno. :icon_wink:
Je bila pa lepa močna ploha (nevihta?)pod južnimi bohinjskimi gorami, kjer sem bil celo popoldne.Pravzaprav sta bili dve.Ocenjujem, da sta vrgli par litrov moče(tam pač nimam nobenega instrumenta  :shrug:).
Tu pa +24,9 in 68% vlaga.Rahel JZ.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Duzek

Na naši strani hribov ni bilo nič. Se pa sedaj nekaj dela malo vzhodneje. T= 26,2°C
Tmax pa kar 29,5°C
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

max

Griže

Nekaj kopren od razpadanja oblakov je še na nebu. Danes smo spet presegli 30°C.
Maksimum je bil dosežen popoldan ob 16:39h - 30,8°C
Ponoči in dopoldan sta bila dva večja naliva, ki sta za seboj pustila 20,8mm.
Trenutna temperatura je 19,1°C, tlak 1016,6mb in raste, vlaga 82% , rahla sapa JZ

Stormchaser

Morate pa reči, da je potovanje trenutne nevihte, ki divja po gorenjskem impresivna!Kako je zavila južneje od Ljubljane proti gorenjski in to s kakšno hitrostjo, kjer se je združila z drugo nevihtno celico! :icon_eek:Morda ve kdo kaj več?Verjetno je že pustila posledice z vetrom in točo!LP

Pihe

Tale porednica tu:

izgleda z njene severne strani takole:

Pri tašči(južna stran bohinjskih gora - nad Baško grapo) je vrgla nekaj malega sodre.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Ledeni

Popoldne smo imeli spet eno manjšo nevihto, ki je dala še 2 mm dežja. Prišla je od SV in nakovalo od te nevihte je še sedaj nad nami, kjer počasi razpada. Trenutno je 20,1°C, vlažnost 91%.
Pred nevihto je bilo še kar vroče in soparno, dosegli smo 29,8°C, vlažnost pa sploh ni šla pod 60%. In sedaj bomo to vlago nesli s seboj v prihajajoče vroče dni. :icon_exclaim: