ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.07.-15.07.2008)

Začel/a kire, 01. Julij 2008, 13:00:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Perice

Po treh zaporednih plohah, se je prikazalo sonce, in sedaj že dobro uro brez dežja! V pričakovanju večera! :icon_smile:
Ni nam lahko... :)

indijanc

JZ od Slovenije so se začele delati kar močne celice, sodeč po radarju pa potujejo naravnost proti notranjosti naše države...

Capillatus

Močna celica gre proti Slovenski obali. :icon_eek: :icon_eek: Odboj do 60db. Sedaj ko je nad morjem lahko da se okrepi in dobi tudi 65db odboj

Valter pripravi se  :icon_smile:

zigarrdo

Pretežno jasno in rahlo soparno, piha veter smeri SEE s sunki do 15 km/h
-----------------------------------------------------------------------
Temp. +27.1°C
T max. +29.2°C
T min. +17.1°C
vlaga = 55%
padavine: ponoči in učeraj skupno 14 mm
Everywhere you go you always take the weather with you

oleg

no prinas še nič dežja vroče in soparno maksimalna temparatura 26 celzija
trenutna 25 celzija vlaga 61%
rahlo vetrovno trenutno smer sever
tlak 1011 milibarov pada
iz severa prihaja pa tole
oleg

joze

Ravna pri Ligu, počasi se oblači.

Temperatura 24,2 °C

Tmax danes 28,1 °C ob 12:50

Vlaga 37 %

Pritisk 1012 hPa, pada

Čudovit dan je za nami, ni bilo prevroče. :icon_wink: Sedaj smo pa v pričakovanju...

Ciklon

Tmin = +17,2°C
Tmax = +27,9°C
padavine: 2,4mm
---------------------
zmerno oblačno, še malo pa bo dol letelo :icon_wink:
T = 26,0°C  ---> Trosišča = 17°C
RH = 54%
p = 1005mb - pada
:icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

max

@Blažek včeraj ---- " Max, a res je tok zapihal? "  
Ja, toliko je sedaj zabeležen najmočnejši sunek na konzoli, do sedaj je bil 76km/h, od konca meseca maja, ki pa je tudi na spletni strani, ker je bilo zabeleženo ravno tedaj, ko WsWin update-a iz konzole. Tale sunek je pa verjetno bil ravno nekje vmes, da ga ni pobralo dol :shrug: Na koledar si zabeležim vsak ekstrem na konzoli in jo potem resetiram :icon_smile:

pardon za OFF

Drugače pa pri nas 28,5°C, tlak 1005,5mb, vlaga 42%, padavin danes 1,8mm (sem še kar na šihtu od sinoči ko so me aktivirali, zato se nisem nič oglašal :icon_exclaim:)

Slk22

Tako so se začeli kopičiti po 15 uri

sedaj pa šibajo od jugozahoda

blazek

Walter, pripravi se. Supercelica gre nad našo obalo. Zagotovo bo kakšna vodna tromba nastala, da o toči ne govorim.

oleg

no pravkar smo dočakali dež oblačno rahlo dežuje
grmi in bliska
imamo dobrih 24 celzija vlaga 65 %
brez vetra smer pa jugo vzhodnik
oleg

Pihe

Kaj to dela z oblaki v luftu!!! :icon_exclaim: :icon_exclaim:
Osnovna smer visokih oblakov je zahodna, nižji oblaki pa kot, da se jim je odpulilo.Iz juga pridrvijo nad dolino, kjer jih suka in vrtinči v vseh možnih smereh.Če to ne bo urnebes, majke mi! :icon_arrow:
Dežja to popoldne praktično še ni bilo(no, sedaj je plohica), ker se padavinski oblak sploh ne more konstituirat.Tolko namreč vetrovi nabijajo v višinah. :icon_arrow:
Tu v dolini se je veter sedaj v glavnem polegel, temp je +22,3, vlaga 68%, rosišče pa na 16 stopinjah.
Zaenkrat se potrjuje moja napoved, da bo najhuje v diagonali od tržaškega zaliva proti Pohorju(no, vsaj na tej liniji so se začeli tvorit močnejši Cb oblaki).
Bo hudo.Tokrat pa zares! :icon_exclaim: :icon_sad:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Gorazd

Dobri stari jugozahodnik. Sedaj je prišlo do nas - strele in začetek padavin.
Pred pol ure pa oblaki kot zebra preko nas iz smeri JZ.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

medica

Lj-Trnovo: JZ je ponehal, povsem mirno je=zatišje pred nevihto!  :suspicious:  :icon_sad:

pogled proti JZ

Včerajšnji veter pa mi je odnesel streho s paradajza in ga položil..  :icon_haha: Na srečo brez škode..  :icon_exclaim: Upam da danes ne bo tako hudo...  :shrug:

blazek

Primorska mrcina je že na dometu Bilogorskega radarja. Odboji so do 65dBz. V samem centru nevihte pa vrjetno tudi več kot to. dol jim letijo tudi topovski iztrlki velikosti jajc. Sem skoraj siguren.

Pri nas pa nakovalo te nevihte preprečuje segrevanje in nadaljno rast oblakov.