ZEVS Forum

Trenutno vreme [1.6 - 15.6 2008]

Začel/a walter76, 01. Junij 2008, 00:22:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Neurje

vreme Brnik                      13.15

oblacno in ves dan že dežuje

hladno

temp 17.1 stopinja

padavin danes že 11.5 mm

max

V Celju se je prikazalo sonce :icon_wink:
V Grižah je dežemer do zdaj nameril 41,8mm padavin :icon_eek:
Upam, na vsaj malo pavze od te moče :icon_sad:

TheAnswer

Včeraj se je številka ustavila pri 28,8mm , danes do sedaj pa 12,6mm padavin.

Vse skupaj ta mesec pa že 86,4 mm.  :icon_wink:

max

Citat od: MaVeRiCk dne 06. Junij 2008, 14:36:46
@Max, dvomim, da bo kaj veliko pavze, raje poglej slikovno napoved ARSO, za jutri in pojutrišnjem kaže, da bo v najinem koncu še kar lepo namakalo :icon_wink: :clap:

Pri nas se je cajger trenutno ustavu pri 20,2 l/m2, deževalo ni že cele 4 ure :icon_lol: :icon_lol:

Imaš prav v Celju se je spet ulilo :icon_exclaim:, no vsaj rekord dnevnih padavin bo spet padel pri meni :icon_wink:

robi14

v Velenju pravkar spet močno dežuje (ploha, ki pa bo vsaj tako Lisca kaže kratkega značaja).

maestro

Res je zanimivo pogledat tudi to, da 50mm v drugem koncu slovenije povzroča kar nekaj preglavic, medtem ko taka količina pri nas komaj zalije zemljo :icon_smile:
Turoben oblačen daz z občasnim rahlim dežjem,danes do sedaj 14.5mm
Temperatura 16.6°C
Vlaga 91%
Brezveterje
Včeraj pa smo dobili 28.5mm
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

fisher

Citat od: maestro dne 06. Junij 2008, 15:55:17
Res je zanimivo pogledat tudi to, da 50mm v drugem koncu slovenije povzroča kar nekaj preglavic, medtem ko taka količina pri nas komaj zalije zemljo :icon_smile:
Turoben oblačen daz z občasnim rahlim dežjem,danes do sedaj 14.5mm
Temperatura 16.6°C
Vlaga 91%
Brezveterje
Včeraj pa smo dobili 28.5mm

Ja res je tako s padavinami. Dva dni nazaj smo dobili 60l dežja na m2, pa vodotoki niso nevem kako izjemno narasli. Pač malo povišani  :icon_smile:.

A se samo meni zdi ali radar navadno padavine nad zahodno Slovenijo kaže šibkejše kot so v resnici? Ker kadar takšna oranžna barva toliko časa vztraja nad kakim Bovcem Pihe ponavadi že zdavnaj poroča o 100+ padavinah?

dominikb

Vreme v Novi Gorici 6.6.08. ob 15 h:
                         vreme: rahel dež v presledkih
                        veter:E(1m/s)
                        vlaga:76%
                         tlak:1011mb v rahlem porastu
Od srede zjutraj ob 7h pa do četrtka zjutraj ob 7h je padlo 18l/m2 padavin,kar se nanaša na Bilje, ki je od Nove Gorice oddaljeno 10km,v Novi Gorici je bilo padavin sigurno več. Ob 16h pa se oblačnost že trže.

Ledeni

Oblačno, rahel dež je ponehal. Temperatura je 18,7°C. V zadnjih 24 urah je padlo še 22,5 mm dežja. Skupaj ta mesec 57,5 in letos skupaj 385 mm.
Ne vem kako to blažek, da ti še 300 nimaš, moj zahodni sosed v Mačkovcu pa beleži le 233 mm letos. Tile elektronski dežemeri niso videti zanesljivi, vsaj kar se tiče beleženja skupnih količin.

jaka

končno doma...

padavine pri nas ta teden:

ponedeljek: 4.4 mm
torek: 5.2 mm
sreda: 2.8 mm
četrtek: 43.4 mm

danes pa smo zaenkrat pri 34 mm, pravkar je nehalo deževati, temperatura pa 18.5°C

blazek

Citat od: Ledeni dne 06. Junij 2008, 16:50:44
Oblačno, rahel dež je ponehal. Temperatura je 18,7°C. V zadnjih 24 urah je padlo še 22,5 mm dežja. Skupaj ta mesec 57,5 in letos skupaj 385 mm.
Ne vem kako to blažek, da ti še 300 nimaš, moj zahodni sosed v Mačkovcu pa beleži le 233 mm letos. Tile elektronski dežemeri niso videti zanesljivi, vsaj kar se tiče beleženja skupnih količin.

Danes je pri nas padlo 29mm dežja, v zadnjih 24 urah  34mm, v zadnjem poslabšanju 57mm. Skupno pa letos beležimo 362mm.

Temperatura je 18,9.

paradolf

Pravkar nas je prešla ploha ki pa je šla z glavnino nekako južno mimo nas. Pustila je novih 0.8mm. Danes smo pri nas pridelali skupaj 14.1mm.
V smeri SV pa se vidijo novi oblaki. Med njimi tudi nakovalo ki mora biti nekje pri Slovenj Gradcu po moji oceni. Smer proti nam je prava a vprašanje koliko bo do sem oslabelo. Vmes pa tudi nekaj jasnine.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

matjazp

Tudi jaz končno doma... :icon_biggrin: v Maroku cel teden nisem videl niti oblačka pri nas pa tak raztur  :icon_wink:

Pred kratkim smo imeli še ploho sedaj pa se skozi oblake že kaže sonce...
Temp: 19.2C
Vlaga: 86%
Tlak: 1007mBar

Padavine
Ponedeljek:9l
Torek:28,8l
Sreda:5,4l
Četrtek:25,2l
Petek:20,2l(do 18:25)

Skupaj v tem mesecu 88,6lv tem letu pa 425l.

lp

Lepega vremena in sitega trebuha se človek naje

MINIMAX

Lj-Polje
zmerno oblačno, prikazalo se je sonce, dež ponehal
+19°C
rH 84%
1010mbar
brezvetrje
danes: (od včeraj 22:00): 18,6mm; danes ne kaže več da bi padalo
MINIMAX
Lj-Polje

beowulf

Ne vem kaj danes kaže radar na Liscah ampak, tukaj bi marala bit vsaj ploha kakšnih 10 min nazaj pa ni niti kapljica padla.
:icon_question:
Kakšno uro nazaj sem mal oblake poslikal pa je mi uspela tale slika zgleda, kot da se hoče majhna godzilla spustit na zemljo pa se očitno ni :shrug:

Če gledate od leve proti desni ta manjši oblak, naprej glava, potem roke,pa 2 majhni nogi in na koncu rep!

Lp iz Prekmurja!