ZEVS Forum

Trenutno vreme [1.6 - 15.6 2008]

Začel/a walter76, 01. Junij 2008, 00:22:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Cumulonimbus

Dežuje, zdaj bolj, zdaj manj, danes zaenkrat 8mm. pa še kar nekaj jih bo :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

TheAnswer

Do polnoči je padlo 21,1 mm , po polnoči pa še dodatnih 4,9 mm.  :icon_wink:

hrošč

Skoraj cel vecer se je bliskalo iz V in S, povsod okoli Lj. Okoli 11 je bil naliv, za vmes nevem, sedaj pa rahlo dezuje.

MINIMAX

Lj-Polje
5:45
zelo na rahlo dežuje
+14,2°C
včeraj (od 22:00 prejšnjega dne do 22:00) : 1,5mm
ponoči (od včeraj 22:00 ): 6,2mm

ta mesec: 7,7mm
MINIMAX
Lj-Polje

zimazakon

Trebnje
oblačno
+16.7 °C
91% RH
1011 hPa
W 5km/h
4mm dežja  :icon_smile:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

paradolf

Ob 6h v Podgorju oblačno in brez padavin.

Včeraj okoli pol enajstih zvečer pa smo ostali brez elektrike. Sicer je že pred izpadom nekajkrat pošteno počilo, a takrat ko je zmanjkalo elektrike je bil udar strele vsaj 5km stran v smeri Krvavca.
Čeprav je bilo temno, se je videlo da se bo nekaj skuhalo direkt nad mano. Radar je kazal majhen zeleno-rumen flek na Področju Kamnika. Seveda sem šel takoj na balkon s fotkičem. Najprej opazim prvi manjši CC(cloud-cloud) blisk direkt nad mano. Ko ravno stisnem "pošlji" tipko na telefonu Župiju da bo direkt pri meni akcija, pa se je že naredil dan in v isti sekundi pok da se je vse streslo. Žal se je dogajalo v smeri zahod, kamor pa nimam razgleda. Tako sem le opazoval kako se je svetilo zadaj za hišo. Bliski so bili redki (cca. 1 na minuto) a je bil skorajda vsak CG blisk in pok v nekaj sekundah. Pri tem ni padla skoraj nobena kaplja dežja. Očitno je bila meja med nalivom severno in mano zelo ozka.

Kasneje se je približala nevihta s področja Celja. Nastalo je nekaj fotk, a so večinoma vse prežgane. Žal mi fotoaparat pri močnejših in bližjih bliskih ne omogoča nastavitev s katerimi bi lahko zmanjšal to silno svetlobo.
Najprej je bilo še daleč.

Malo bližje. Očitno pa je to razdalja kjer mi lahko ratajo najboljši posnetki.  :shrug:

Takih prežganih pa mi je uspelo naredi kar nekaj a sta dve dovolj  :icon_smile:

Deževati je začelo nekaj minut pred polnočjo. Sprva močnejši naliv z vetrom, ki pa je hitro prešel v zmeren dež. Tudi bliski so ponehali.
Do polnoči je tako padlo 4.8mm.
Od polnoči pa do jutra pa še 10.9mm.

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

grizli

Podatki za Kočevje

-oblačno in rahlo dežuje
-temperatura 15.8°C
-tlak 1012 hPa
-relativna vlažnost 95%
-padavine danes skupno  2 mm
-trenutno brezveterje

lpP
grizli ma vas rad

Neurje

Vreme --Brnik                                 7.40

oblacno in nekoliko megleno še

kar solidno toplo

temp 16.4 stopinje

vetra malenkostno 1.1 km/h

vlage 83 %

tlak 1012 mbar

padavine ponoci med nalivom in kasnejšim zmernim dezjem kar lepih 25 mm

Astra

Lepa poročanja in lepe fotke.

Tole se je dogajalo ponoči, nad osrednjo Slovenijo pa so tiste nevihte in plohe počasi razpadle.  :icon_wink:

Na Vrhniki nekaj preko 15 litrov. Trenutno 16°C.
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Pihe

Oblačno, +16,1.
Rh 90%
Tlak1010,6 Hpa ustaljen
Vetra ni.
Ponoči 0,2 mm dežja.Vsaj enkrat, da smo na obrobju dogajanja s to nebeško vodo. :icon_rolleyes:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

ŠTROMAR

Temperatura 16,7 °C, od polnoči padlo 8,3 litra dežja, od tega 6 litrov v prvih petnajstih minutah v močnem nalivu. Trenutno spet zelo na rahlo dežuje.

fisher

Okrog 1 zjutraj nas je prešla močna nevihta in pustila 40l dežja. V prvih 4 dneh tega meseca torej že 80l dežja   :icon_smile:

Gorazd

Pri meni pa je okoli 2.30 naliv pustil 23 mm.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

joze

Ravna pri Ligu, oblačno.

Temperatura 16,0 °C

Tmin danes 14,9 °C ob 05:28

Vlaga 71 %

Pritisk 1013 hPa, rahlo pada

Padavine danes 3 mm

Ponoči med 03:30 in 04:30, smo imeli manjšo ploho, včeraj pa nismo imeli dežja.

walter76

V Portorožu je oblačno trenutno rahlo dežuje.
Se pa je v dopoldnevu zvrstilo že kar nekaj ploh.
Bilo pa je tudi nekaj malega oddaljenega grmenja.
Prijatelj vremena !