ZEVS Forum

Trenutno vreme [1.6 - 15.6 2008]

Začel/a walter76, 01. Junij 2008, 00:22:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kekec46

se je pooblačilo ... proti Novi Gorici je kar črno ... nekajkrat je tudi že zagrmelo ...
t: 22,8 se je že ohladilo iz 25,1
hg: 64
p: 1015,2 pada

Lp

gergo

V Moravskih Toplicah pravkar močan naliv, čudno ker na radarju zkleda to zelo nedolžno.
Veter ga je mraz!

Cumulonimbus

Blazek verjetno si govoril o temle, po italijanskem radarju pomeni to najvišjo stopnjo na radarju in sicer "intesa"

p.s. sem mal popravil

Zelo toplo, soparno, v hribih je "ornk" zakuhalo joj to bo veselica zvečer :drool:

lp
Član ZEVS :)

Cumulonimbus

nekaj ga "serje" zadnja fotka radarja ampak nimam kej sem jo v slikarju hotel malo povečat pa nimam časa, uglavnem situacija pri nas je trenutno taka!

Proti JZ lepo kipijo v zrak kumulusi

evo tule pa mogočni steber kateri bi znal v naslednjih urah kje pustiti kaj trdega, verjetno ne bomo mi tisti "srečkoti" :drool:

in pa še JV lepa celica se je naredila katera bo kasneje "pustošila" po štajerskem :icon_arrow:

Proti severu pa se je udtrgal oblak, vmes je najverjetneje tudi toča, kar bo kasneje verjetno tudi Lazič poročal če je blizu :icon_arrow:

lp

polo

Sredi dneva je še kazalo da se bo nekaj skuhalo,sedaj je pa že skoraj popolnoma jasno,le še kak osamljen oblaček je na nebu  :icon_sad:

T= 24,7°C
Rh = 65%

Cumulonimbus

tisti steber se je razvil v močno vevihto 4km. SV od mene v bližini brezij in potem vzhodno čez oševek in gor močna nevihta, kolega iz tam poroča o jmočnem dežju in toči ki klesti, sedaj je moral ugasniti računalnik meni pa je fotoaparat crknil, prazna baterija :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:

EDIT: 16:25 Na vzhodu divja nevihta ko se umirim in se zagledam v drevesa v tisti smeri, mi daje vedeti da tam divja močna nevihta, zavesa ki vleče na bolj belo kot modro daje vedeti da gori klesti toča, kakšna je bomo videli kasneje sem pa že razmišljal da grem s kolesom v nevihto sam rajši ne grem izivat usode, strele udarjajo v bližino hiš uglavnem prava poletna nevihta trenutno samo nekaj km. S -SV od kamnika :icon_arrow:

lp

bismarck

yeah...tle nad jaršami se nekaj kuha...upam, da bo radar ob 16 10 že zaznal
24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

hrošč

Z od Lj je zrasel en lep Cb, katerega nakovalo nam je tukaj na Z delu ze zakrilo sonce..sicer mu ne pripisujem vecje moznosti, da pride do nas, ampak pustimo se presenetiti.

paradolf

Ravnoprav se je služba iztekla. Sedaj pa gas kaj poslikat  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Cumulonimbus

kolega iz godiča je rekel da je pri njih padala toča v velikosti lešnika pa so bili precej izven centra dogajanja kateri je bil kak km V :icon_eek:

lp

Cumulonimbus

Trenutno pri nas padajo ogromne kaplje, še slikal sem jih

:icon_eek:

evo v času tiste nevihte je proti SV izgledalo takole:

na začetku je bilo takole:

15 minut kasneje pa takole :icon_wink:

proti JZ se vidi da se zopet nekaj kuha :clap:

EDIT: 16:48 Ploha velikih kapelj, nobenih trdih dodatkov vmes, zaenkrat!

lp

medica

Zadeva blizu kamnika ni nič v primerjavi z nevihto, ki je prešla že skoraj pol primorske (vipavsko-posoško)

bismarck

zgleda da ne bo nič z nevihto nad ljubljano  :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:
24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

Cumulonimbus

Proti temle medica se pa res lahko skrijemo, niti si ne želim konkurirati s temle ker tamle doli mora biti pa trenutno štala...Pihe, FLorjo poročajta :icon_eek:

Rahlo dežuje

T=24.6°C

EDIT: 17:00 Ploha ki nas je prešla je pustila 1mm. :drool:

lp

hrošč

tole na primorskem izgleda res noro. Za Lj pa zgleda konec upanja, vsaj radar se nekako prazni.