ZEVS Forum

Trenutno vreme od 16.06. do30.06. 2008

Začel/a Mamut, 16. Junij 2008, 05:26:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 5 Gosti gledajo to temo.

stog

Ta rdeči flek nas je oplazil in dal 5mm v močnem a kratkem nalivu.
Center je šel južneje in vzhodneje.

JaniS

medica

Lj-Vič zaenkrat le en grom in nekaj kapelj!

EDIT 14:50: naliv!!  :clap:

ŠTROMAR

V slabih 8 minutah padlo  13,5 litra dežja. Vmes tudi nekaj sodre a nič hujšega zaenkrat. Temepratura je padla iz 19,9 °C na trenutnih 16,8 °C.

kekec46

no, tudi mi smo imeli nekaj nalivov ta čas ...
t: 13,4
padavine: 32,1 mm
zadnjo uro: 21,2 mm

Lp

TWISTER

potrjujem Štromarja...inteziteta neverjetnih 156mm/h :clap:

v centru delam in sem šel 2min prej ven gledat... prav s prostim očesom se je videl velik strig ko so višji oblaki potovali hitro iz JZ proti SV, nižje je pa gnalo iz smeri Šiške proti centru, torej približno Z-V...OK začetek vzpodpuden :icon_wink:

walter76

V Portorozu mocan JZ.delno oblacno..obcasno kar veliko jasnine!
Prijatelj vremena !

medovreme

Ljubljana - Bežigrad (Stadion):

Močan SZ - SV veter, ki se je obrnil na JZ, močno zlivalo 10 min, Dunajska pod vodo (ne hodit po pločnikih), ker odtoki slabo požirajo. Bo očitno še pestro, sploh na Radar.

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

paradolf

Južno od BTC-ja letijo oblaki k zmešani proti JV. Kot kaže se formira wallcloud. Preklemane visoke stavbe da se nič ne vidi  :icon_evil:

Edit:
Evo fotke naliva. Skoraj on-line  :icon_wink:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

joze

Ravna pri Ligu, dežuje.

Temperatura 14,5 °C

Padavine danes 47 mm

Že 30 minut, močno pada. Sedaj se pa počasi umirja.

MogollonRimSLO

Citat od: TWISTER dne 17. Junij 2008, 14:55:49v centru delam in sem šel 2min prej ven gledat... prav s prostim očesom se je videl velik strig ko so višji oblaki potovali hitro iz JZ proti SV, nižje je pa gnalo iz smeri Šiške proti centru, torej približno Z-V...OK začetek vzpodpuden :icon_wink:

Tudi jaz sem to videl! Nizji sloj oblakov se je premikal izredno hitro. Za Bezigradom je med nalivom, ki je sledil, veter nagibal drevesa in nosil dez skoraj vodoravno.

markokorosec.net

Citat od: paradolf dne 17. Junij 2008, 14:58:42Južno od BTC-ja letijo oblaki k zmešani proti JV. Kot kaže se formira wallcloud. Preklemane visoke stavbe da se nič ne vidi  :icon_evil:
shelf cloud :icon_wink:

Tudi na Krasu smo imeli že nekaj močnih a kratkih nalivov, maxRR doma do 70mm/h, drugje tudi prek 150mm/h. Je pa v sosednji Furlaniji ponekod, tudi na ravnini v eni stacionarni liniji, padlo med 80 in 130mm danes od polnoči! Gremo dalje, tole bo še dolgo popoldne in predvsem noč...

paradolf

Citat od: skywarn.si dne 17. Junij 2008, 15:10:24
shelf cloud :icon_wink:

Definitivno še nisem osvojil teh izrazov  :icon_redface:

V Podgorju po podatkih žene le slaba dva litra danes do sedaj pa tudi sicer se vidi luknja na Lisci ravno pri nas zaenkrat.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

maestro

Pri nas le dopoldne nekaj močnejšega dežja, trenutno pa umirjeno dežuje, do sedaj 25.4mm
Temp. 14.9°C
Rosišče: 13.6°C
Vlaga : 92%
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Cumulonimbus

Citat od: paradolf dne 17. Junij 2008, 15:34:41
Definitivno še nisem osvojil teh izrazov  :icon_redface:

V Podgorju po podatkih žene le slaba dva litra danes do sedaj pa tudi sicer se vidi luknja na Lisci ravno pri nas zaenkrat.

tako je sosed, pri nas zaenkrat samo 2mm. se pa ne bojim da se nebi cifra do jutri zjutraj vsaj 20krat povečala :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)