ZEVS Forum

Trenutno vreme [1.6 - 15.6 2008]

Začel/a walter76, 01. Junij 2008, 00:22:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MINIMAX

MINIMAX
Lj-Polje

bostjan

Tukaj je v nevihti padlo 8 mm dežja, zapihal je tu močan SV veter max. 13 m/s. Glavnina padavin je šla približno 1 km Z od od mene.

Lp Boštjan

joze

Ravna pri Ligu, močno dežuje. (ploha)

Temperatura 17,8 °C

Tmax danes 24,7 °C ob 11:13

Vlaga 69 %

Pritisk 1013 hPa

Padavine danes 4 mm

EDIT: Sedaj tudi grmi, še vedno močno dežuje.

oleg

no trenutno zliva kot iz škafa
po nevihti ki je trajala nikje 15 minut je padlo okrog 8 litrov dežja imeli smo tudi pol urni izpat eletrike zaradi udra strele
po nevihti se je ohladilo tem. padla na + 17 celzija vlaga 85%
rahel veter smer vtra jugo zahodnik no dopoldne je bilo soparno in sončno  :icon_wink:
oleg

kekec46

no ... dež se počasi umirja ... je pa kar fajn zlivalo in grmelo
t: 14,7
p: 1011,2 hpa
padavine : 27,5 mm
zadnja H : 16 mm

Lp

Ciklon

sončno in hkrati ploha :icon_biggrin:
T = +20,7°C
RH = 77%
p = 1008mb - pada
:icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

Pihe

V glavnem cel popoldan sonce, ki ga sem pa tja zakrije kak kongestus.Se pa vidi, da je atmosfera zelo labilna, saj se da videt praktično vse vrste oblakov na različnih višinah. :icon_wink:
Izgleda pa, da imate mnogo bolj pestro drugje po Sloveniji. :icon_arrow:
Trenutno +22,6, Tmax pa 23,6.(lahko bo pa presežen, ker prav fajn pripeka zdaj).
Dežja danes le 0,2 litra(ponoči). :shrug:

EDIT: Preveč klobasam in premalo na radar gledam.Še pisat nisem tega posta končal, je že šla ploha čez. En liter novega in ena pocukrana mavrica.

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

oleg

kaj pihe samo en liter  :icon_question:
mi ga imamo kar 14 litrov  dežja   :icon_wink:
te
mp. 16 celzija vlaga 90 % smer vetra jugo  trenutno brez vetra
oleg

zigarrdo

Zmerno oblačno, popudan nas je prešla nevihta, ki pa je le malo asfalt namočila, nič pretresljivega;

Temp. +21.5°C
T min. +15.2°C
T max. +23.5°C
vlaga = 56%
Everywhere you go you always take the weather with you

walter76

V Portorožu se je okoli 18 pričela nevihta,ki še sedaj traja trenutno zmerno dežuje bil pa je tudi pošten naliv.
Sicer pa je že par krat pošteno počilo...tako že dolgo ni "pokalo"-grmelo-bliskalo
Piha okrepljen SZ..,19.0.C
Prijatelj vremena !

markokorosec.net

Ena lepa nevihta (linija) z močnimi nalivi tudi pri nas pred dobro uro, padlo je 17mm v ~15min, maxRR 140mm/h :icon_wink: Treskalo pa tudi kot utrgano.

Prav čakal sem tole popoldne, ker se je že zjutraj videlo, da bo počilo v zahodni SLO popoldne... precej sonca je bilo cel dan, šibka burjica dopoldne in zgodaj popoldne je obrnila v zahodnik, kar je ustvarilo lepo konvergenco na zahodni strani Dinaridov, kar je bil še dodaten prisilen dvig poleg termike. Takoj zatem je "na radarju" razneslo nevihte in presenetljivo lepo je v spodnjih plasteh nosilo oblake v linijo od zahoda, rosišče je tako naraslo iz 14 na 17°C in veselica je bila tu. Kja več kot sodre ni bilo nikjer, je pa bilo nekaj gramoza po cestah zarad nalivov :drool:

Ta mesec okoli 65mm, letos okoli 640mm.

Roger

Pri nas v popoldanski nevihti 3.1mm.Glavnina malo južneje. :icon_smile:

kekec46

oblačno ... a nekoliko se je zjasnilo ...  :icon_wink:
t:14,5
padavine danes: 29mm
ta mesec: 76,7 mm

Lp

MINIMAX

Lj-Polje
delno jasno
+20,1°C

danes 1,6mm
ta mesec 64,7mm

MINIMAX
Lj-Polje

paradolf

Citat od: Cumulonimbus dne 07. Junij 2008, 15:27:53
zajela nas je manjša ploha, z močnejšimi sunki SV vetra, proti tuhinjski dolini pa se delajo kar konkretne dežne zavese :drool:

p.s. V okolici Paradolfa se je razvila nevihta s točo, klicala me je punca, ki je nekako 1km. JV od Paradolfa na Duplici in je bilo slišati ropotanje toče po strehi :icon_question:...Paradolf

lp

Ojej. Pri nas močna nevihta z točo in močnimi sunki vetra mene pa ne doma. :banghead:
No, k sreči toča ni bila debela. Po pripovedovanju tašče le kot lešnik debela. Bilo je kratko a intenzivno. V cca. 15minutah je v nevihti padlo kar 26.1mm. Ker nimam postaje ne vem koliko je bil RR a verjamem, da je moral biti na trenutke sigurno preko 100mm/h.
V leseni drvarnici je polno vode pa čeprav je kar velik nadstrešek. Dovozna cesta je kar precej razrita a so jo ob mojem prihodu domov že precej popravili.

Mene je ta nevihta ujela ravno na Brdu pri Lesnini. Po prvih kapljah smo se odpeljali proti Rudniku. Vseskozi smo bili na robu nevihte. Močan veter je prinesel veliko zelenega listja na obvoznico pri odcepu na primorsko avtocesto. Kaplje pa take, da so na vetrobranskem steklu bili sledovi premera skoraj 10cm. K sreči ni bilo toče.

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2