ZEVS Forum

Wswin

Začel/a jože, 15. Maj 2007, 08:32:39

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Pihe

Citat od: jkocki dne 06. November 2008, 18:50:31
Zanima me, če lahko v Ws Win-u popravim,resetiram skupno zabeležene padavine in kako?

Stop recording - File - Edit weather data.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

jkocki

MaRkUš

Mene pa zanima, kje v WsWinu lahko vidim bazo oblakov in nejo sneženja :icon_question:

max

Citat od: MaRkUš dne 12. November 2008, 12:01:37
Mene pa zanima, kje v WsWinu lahko vidim bazo oblakov in nejo sneženja :icon_question:
Bom pogledal, pa ti javim :icon_wink:

Pihe

Malo off topic a pomenljivo! Zadnja dva meseca se zabavam s testiranjem vremenskih programov.Trenutno mi istočasno tečejo Weather Display (ne izpolnjuje popolnoma mojih začetnih pričakovanj!Preveč je nestabilen.), Weatherlink (hišni software od Daviske) in WsWin.
Ker se ob takih testih pojavljajo težave in obvezna vprašanja, jih pač postavljam odgovornim. Pri WD je to g.Brian( avtor programa), pri Wlinku pa g.Ira Pfeffer.
Njegov odgovor na eno izmed mojih vprašanj glede kompatibilnosti Wlinka in WsWina:

I have no idea what WsWIN is?
Sorry - Can't help with that software.

Ira Pfeffer
Technical Support
Davis Instruments

Kaj naj si mislim? :icon_question: :icon_exclaim:

www.bovec-vreme.si

RajkoRajko

Weather   - Weather forecast

joze

Citat od: Pihe dne 13. November 2008, 18:43:28
Malo off topic a pomenljivo! Zadnja dva meseca se zabavam s testiranjem vremenskih programov.Trenutno mi istočasno tečejo Weather Display (ne izpolnjuje popolnoma mojih začetnih pričakovanj!Preveč je nestabilen.), Weatherlink (hišni software od Daviske) in WsWin.
Ker se ob takih testih pojavljajo težave in obvezna vprašanja, jih pač postavljam odgovornim. Pri WD je to g.Brian( avtor programa), pri Wlinku pa g.Ira Pfeffer.
Njegov odgovor na eno izmed mojih vprašanj glede kompatibilnosti Wlinka in WsWina:

Ira Pfeffer
Technical Support
Davis Instruments

Groza! :banghead: :banghead:

TgT

Uporabi Cumulus, po defaultu ma vp2 support!  :buttrock:

jaka

Citat od: Pihe dne 13. November 2008, 18:43:28

Ira Pfeffer
Technical Support
Davis Instruments

No ta pa je dobra :surprised:  :) Čeprav meni pa po nekaj začetniških težavah zaenkrat Wlink in Wswin lepo delata, brez kakšnih večjih zapletov (trkam)...

P.S. No če še enkrat pomislim, sej sam Weatherlink nima nobene veze z Wswinom in se nič ne navezuje nanj, medtem ko je pri wswinu zadeva drugačna in je wswin prirejen tudi za delovanje z ostalo programsko opremo (wlink....), to pa je naredil Werner Krenn...

Pihe

Citat od: jaka dne 13. November 2008, 19:20:53

P.S. No če še enkrat pomislim, sej sam Weatherlink nima nobene veze z Wswinom in se nič ne navezuje nanj, medtem ko je pri wswinu zadeva drugačna in je wswin prirejen tudi za delovanje z ostalo programsko opremo (wlink....), to pa je naredil Werner Krenn...

Kako da ne!? WsWin "črpa" podatke iz Weatherlinkove baze podatkov! :icon_arrow:
File watching v WsWinu je prav zato, da poišče podatke v Wlinku.

S tisto objavo zgoraj, ko tehnična služba v Davisu nima pojma o WsWinu pa sem samo hotel pokazat, kako so ti Amerji samozadostni in samovšečni.Kar ni njihovo(ameriško!), preprosto ne poznajo in po njihovem niti ne rabijo vedet. :icon_exclaim: :icon_exclaim:
www.bovec-vreme.si

jaka

Citat od: Pihe dne 13. November 2008, 21:31:45
Kako da ne!? WsWin "črpa" podatke iz Weatherlinkove baze podatkov! :icon_arrow:
File watching v WsWinu je prav zato, da poišče podatke v Wlinku.

Ja sej, ampak je wswin prirejen tako da deluje z Wlinkom in ne obratno...avtor wswina tako ve kaj je to Wlink, avtor Wlinka pa ne ve kaj je wswin ;D, kar tudi mene čudi, ampak to je pač Amerika :D

TgT

A ma sploh WsWin možnost direktne povezave? Ali res samo črpa podatke iz osnovnih programov ki pridejo zraven postaj?

Ciril

Citat od: TgT dne 13. November 2008, 22:49:03
A ma sploh WsWin možnost direktne povezave? Ali res samo črpa podatke iz osnovnih programov ki pridejo zraven postaj?

WMR in Davis ima možnost direktne povezave.

LP Ciril

max

Jaz imam direktno povezavo, WMR->WsWin, odkar sem odstranil 2črva, ki nagajata Pihe-ju :icon_razz:(Kaspersky :praise:) mi dela 200% :icon_wink:

EDIT:  eden se je tiščal v binarne datoteke, eden pa kar v Win32dll

Pihe

@max.Opiši, kako imaš to narejeno prosim.Mislim povezavo. ;)
www.bovec-vreme.si