ZEVS Forum

Wswin

Začel/a jože, 15. Maj 2007, 08:32:39

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Astra

Fantje, vsem vam hvala za pomoč. Hvala še enkrat.  :icon_wink:

Uredil sem, in sicer zem zbrisal datoteko *.DAT za tekoči dan. Ker je k sreči šele začetek meseca sem izgubil 17 ur podatkov. Za nazaj je vse shranjeno in OK, sedaj pa deluje. Uuuuuuuh, pa je šla nedelja po gobe, a vsaj dela WSWin in velika količina podatkov je rešenih.

Prilagam datoteko, ki sem jo zbrisal v primeru, če ima kdo še kdaj podobne težave.

Hvala za vse ideje. Upam, da bo kdaj tudi tale tu napisana pomagala komu.  :icon_smile:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Pihe

Tudi meni jo je danes WsWin zagodel.Preprosto se je ustavil včeraj ob 23.59.Potem sem ustavil record in ga ponovno pognal in je bilo v redu.Ampak ne čisto! Tam okrog 14-ih, ko sem to ponovno pognal, je ta šment poleg pravilnih podatkov, ki so se beležili od 00.00 ure, enostavno upalil še neko merjenje oziroma izris grafov v  kontra smer! To je razvidno tudi na grafu. :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_question:
Sploh pa bi enkrat z nekom izmed vas rad udaril neko debato okrog tega WsWina in sicer glede področja arhiviranja podatkov. Letos sem jo že usral enkrat s tem, saj vidite, da imam vidne in prikazane meritve le od 1.maja dalje, ker sem podatke za nazaj enostavno prenesel iz WsWina na drug del diska.Čisto sem v luftu okrog tega. :icon_redface: :icon_exclaim:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

joze

Citat od: Pihe dne 01. Junij 2008, 19:08:53
Sploh pa bi enkrat z nekom izmed vas rad udaril neko debato okrog tega WsWina in sicer glede področja arhiviranja podatkov. Letos sem jo že usral enkrat s tem, saj vidite, da imam vidne in prikazane meritve le od 1.maja dalje, ker sem podatke za nazaj enostavno prenesel iz WsWina na drug del diska.Čisto sem v luftu okrog tega. :icon_redface: :icon_exclaim:

Sem ti že svetoval, pa me ne ubogaš :icon_haha: :icon_lol: :suspicious:

Astra

Citat od: Pihe dne 01. Junij 2008, 19:08:53
Tudi meni jo je danes WsWin zagodel.Preprosto se je ustavil včeraj ob 23.59.Potem sem ustavil record in ga ponovno pognal in je bilo v redu.Ampak ne čisto! Tam okrog 14-ih, ko sem to ponovno pognal, je ta šment poleg pravilnih podatkov, ki so se beležili od 00.00 ure, enostavno upalil še neko merjenje oziroma izris grafov v  kontra smer! To je razvidno tudi na grafu. :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_question:
Jest sedaj že nekaj časa delam na en mesec arhiv. Skopiram celotni direktorij WSwin na ključek ob pričetku novega meseca.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

TgT

A ima WsWin možnost arhiviranje podatkov v mysql/sqlite3 bazo?

Pihe

Citat od: Astra dne 02. Junij 2008, 23:37:41
Jest sedaj že nekaj časa delam na en mesec arhiv. Skopiram celotni direktorij WSwin na ključek ob pričetku novega meseca.  :icon_wink:

OK.To je najmanjši problem.Vendar pri meni očitno brez brisanja podatkov ne gre, ker se v nasprotnem primeru zadeva preprosto ustavi oz.ne beleži več grafov in podatkov.Prostora na disku je zagotovo dovolj in zato me to bega.FTP uploader (Pyrobatch) tudi ne shranjuje podatkov temveč jih le preprosto prenaša in ne ustvarja arhiva tako, da mi ni jasno, zakaj se to dogaja.Je pa res, da imam zajem podatkov na 1 minuto. :icon_question:
Ključno vprašanje: katere datoteke se lahko sploh briše (niso potrebne za kasnejši prikaz) v WsWinu, da kasneje lahko kljub vsemu ogleduješ arhiv za nazaj? :icon_redface: :icon_question:
www.bovec-vreme.si

max

Jaz shranjujem mesečno tabelo, minimume in maksimume po mesecih, letni se vsak mesec dopolni.
Od grafov shranim pa taveliki mesečni graf, letni se pa tudi dopolnjuje.
Pa še isto posamezni senzor grafično - mesečni in letni.

Vse ostalo pa brišem - vsak teden, mesec. :shrug:

robertli

Živjo,

mene pa zanima zakaj mi wswin ne bere podatkov (disketke niso obarvane)

LP

Pihe

Citat od: robertli dne 03. Junij 2008, 19:16:56
Živjo,

LP

Imaš pravilno izbran COM port?
Imaš obkljukano postajo v Weather station - Interface typ ?
Imaš obkljukan File watching v istem zavihku?
www.bovec-vreme.si

ŽUPMART

Delno Off: po mojem bo boljše, če spremeniš temp. iz °F v °C. :icon_wink:

polo

Citat od: robertli dne 03. Junij 2008, 19:16:56
Živjo,

LP

Ja saj ti graf riše a ne? Iz slike je razvidno...
Imaš mogoče demo verzijo,pa tudi podatek kakšno postajo imaš nebi škodil!

TgT

Citat od: TgT dne 03. Junij 2008, 00:15:27
A ima WsWin možnost arhiviranje podatkov v mysql/sqlite3 bazo?

robertli

@ŽUPMART in @polo

graf je zato ker sem uvozil history.dat in je narisalo graf za vse podatke za nazaj verejetno so zato stopinje v °F. Ne odčituje pa trenutnih podatkov. 

@Pihe

COM porta sploh ne morem izbrati, ni obarvan. Postaje tudi ne, ker ni moje noter (ws3600), vseeno katero izberem se com port in/ali disketke ne obarvajo. Wswin32 pa naj bi bil cel, ne demo, ne vem pa točno katera verzija (nisem doma) vem pa da je po tisti v kateri so dodali podporo za ws3600.

Aja vse skupaj deluje na Visti, bi lahko tu bil problem?

Kaj lahko še poizskusim?

polo

Citat od: robertli dne 04. Junij 2008, 14:50:00
@ŽUPMART in @polo

graf je zato ker sem uvozil history.dat in je narisalo graf za vse podatke za nazaj verejetno so zato stopinje v °F. Ne odčituje pa trenutnih podatkov. 

@Pihe

COM porta sploh ne morem izbrati, ni obarvan. Postaje tudi ne, ker ni moje noter (ws3600), vseeno katero izberem se com port in/ali disketke ne obarvajo. Wswin32 pa naj bi bil cel, ne demo, ne vem pa točno katera verzija (nisem doma) vem pa da je po tisti v kateri so dodali podporo za ws3600.

Aja vse skupaj deluje na Visti, bi lahko tu bil problem?

Kaj lahko še poizskusim?

Verjetno si prvi,ki imaš postajo na visti :icon_eek:

A ti heavy weather sploh bere tekoče podatke?
Če ti,pojdi v WSwin in naslednje:
Izbereš File
Conwerting weather data
tam poiščeš kje imaš instaliranega Heviya ,poiščeš datoteko history.dat in pritisneš ok.
disketa bi morala bit odsenčena.

robertli

Citat od: polo dne 04. Junij 2008, 15:30:14
Verjetno si prvi,ki imaš postajo na visti :icon_eek:

Sem frajer,a?  :icon_smile: To je samo poizskusno, da se malo navadim, bom pa imel eno staro kišto samo za postajo kjer bo nameščen xp.

Citat od: polo dne 04. Junij 2008, 15:30:14
A ti heavy weather sploh bere tekoče podatke?
Če ti,pojdi v WSwin in naslednje:
Izbereš File
Conwerting weather data
tam poiščeš kje imaš instaliranega Heviya ,poiščeš datoteko history.dat in pritisneš ok.
disketa bi morala bit odsenčena.

Bom poizskusil, hvala.