ZEVS Forum

Trenutno vreme [1.6 - 15.6 2008]

Začel/a walter76, 01. Junij 2008, 00:22:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

robi14

rainrate 50 mm/h, v zadnji uri 18l dežja....  :clap: :clap: :clap:

Gobe bojo!!! :icon_biggrin:

popravek: rairate 65 mm/h, padavin v zadnji uri 21 l/mm

še en podatek: danes že 30 l dežja, vendar ga je večina padla po 21.30 uri.

Roger

Citat od: stog dne 02. Junij 2008, 22:42:27
5mm imam.
Še brez naliva danes.
Malo bolje kot pri nas 1mm. Sicer pa rahlo dežuje :icon_smile:

Gorazd

Po podatkih Protezione Civile je v kraju Subit di Attimis blizu naše meje padlo od 16.00 - 17.00:  82.6  mm  :shock:
http://www.protezionecivile.fvg.it/ProtCiv/Default.aspx/Cae/CaeSensLastData.aspx?NumSens=16241

Pri nas smo začuda skoraj suhi, le kakšen mm do sedaj, vse je šlo južno ali vzhodno od nas.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

kekec46

Citat od: Gorazd dne 02. Junij 2008, 22:57:03

Pri nas smo začuda skoraj suhi, le kakšen mm do sedaj, vse je šlo južno ali vzhodno od nas.

kje točno pa je zgoraj naveden kraj ?

ja smo ja ...
no pri meni dežuje, a rahlo ...
v dežemerju se je spet nabralo 0,5mm padavin tko, da danes zaenkrat 7,7mm

Lp

wannabe

o hudu kero nevihto mel zdele oz. jo še mamo...se vid da tista rdeča pika na radarju stoji glih nad nami ! močno dežuje, na začetku mal toče med dežjem...

zigarrdo

Citat od: wannabe dne 02. Junij 2008, 23:08:43
o hudu kero nevihto mel zdele oz. jo še mamo...se vid da tista rdeča pika na radarju stoji glih nad nami ! močno dežuje, na začetku mal toče med dežjem...

Ker radar?? Men ga še ne odpre  :icon_cry:

Še vedno se bliska okoli in grmi, dežja pa od nikoder, temp. +18.2°C vlaga = 72%
Everywhere you go you always take the weather with you

wannabe

radar za madžarsko pa osmer:icon_wink: uglavnm noro zunaj.

Gorazd

Citat od: kekec46 dne 02. Junij 2008, 23:07:39
kje točno pa je zgoraj naveden kraj ?
http://www.protezionecivile.fvg.it/ProtCiv/default.aspx/Cae/MappaCae.aspx
Tukaj izberi Pluviometro, pa se ti pokaželo kapljice, tisti kraj je pa južno od Breginjskega kota.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

Cumulonimbus

Evo mene spet v varnem zavetju svojega doma, sem poganjal ko zmešan pedala na kolesu v upanju da vidim kako veliko je padlo dežja pri meni, pogledam v dežemer pa vsega skupaj reci in piši 12.5mm dežja, kar daje vedeti da je bil center padavin zopet nekaj km. V... :shrug: Na duplici sem 100% da ga je padlo preko 30mm, saj je pou ure lilo ko zmešano, me pa zanima koliko bo nameril Paradolf, sam če gledamo na to da je on še bolj Z od mene bi ga mogel imeti še manj, je pa res da je od duplice oddaljen manj kot 2km.  jaz pa imam kar kake 3km. do duplice :shrug:

Spet se pripravlja na nevihto :drool:

lp
Član ZEVS :)

polo

V našem koncu je bilo v uri in pol zelooo ogromno grmenja,padlo pa je le 13,4l.
Ostali smo pa tudi brez elekrtike.No po 10 min. prestanku  grmenja je pa spet pričelo treskati...
Bomo videli kaj bo še  noč prinesla.

jaka

pri nas v nevihti zaenkrat le 3.8 mm, malo bolj proti JZ pa zagotovo več, saj se je prov slišalo močno šumenje dežja, ki pa do nas ni prišlo...res zanimivo dogajanje po Sloveniji :icon_wink:

hrošč

Priznam, da nevem ce sem ze kdaj slisal toliko oddaljenega grmenja kot v zadnjih dveh dneh :icon_exclaim: Cestitam vsem za dosezene litrcke, bomo vidli kaj noc prinese (jutro prinese izpit:/ )  :)

wannabe

ponovno močno grmi !! ugašam komp...

Smučar

Nekaj se sili h kapljanju, zelo od daleč pogrmeva, ampak po mojm ne bo nič iz tega. Prav neverjetno je, kot bi se padavine posušile na LJ kotlom.  :icon_rolleyes:
Prej je prišla nevihtna linija iz J, nad nami izpuhtela in šla po Z strani čez Katarino itd...

paradolf

Trenutno umirjeno dežuje. Vmes sem in tja še malo zagrmi.
Je pa bila kar lepa nevihta prej. Sprva precej vetra in malo rosenja, nato pa se je veter polegel a se je še vedno slišalo šumenje v smeri Mengša, kjer je bila tudi dežna zavesa. Predvidevam da je bilo to šumenje posledica od kolegov omenjene toče.
Ta zavesa se je le počasi približevala, nato pa se je vendarle pošteno uscalo. Vidljivost proti jugu zelo slaba in ko je dežemer kazal 4 litre, se je proti Kamniku videlo še vedno precej razločno. Se pravi da sem bil sprva "glihzaglih" v dežju.
V samem nalivu ki je bil na srečo brez dodatkov je padlo 17.6mm dežja, sedaj pa ob dežju trenutno že 18.6mm.

Tudi sam sem se malo frišal na balkonu s fotoaparatom v roki. Nekaj malega sem tudi ujel in objavim jutri. :icon_biggrin:

Blazek, za Jesenice bi pa rekel da je povsem mogoče da so dosegli stotico. Tista stacionarna nevihta danes po polnoči ki je dala skoraj 40mm in nato še dve popoldan. Čisto možno bo.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2