ZEVS Forum

Kotovo sedlo

Začel/a Smučar, 12. Maj 2009, 13:15:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Smučar

Medtem ko v nižine že prihaja poletje, je v hribih še zima in ogromno snega. Tokrat smo smučali na koncu doline Tamar, na Kotovem sedlu. V Tamarju je še dosti snega, zato smo z avtom prišli le 1-2km od Planice. Potem pa smučke na noge in pešaka do doma v Tamarju. Od 20-30cm je snega na začetku doline (~1050m.n.v):

Jalovec in Jalovčev Ozebnik. Mi smo šli do vstopa v ozebnik in potem na skrajno desno stran fotke:

Višina snega se vzdolž doline veča in doseže pri domu v Tamarju vsaj 1/2 metra (1106 m.n.v):

Takole zgleda Tamar z malce višine  :buttrock:

Na cilju; Kotovo sedlo (~2200 m.n.v):

Sneg je v spodnjem delu predelan in trden, višje pa se poznajo sveži nanosi snega iz zadnjih tednov, ki hitro spolzijo navzdol po trdnejši podlagi. K sreči so taki plaziči zelo počasni in niso globoki, tako da mu lahko še peš pobegneš...  :icon_biggrin:

Strmi Ozebnik, v katerega so se prožili slapovi snega in kamenja z Jalovčeve strehe. Nevarno mesto, če si prepozen... Če hočeš tam smučati, je potrebno z njim opraviti še preden sonce obsije Jalovec..

Pomladna smučarija - skupno smo presmučali skoraj 1100 višincev, kar je praktično več kot 2x presmučan Krvavec od vrha do podna. Kar v redu za maj...

Smučarija bo tukaj možna še vsaj nekaj tednov, v bistvu bo še bolje, ker se bo dalo pripeljati do doma v Tamarju. Torej za zagrete snegoljubce - do pol metra snega vas loči le dobra urica vožnje in par minut hoje...  :icon_wink:

Ekolog

Prekrasne fotografije, snega je pa še vedno ogromno :icon_wink: :drool: :icon_cool:

gradiščan

:praise: Kakšno razvajanje za dušo in telo :icon_wink: :icon_wink: Čudovite fotke  :buttrock:

paradolf

Če bo komu vroče bo vedel kam mora it da si ohladi razgreto glavo in se gre noja  :icon_wink:
Sploh 4. fotka je prekrasna.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Smučar

Odlično je tudi sedeti na klopci zraven snega pri koči v Tamarju, piti pivo in se sončiti, zraven pa opazovati presmučano pobočje...  :beerchug:
Če ti rata prevroče, se pa samo malo povaljaš po snegu..  :drool:

Cimet

:buttrock:, super slikce.

Upam, da mi letos še uspe priti v snegu na Kotovo sedlo. Bi bil greh zamuditi take razmere. Malo moram še počakati, da bo cesta v Tamar prevozna.
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

Smučar

Da bo cesta prevozna čisto do koče, bo po mojem trajalo vsaj še 2 tedna, tko da se ti nič ne mudi.

urbang

oleg

oleg

polde

Najlepše pa je to, da so bukve že zelene, na tleh pod njimi pa še pol metra snega. Tega nisem videl od konca 80ih let prejšnjega stoletja. Smučanje pod ozelenelimi drevesi v kratkih rokavih je bilo za mene vedno eden vrhuncev smučarske sezone.

Smučar

Ja, to je poseben občutek. Še bolj smešno pa je, ko pripelješ kolege nazaj v LJ, kjer je 26°+ in hodi naokoli folk v kratkih hlačah s sladoledi v roki, in začneš na Kongrescu ven zlagat smučke, pancerje...  :icon_lol:

robih

Bravo fantje in super fotke.  :icon_wink:  :buttrock:
Lp, Robi  :wavey: