ZEVS Forum

Wswin

Začel/a jože, 15. Maj 2007, 08:32:39

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

TgT

Kaj pa kakšen drug software?

Pihe

Citat od: TgT dne 05. Maj 2008, 12:50:42
Kaj pa kakšen drug software?

Weatherlink hvala bogu deluje OK.
Za @Gorazda: sem opazil, da jih biksa WsWin pri padavinah.Weatherlink in Davis seveda beležita zadevo pravilno. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

kekec46

zakaj mene pa Wswin ne prebere vseh podatkov iz history.dat ?
novi history.dat imam od 1.5, Wswwin sem instaliral pa šele 3.5 ... in  mi ne prikazuje prevega 2 dnev v wswinu ?
a je kje za kaj nastavit ?

Lp

TgT

@Pihe kaj pa WeatherDisplay namesto Wswin? Zame bi bil wswin zadnja možna opcija za uporabo s kakršnokoli postajo...

:icon_biggrin:

Pihe

Citat od: TgT dne 05. Maj 2008, 17:14:40
@Pihe kaj pa WeatherDisplay namesto Wswin? Zame bi bil wswin zadnja možna opcija za uporabo s kakršnokoli postajo...

Napiši kaj več o tem. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

polo

Citat od: TgT dne 05. Maj 2008, 17:14:40

Zanimiv program,samo kdo ga pa obvlada je pa drug problem.

http://www.weather-display.com/index.php

max

Jaz sem ga imel en mesec - trial version :icon_smile:
Moram rečt, da je super zadeva in sem ga že kar naštudiral.
Sem se pa zdajle spomnil, ko tole pišem, bom poskusil dat na drug računalnik, saj še imam huger konzolo, pa bom njo priklopil na drug računalnik, če mi bo trial zagrabil, pa poročam :icon_wink:

Vreme

Ja ampak grafi se pa ne morejo primerjati z wswinom, to pa morate priznati!

max

Citat od: Vreme dne 05. Maj 2008, 19:12:00
Ja ampak grafi se pa ne morejo primerjati z wswinom, to pa morate priznati!

X

TgT

Ja ta vaš aktuel graf  :suspicious:

max

Citat od: TgT dne 05. Maj 2008, 22:52:42
Ja ta vaš aktuel graf  :suspicious:

Kakšen software pa ti uporabljaš :icon_rolleyes:

max

No, danes proti jutru je deževalo in meni je prvič beležilo padavine na modificiranem dežemeru :icon_wink:
V WsWin-u imam faktor 0,263 in sem opazil, da WsWin dela samo na eno decimalko, čeprav vpišeš korekcijo na 3 decimalke. Zgleda, da vzame pri zapisu in izračunu nek povpreček teh treh decimalk, da je potem na koncu samo ena. Zaenkrat sem zadovoljen - radenska mi je zabeležila 3mm, WsWin pa 3,2mm.
Na konzoli sem imel zapis 12mm --> iz tega sledi, korekcija  0.266, razlika je le 0,003
:icon_wink:
Pogrešek je torej minimalen  :clap:
Iz grafa se vidi, da mi je beležilo padavine-modificirano na 0,263mm(po starem vsak 1mm)

Max

TgT

Uporabljam FreeWX

Na izi...

Pihe

Na pogled je zadeva videt JAKO simpatična! :icon_wink:
Kaj pa zgodovina podatkov?Kako jih pa kaj porufaš in beležiš?
www.bovec-vreme.si

Nartabulš

Citat od: max dne 06. Maj 2008, 10:09:38
No, danes proti jutru je deževalo in meni je prvič beležilo padavine na modificiranem dežemeru :icon_wink:
V WsWin-u imam faktor 0,263 in sem opazil, da WsWin dela samo na eno decimalko, čeprav vpišeš korekcijo na 3 decimalke. Zgleda, da vzame pri zapisu in izračunu nek povpreček teh treh decimalk, da je potem na koncu samo ena. Zaenkrat sem zadovoljen - radenska mi je zabeležila 3mm, WsWin pa 3,2mm.
Na konzoli sem imel zapis 12mm --> iz tega sledi, korekcija  0.266, razlika je le 0,003
:icon_wink:
Pogrešek je torej minimalen  :clap:
Iz grafa se vidi, da mi je beležilo padavine-modificirano na 0,263mm(po starem vsak 1mm)

Max

Tudi mene moti, da mi OREGON WMR 928 NX meri količino padavin samo na 1 mm natančno, zato bi dodal večji lijak in izračunal korekcijo.

Zanima pa me, kako pa nastaviš v WsWin faktor za padavine, če je ta obarvan sivo in ne dopušča sprememb?