ZEVS Forum

Vremenska postaja Gradišče nad Pijavo Gorico

Začel/a ŠTROMAR, 10. Julij 2008, 11:26:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

KKleMMen

Bravo ŠTROMAR  :icon_wink:

No pa smo spet na tekočem tudi s sliko. Lepo je videti belo pokrajino  :icon_mrgreen:

ŠTROMAR

Včeraj sem že poskušal ugotoviti zakaj od petka popoldne ne deluje prenos podatkov iz postaje na internet. Žal zaenkrat nisem odkril in odpravil napake. Morda danes ali jutri najdem čas, da ponovno preverim konzolo, router in mobilno povezavo. Sama postaja medtem nemoteno deluje in shranjuje podatke. Hvala za razumevanje.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

ŠTROMAR

Potem ko sem v soboto nekako porihtal kamero in mobilno povezavo za prenos podatkov, je zaradi žleda prišlo do izpada el. energije. Sedaj so podatki iz vremenske postaje ponovno dosegljivi na spletu, kamera pa bo pač počakala na boljše čase. Seveda pa je vetromer že od 30. januarja ujet v ledeni objem in neuporaben.

Pa še nekaj fotk od včeraj

KKleMMen

Ja, tele dni pa je precej zagodlo vreme...že iz slik je razvidno, da je ta konec kar precej "fasal".

Sem pa gledal dopoldne in je nekam zanimivo nizke temperature prikazovalo? -18,9 je zdaj celo rekord..  ;D

ŠTROMAR

Ja je žled polomil kar precej vej in tudi celih dreves, izruval sadno drevje....

Danes popoldne našel nekaj časa, da sem pogledal kaj je se dogaja s postajo. Ugotovil sem, da so šle baterije v maloro in je začelo kazat čudne meritve. Po zamenjavi baterij zadeva deluje. Poštimal sem še kamero in upam da bo nekaj časa zdaj mir.

ŠTROMAR

ŠTROMAR

ŠTROMAR

Primerjalna statistika preteklih petih meteoroloških zim za VP Gradišče nad Pijavo Gorico:

ŠTROMAR

Današnja Tmax = 21,9 °C, kar je najvišja do sedaj izmerjena temperatura na VP Gradišče nad Pijavo Gorico v mesecu marcu od začetka meritev v oktobru 2008. Dosedanji rekord je bil 20,5 °C iz 23. marca 2012.

ŠTROMAR

ŠTROMAR

Danes sem ugotovil, da jo je v močni nevihti zadnjega aprila skupil ASUS router, zato do nadaljnega ne more biti prenosa vremenskih podatkov in slike v živo iz Gradišča nad Pijavo Gorico. Upam, da ga čimpreje popravimo oziroma zamenjamo. Vremenska postaja WS2350 medtem nemoteno deluje in beleži podatke.  :icon_wink: 

ŠTROMAR

ŠTROMAR

Danes dobil popravljen router in sedaj so ponovno na spletu dosegljivi podatki iz Gradišča, pa tudi kamera gre ponovno v živo.  :icon_wink:

KKleMMen

ŠTROMAR