ZEVS Forum

Samo za ekstremne snegoljube - smučanje pod Kriško steno 1. junija

Začel/a Smučar, 05. Junij 2008, 19:16:56

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Smučar

No, ker se "pozimi" nisem dovolj nagledal snega, smo šli še malo posmučat, čeprav je bil prvi dan junija.  :icon_arrow:
Sneg v SLO še vedno JE, samo malo se je treba potrudit, da prideš do njega.
Najprej smo imeli v mislih Koto sedlo pod Jalovcem, a nam je pot v Tamar zaprla rampa, ki do 8h zjutraj še ne bi smela biti zaprta.  :icon_rolleyes:
Ker je 6km+ hoje po makadamu v pancarjih muka  :icon_exclaim:, smo se podali pod bližnjo Kriško steno (blizu ceste na Vršič).
Naš cilj je zgledal takole (smučali smo po skrajno desnem snežnem jeziku):

Najprej sledi hoja po cvetočih travnikih in gozdu mimo koče v Krnici in nato po takem terenu (v turnih pancarjih ni glih prijetno). Do snega na cca 1400 m.n.v. se hodi dobro uro:

Nad hribi v okolici (Križ, Dolkova špica...) pa so že leteli v luft prvi stebri:

Takole žalostno pa se talijo še zadnja snežišča v hribih in delajo prave podzemne rove skozi zbit sneg:

Takole zgleda pa poletna smučarska oprava turnega smučarja  :icon_haha::

Na Špikom pa že kar konkretna oblačnost, iz katere je kasneje kapljalo:

Smučanje je bilo odlično, sneg je zbit, na površini pa malo popuščen, zato sem naredil kar nekaj karving zavojev. Smučali smo pa od  cca 1900m do 1400m višine, kjer se končajo zadnji snežni jeziki.
Skratka sneg izkoriščen do konca:  :icon_arrow:

In nato pot v poletje, od 1400-1050m višine hoje do avta...

In še pogled nazaj proti Kriški steni iz zelene okolice. Težko verjeti da se tam gor dejansko da smučati..  :bouncy: :buttrock:

Mogoče sledi do naslednje sezone še kakšna smuka pod Jalovcem, če bo šlo vse posreči...  :drool:

LP

paradolf

O, čudovito. :clap:
Saj človek ne ve ali je to že priprava na novo sezono :icon_haha: :icon_biggrin:
Kaj pa kaj smuči pravijo. Je kaj dosti kamenčkov po snegu :icon_question:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Pihe

Lepo!Bravo! :clap:
Namig za tvoj naslednji smučarski podvig: na italijanski strani Kanina je snega še ogromno in baje je smuka lahko popolnoma strnjena brez prevelikih pešačenj po suhem.Pravzaprav pa tudi na naši strani Kanina vidim še ogromno strnjenih snežišč. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

Smučar

Ja kamenja in šodra je kar dosti v snegu, ker se kruši iz bližnjih sten. Ampak ponavadi naredijo le površinske raze v smučke. Itak so pa že tko spraskane, da mi je vseeno, če je kakšna nova.  :icon_haha:
Pihe, a to imaš v mislih Nevejskega sedla in pobočja pod Prestreljeniškim oknom? Tam gor je tud po mojm še v redu, ampak če se z gondolo pelješ gor s nevejskega sedla, drugače se mi zdi da je preveč za hodit gor po smučišču..
Sem pa gledal tudi slike s Plazja pod Mangrtom, pa zgleda že zelo ubogo...
Po mojm je še ugodno smučanje v Malti (Avstrija) in podobno.

robi14

Bravo, čudovito, super...!!!

3., 4.. in zadnja slika so zakon!!!

Čestitke še enkrat  :icon_wink:

Cumulonimbus

Član ZEVS :)

Astra

O, krasno ste se imeli. Ste pa face.  :clap:

Ja, snega je kar še nekaj.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

alan

jaka

gradiščan

Pihe

Citat od: Smučar dne 05. Junij 2008, 19:36:57
Pihe, a to imaš v mislih Nevejskega sedla in pobočja pod Prestreljeniškim oknom? Tam gor je tud po mojm še v redu, ampak če se z gondolo pelješ gor s nevejskega sedla, drugače se mi zdi da je preveč za hodit gor po smučišču..

Smučar.Glede na trenutno vreme(ko so hribi praktično nonstop v megli in se snežna odeja počasneje poslavlja, kot bi se sicer), in predviden začetek obratovanja žičnice na Kanin prihodnjo soboto(13.6.), ti priporočam eno turnosmučarsko prečenje Kanina po italijanski strani. :icon_wink:
V najslabšem primeru pa se boš lahko do sitega nasmučal v Velikem Grabnu na Kaninu, saj je tam snežna odeja še zelo mastna (lahko deloma vidiš na njihovi spletni strani www.boveckanin.si v živo).Le sedežnice baje kljub vsemu nimajo namena več pognat. :icon_sad:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Smučar

Pihe, bomo probal še kej na Kanin skočit, če bo čas  :icon_biggrin: