ZEVS Forum

Izlet v Avstrijske Alpe - 19.06.2008

Začel/a max, 20. Junij 2008, 10:24:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Takole je bilo. Ker sva z ženo prejšnji dan ko je deževalo :icon_sad: imela 20. obletnico poroke, sem se odločil, da jo naslednji dan, ko je bilo napovedano lepo vreme, peljem na izlet v neznano :icon_rolleyes:.
Pot naju je vodila na Grossglockner in potepanje po njegovi panoramski cesti :drool:
Ker je bilo doživetje pokrajine in izleta čudovito, sva se odločila da to deliva z vami :icon_biggrin:

Pogled  iz doline na vrh, kamor se odpravljava

Razgledni plato Kaiser-Franz-Josefs-Hohe - 2369m

Johannisberg - 3460m

Vrh Grossglockner-ja - 3798m

Nekaj čudovite pokrajine :drool:

Vremenska postaja na 2428m

Popotnika

Navigator  :icon_haha:

ZEVS na višini 2526m :icon_eek:(se vidi?)

To bi bilo vse. Sicer je slik še ogromno, vendar sem moral vse popravljati, ker sem zaj...l
nastavitve :banghead:. Vse je presvetlo :shrug:

LP Max&Helena

JaniS

Super   :icon_wink:

Lahko še malo opišeš pot? Se ta teden odpravljam tja . . .

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

TAĐIKI

Mmmmmm, lepo, lepo  :icon_smile: ... škoda le, da so malo prežgane (sneg).

jaka

max

Citat od: JaniS dne 20. Junij 2008, 10:43:20
Super   :icon_wink:

Lahko še malo opišeš pot? Se ta teden odpravljam tja . . .

Griže/Žalec-Kamnik-Tržič-Ljubelj-Villach-Spittal-Obervellach-Winklern-Heiligenblut-G.G., potem cela panoramska 48km in nazaj :icon_wink: link: http://www.grossglockner.at/
Vse skupaj nekaj čez 700km, čas pa od 6:00h-20:20h(od 12h-15h s postanki, sem bil na panoramski cesti)

@Tadžiki, za barve sem imel nastavljeno "vivid", pa nisem prej opazil :shrug: nekaj sem probal tudi z zaslonko, pa mi je potem čas osvetlitve podaljšalo... Če bi pa slikal na manual, bi rabil pa dva dni za pot :icon_lol:

ŽUPMART

Cumulonimbus

Voouu :icon_eek: lepe fotke, sploh je lepo videti da je še precej snega gori, pa ga mora biti v senčnih predelih vsaj še enkrat več, glede na to da je bila na zadnji fotki to bolj sončna stran :icon_question: :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

max

Citat od: Cumulonimbus dne 20. Junij 2008, 12:42:13
pa ga mora biti v senčnih predelih vsaj še enkrat več, glede na to da je bila na zadnji fotki to bolj sončna stran :icon_question: :icon_wink:
lp

Ga je bilo ponekod kar precej več ja(cca 3-4m), samo ni bilo prostora za ustavit in poslikat :shrug:, od daleč se pa ne bi dobro dobro videlo.

Capillatus

Izlet izgleda zelo zanimiv, Zelo lepa reportaža :clap: :clap:
Kakšen motor pa imaš? :icon_mrgreen:

max

Citat od: Capillatus dne 20. Junij 2008, 14:17:31
Izlet izgleda zelo zanimiv, Zelo lepa reportaža :clap: :clap:
Kakšen motor pa imaš? :icon_mrgreen:

Aprillia - Caponord ETV 1000

Vreme

Max super. Torej sta še vedno vroča, da jo za 20. obletnico poroke popelješ v hladne kraje!  :icon_biggrin:

Je pa vsekakor Grossglockner vreden ogleda. Sem sam pred leti šel za 1. maj na (pod) Grossglockner, pa sem prišel samo do  Heiligenbluta prekrasne vasice pod mogočno goro. Dalje ni šlo, ker je bila pot še zasnežena!! Si pa mi dal idejo, mogoče pa enkrat ponovimo :icon_wink:

max

Citat od: Vreme dne 20. Junij 2008, 16:04:30
Max super. Torej sta še vedno vroča, da jo za 20. obletnico poroke popelješ v hladne kraje!  :icon_biggrin:

:icon_lol: :icon_lol:

Ne boste verjeli, ampak na tej višini je bilo vseskozi okoli 21°C :icon_eek:(termometer na motorju)

Vreme

Citat od: max dne 20. Junij 2008, 16:22:17
:icon_lol: :icon_lol:

Ne boste verjeli, ampak na tej višini je bilo vseskozi okoli 21°C :icon_eek:(termometer na motorju)

No saj sem rekel, da sta bila vroča!! 

robi14

Zakon max...
Ker pa se ravno pogovarjamo o nastavitvah fotkiča... Tudi jaz imam nastavljene barve na vivid?
Ali je boljše dati na nevtral, kadar slikam sneg in kaj podobnega (strele, hribi)?