ZEVS Forum

Wswin

Začel/a jože, 15. Maj 2007, 08:32:39

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ekolog

Pod view adjustments wind run imam onemogočeno možnost, da bi lahko obkljukal, zasenčeno je, skratka sploh se ne da obkljukat :shrug:, v statistics dates sem pa sedaj videl, da se je nekaj sicer prikazalo ampak to zagotovo niso pravilni podatki, pod total mi piše, da je 113,1 km/24, se pravi to je windrun v 5 mesecih, resda nisem na ne vem kako vetrovnem področju ampak tole je pa spet premalo :icon_question:

p.s. - zanima me še, kje se ta windrun pogleda za vsak posamezni dan :icon_question:

Hvala, Blaž

gradiščan

Citat od: Ekolog dne 17. Maj 2010, 21:01:44
da je 113,1 km/24, se pravi to je windrun v 5 mesecih, resda nisem na ne vem kako vetrovnem področju ampak tole je pa spet premalo :icon_question:

Hvala, Blaž

113,1 X 24 = si pa sam zračunaj.

Updejtaj wswin pa boš imel vse notri...

max

Za Windrun odpri: Weather->Statistics dates->Parameters->obkljukaj Calculate WindRun(čisto spodaj desno)

Ekolog

Ja zgleda da je tam v statistics še ne skalkulirano, saj na grafih je pa potem pravilna vrednost (upam, da :icon_question:), max, sem obkljukal, hvala :icon_wink:, sedaj me zanima samo še za povp. hitrost vetra, že vseskozi ugotavljam, da so vrednosti za povp. hitrost vetra nekam nizke, ali moram še kje kaj obkljukati :icon_question:

max

Pihe

Mislim,da je to vprašanje že bilo enkrat postavljeno pri Windrunu: ali imate v WsWinu obkljukano Windrun->Windgust v View-Adjustments-Parameter?
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Tistim ki imajo postaje WS2300 ali WS2350, verjetno to nič ne pomaga, ker kolikor vem, te postaje ne merijo sunkov vetra  :shrug:

Ekolog

Torej če prav razumem, postaje, ki ne merijo sunkov vetra, potem bo tudi windrun narobe prikazan oz. izmerjen ali kako :icon_question:

Ekolog

Citat od: Pihe dne 18. Maj 2010, 08:02:51
Mislim,da je to vprašanje že bilo enkrat postavljeno pri Windrunu: ali imate v WsWinu obkljukano Windrun->Windgust v View-Adjustments-Parameter?
To možnost imam jaz onemogočeno oz. zasenčeno, skratka ne da se obkljukati, medtem ko se v weather statistics da obkljukati, tam imam obkljukano.

zimazakon

A se morda komu sanja, zakaj na  ws win-u nastavim v meniju View---- Day------Normal display, pa mi ga kljub temu sam vrže na 24h display  :icon_question:
Rad bi namreč imel nastavljeno na  Normal display- to je od 00:00 do 24:00
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

Pihe

Citat od: zimazakon dne 23. Maj 2010, 21:22:24
A se morda komu sanja, zakaj na  ws win-u nastavim v meniju View---- Day------Normal display, pa mi ga kljub temu sam vrže na 24h display  :icon_question:
Rad bi namreč imel nastavljeno na  Normal display- to je od 00:00 do 24:00

View->Adjustements->Parameters->Program<->24h display (kaj imaš obkljukano oz neobkljukano?) ;)
www.bovec-vreme.si

zimazakon

Citat od: Pihe dne 23. Maj 2010, 21:33:17
View->Adjustements->Parameters->Program<->24h display (kaj imaš obkljukano oz neobkljukano?) ;)

Ravnokar sem odstranil kljukico "program 24h display" in zaenkrat tako tudi ostaja :praise:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

Pihe

Citat od: zimazakon dne 23. Maj 2010, 21:42:28

Ravnokar sem odstranil kljukico "program 24h display" in zaenkrat tako tudi ostaja :praise:

Kaj zdaj,se ti kaže isto,kot prej,ali se ti je popravilo?
No,če si odstranil,bi se ti seveda moralo začet kazat v obliki 00-24.Če imaš seveda v View->Day->Normal display(označeno),pol mora delat. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

zimazakon

Hvala kolega, vse je OK :icon_wink:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

Pihe

Ene parkrat na leto,moj WsWin odpove poslušnost z napisom"Error - unable to create log file". Z resetiranjem računala se sicer to popravi,ampak me vseeno zanima,kaj bi lahko bilo temu vzrok,če kdo slučajno ve.
Vzporedna programa Weather Display in Weatherlink v tem času delujeta brezhibno.

No,pa sem še jaz po dolgem času malo pojamral čez softver. ;D
www.bovec-vreme.si