ZEVS Forum

Trenutno vreme od 16.06. do30.06. 2008

Začel/a Mamut, 16. Junij 2008, 05:26:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Podgorje zaenkrat med "ta suhimi". Zgolj 4.5mm do sedaj.
Oblačno in +16.8°C.
Padavinska linija poteka JV od mene.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

oleg

no po močnem nalivu ki je bil okrog 1500 ure je padlo kar 40 litrov dežja
trenutni podatki pa so + 15 celzija vlaga 98 % :icon_question:
rahlo vetrovno  smer vetra vzhodnik
upam da bo še kaka ploha vse je temno soča je prava čokolada  :icon_wink:
oleg

Pihe

Citat od: joze dne 17. Junij 2008, 17:48:27

Padavine danes 65 mm

@Pihe, nisi dosti pred mano.

Trenutno 87 mm danes. Ulovite me!  :icon_lol: :icon_lol:

Ampak resno: Tisto, kar je Twister prilepil (radar Friuli) prej,  bo pri nas naredilo totalno štalo. :icon_arrow:
Mislim, da bo najbolj nasrkalo škofjeloško in cerkljansko hribovje, Žirovsko in Polhograjsko območje.Zemeljski usadi in plazovi ne bodo nobena redkost.Gasilci in CZ bi nocoj morali imeti polno "bojno" pripravljenost. :icon_arrow:

Drugače pa kratka pavza tukaj,ampak oblaki se kar valijo čez južne grebene gora. +13,9, 99% vlaga.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Ciklon

tukaj zaenkrat zgolj 2,9mm
Tmin= +13,1°C
Tmax = +18,6°C
trenutna T = 17,3°C
:icon_wink:

Očitno bomo iz te situacije odnesli malo mero dežja. Pričakujem le še padavine ob fronti. :shrug:
Raj je v naravi :buttrock:

miklicdejan

Še moji podatki :icon_smile:
Po silovitem nalivu ob treh popoldan smo dobili 1,6 mm  :icon_lol: :icon_lol:
medtem ko je  Grosuplje dosedaj fasal že 40 mm  :icon_haha:

Ni kej, imamo tako srečo, da nas dež obide. Jaz mam občutek, da tudi ponoč ne bomo pokasiral kaj dost dežja.

Roger

Oblačno 16°C Do sedaj danes 12.6mm dežja :icon_smile:

max

Griže

Oblačno, trenutno se je malo umirilo (ko se je dogajalo doma sem bil pa službeno v MB, uf kako je 2x lilo po poti :icon_exclaim: vozili 40-50km/h po avtocesti :shrug:)

Pri nas je nateklo do sedaj 32,9mm(ta mesec 212,3mm)

stog

Danes je vse kar sem imel od dogajanja en kratek naliv, poslušanje grmenja od JV in gledanje radarja.  :wise:
Še vedno sem pri 5mm in komaj sem šele presegel 90mm ta mesec.  :icon_surprised:
Ja, če bi bilo ponoči veliko dežja v kratkem času bi bilo res nevarno za poplave. Saj bi ob tej suši voda po zbiti zemlji hitro odtekala...  :icon_lol:
Hec.

Kar se tiče noči, sem skeptičen. Ne pomnim namreč, da bi bila kdaj visoka voda, kadar je bilo izdano kakšno opozorilo. Ampak res.

ynos

Zanimive slike s Hrvaške. :)

Kakšna pa je definicija supercelice? Oz. kako veš, da je supercelica in kaj prinaša?
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist...

fisher

Citat od: stog dne 17. Junij 2008, 20:33:40
Kar se tiče noči, sem skeptičen. Ne pomnim namreč, da bi bila kdaj visoka voda, kadar je bilo izdano kakšno opozorilo. Ampak res.

To je pa res  :icon_exclaim:. Še posebej kadar je omenjena Poljanska Sora ter Polhograjski Dolomiti.
Se je že večkrat zgodilo, da so napovedovali poplave, pa vode sploh niso narastle. Najbolj ekstremno je bilo pa ko so za zgornji tok Poljanske Sore napovedovali možnost razlivanja pa ni niti toliko narastla, da bi postala kalna, bilo je predlani se mi zdi. :icon_exclaim:.
Sicer pa pustimo se presenetiti (razočarati).

matjazp

Zagorje ob Savi

Od 15.00 danes se je nateklo 31,0l/m2. Bili smo ravno na nevihtni liniji, ki se je v ravni črti obnavljala od južnega dela Ljubljane preko Zasavja v Savinjsko dolino in Celjsko kotlino
Trenutno ne dežuje po okoliških hribih se vlečejo meglice, skozi raztrgano visoko oblačnost pa se vidi na trenutke tudi modro nebo..
Na Trojanah pred pol ure pa gosta megla...

Ttrenutno=15,7°C
Vlaga=91%
Tlak=1010mBar

lp

Lepega vremena in sitega trebuha se človek naje

Davor

Vreme v Škofji vasi pri Celju:

Temperatura: 17,1°C

Tlak: 1013 hPa

Oblačno

Padavine danes: 23 l/m2

Brezvetrje

Lep pozdrav
Brez oblakov ni ciklona!

oleg

no danes 40 litrov dežja sedaj spet dežuje
temparatura +15 celzija vlaga 98%
rahlo vetrovno smer jugo vzhodnik močno grmi
v ozadju je vidit reko sočo kako je narasla in naselje plave
oleg

paradolf

Formira se nova padavinska linija, ki ima smer morda končno tudi proti našem koncu  :drool:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Smučar

Tukaj je v 24h padlo 23mm dežja, ta mesec 101mm. Sedaj je pa zelo mirno, oblačno, in grozno soparno - kar šipe so zarosene...
Upam na veliko svetlečih se neviht ponoči, da ujamem kakšno strelo. Pa ne na bajto ampak na CF1  :icon_haha: