ZEVS Forum

Trenutno vreme od 16.06. do30.06. 2008

Začel/a Mamut, 16. Junij 2008, 05:26:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Oblačno s stratusi,
13,6
99%
1014,2 Hpa raste.
To noč le 0,8 mm dežja. :icon_exclaim:
@fisher.Ker sem bil pač jaz tisti, ki sem opletal z napovedjo padavin v vaših koncih, lahko v "obrambo" rečem, da ste pač tokrat imeli le eno veliko smolo(ali pa srečo!). Glede na to, da sem jaz pokasiral skoraj 90 litrov, pa malce bolj jugovzhodno od tebe fantje beležijo tudi prek 30 ali 40 litrov dežja, lahko ugotovim da je bil strig pri vas le malenkostno prešvoh. :shrug:
Bo pa drugič bolj divje. :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

medica

Glede na tole smo s padavinami več ali manj opravili!  :icon_arrow:

stog

Ponoči sem sladko spal, saj ni bilo niti nalivov niti grmenja, ki me ponavadi zbudijo.
V zadnjih 24 urah je padlo le 17,4mm. Ta mesec sem zbral 104,7mm.
Že cel mesec poslušam, kako bo skoraj vsak dan oblačno in deževno, pa ne more spacati niti enega dne, ko bi padlo več kot danes.
Polhov Gradec kraljestvo rahlega dežja...  :icon_exclaim:
Se pa že pelje 16. padavinski dan saj spet rosi in rahlo dežuje.

Pa ne, da se bom kmalu začel približevati enemu letu, ko ni dneva z več kot 34mm padavin... :icon_exclaim:

ARSO: "Sprva bo še oblačno s padavinami..."  :surprised:
Pada le na 10% države pa še tam večinoma rahlo.  :icon_arrow:  
Za ponoči so pa tako ali tako udarili mimo.

Neurje

Vreme -- Brnik

Zaenkrat je še oblačno , ampak se že počasi trga vse skupaj.

Suho in brez padavin-končno.

Temperatura je neverjetno visoka že danes in je trenutno 16.1 stopinja.

Vetra ni.

Vlage je 88 %.

Tlak se je trenutno ustanovil pri 1014 mbar.

Padavine pa so nas čisto namočile in kar nisem mogel verjeti koliko jih je padlo ( verjeli ali ne celih ) 9 mm jih je.

Sam  sem mislil, da jih bo res precej več, a glede na to da se vlečejo že skoraj 16 dni jih je povsem dovolj.

joze

Ravna pri Ligu, oblačno.

Temperatura 16,2 °C

Tmin danes 14,1 °C ob 03:29

Vlaga 89 %

Pritisk 1017 hPa, raste

Padavine danes 4 mm

Padavine včeraj 72 mm

Zjutraj po 6 uri, smo imeli ploho.

matjazp

Zagorje ob Savi

Pri nas smo pa glede na vzhodni konec Slovenije kar dobro pokasirali....

Včeraj 35,5l/m2
Danes do sedaj 17,5l/m2

Skupaj: 53l/m2
Temp:15,8°C
Vlaga:94%
Tlak:1011

lp

Lepega vremena in sitega trebuha se človek naje

markokorosec.net

Le deloma se strinjam z opozorili ARSO, drgač so se pa napovedi lepo realizirale. Tisto dopoldansko zlivanje je bilo orografsko, popoldne je nastalo nekaj neviht s točo v južni SLO (možna supercelična severno od Krškega + tista supercelica na Hrvaškem), ker kot sm včeraj napisal v napovedih, je bil za organizirane nevihte strig ugodnejši/močnejši le v južni polovici SLO (GFS je imel mejo nekje v liniji CE-LJ-UD). Tako je bilo jasno že v štartu, da ne bo ničesar resnega v hribovju zvečer oz. ponoči, le zmeren dež.

Ko je pregrelo Benečijo, je počasi zabilo vse skupaj v zahodno SLO in naredilo MCS, na ugodni sprednji desni strani sistema pa je v JZ SLO nastalo precej neviht z močnimi nalivi (maxRR z Daviskami lokalno izmerjen med 150 in 300mm/h), predvsem okoli Divače je bilo še huje. Tak naliv sm doživel tam, da ga še nism pr nas :icon_eek: Dežja pa na južnem Krasu 50-70mm čez noč. Lightning show spektakularen, non-stop bliskanje in strel na kubike.

Je pa jasno to, da je ALADIN pošteno pretiraval s padavinami, posledica verjetno tudi take vetra kot ga je kazal (več striga), ki ga seveda ni bilo.

Sedaj pa nas čaka še nekaj rahlega do zmernaga dežja, os višinske doline in fronta sta ravno čaz SLO... južno od nas veter in ZJZ, nad severno SLO pa že iz SSZ. Popoldne pa, če bo dovolj hitro zjasnilo, bomo deležni še mal ploh oz. celo kake nevihte.

polo

Skozi oblake se nekaj sili sonce.
T= 17,3°C
Vlaga 96%

Včeraj smo ostali suhi,danes pa 10,9l.

Smučar

Koliko je padlo ponoči bom videl, ko pridem domov in spraznem Radensko. Sedaj so pa že veliki kosi modrega neba in sonce  že sili skozi oblake.

H2o

V Žireh se je nekaj časa nazaj delno zjasnilo, temperatura je dosegla solidnih 22.1°C. V tem poslabšanju smo dobili 18.2 mm padavin. Moja ocena je, da jih je povsem dovolj, saj je bila zemlja že od prej precej namočena.

lp

Roger

Pri nas se je delno zjasnilo.Dopoldne je še rahlo deževalo.Padavin pa nič posebnega.Včeraj 18.9mm in danes13mm :icon_smile:Skupaj 31.9mm.

jaka

pri nas vsega skup v tem poslabšanju 14.6mm (zaenkrat), včeraj 6.6mm in danes 8 mm...trenutno zmerno oblačno in 21.6°C

dominikb

Včeraj in danes ponoči je bilo deževno, gledano iz Renč v Vipavski dolini. Proti morju oziroma Krasu se je pa bliskalo non stop skoraj do 3 h zjutraj, medtem ko je na goriškem padalo bolj umirjeno čeprav je padalo do jutra. Slišalo se je samo zamolklo grmenje iz česa bi sklepal da so bile bolj močne nevihte okoli 30 km južneje. Za Novo Gorico 18.6.2008 ob 12 h pa so podatki:
                                     t=21˙C
                                 veter=NNW 2m/s
                                   vlaga=85%
                                   tlak=1015 mb- raste
Na nebu so posamezni cumulusni oblaki, smer gibanja pa je od vzhoda proti zahodu , kar kaže da se ciklonsko območje umika proti vzhodu.

Gorazd

Kekec, kako je kaj pri tebi? V N.Gorici se sliši grmenje.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

grizli

Podatki za Kočevje

-oblačno; vsake toliko se vsuje dež; če ni to za popi.dit ne vem to ni nič
-temperatura 18.9°C
-tlak 1016 hPa
-relativna vlažnost 72%
-padavine danes skupno 40 mm;
-veter 5.8 km/h; SV - 42°

lpP