ZEVS Forum

Trenutno vreme [1.6 - 15.6 2008]

Začel/a walter76, 01. Junij 2008, 00:22:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Roger

Pretežno oblačno.Zadnji trije dnevi:7.2+24.7+11.8=43.7mm

march

Na Celjskem še kar občasne plohe. Največ dežja je padlo v pretekli noči.
Danes pa do sedaj (1900):
Laško/Lahomšek: 42,9 mm  (ta teden 114,3 mm)
Petrovče: 41,3mm  (ta teden 128,5 mm)

Lp, March

zigarrdo

Pretežno oblačno, občasne padavine so se pojavljale skoraj ves dan, sedaj pa se je pokazalo tudi sonce ;

Temp. +18.5°C
T min. +14.6°C
vlaga = 86%
padavine: od 24:00 do sedaj 21 mm.

p.s.   Malo prej videu na 24.ur slikco tiste manjše pijavice, ki se je pojavila nekje v pololandu ( bela krajina), ne vem ali jo je naš polo poslal...lepo da so jo objavili ( Pa pravi tornado na Hrvaškem v Bilogori :icon_eek:)
Everywhere you go you always take the weather with you

Cumulonimbus

Citat

p.s.   Malo prej videu na 24.ur slikco tiste manjše pijavice, ki se je pojavila nekje v pololandu ( bela krajina), ne vem ali jo je naš polo poslal...lepo da so jo objavili ( Pa pravi tornado na Hrvaškem v Bilogori :icon_eek:)

sem že jaz v drugi temi to prašal, pa me tudi zanima :icon_question:

drugače je pri nas cel dan pretežno rahlo deževalo, sedajle pa nas je 15 minut nazaj prešla ploha, ki je pustila nov mm. danes zaenkrat 14.4mm. dežja :shrug:

lp
Član ZEVS :)

Pihe

Cel popoldne brez dežja(če zanemarim tistih par kapelj občasno),prej se je skoraj zjasnilo v celoti, sedaj pa od vzhoda spet zapira, ampak mislim, da bomo ostali tu kar na jutranjih 2,8 mm dežja.
Temp.: +17,4 (najvišje danes,haha!)
Vlaga pa 87%.
Sonček zahaja. :icon_smile:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

paradolf

Prej omenjena oblačnost in padavine iz smeri SG nas je prešla zopet z glavnino južno od mene in dala le 0.3mm.
Sedaj pa pretežno oblačno in +17.2°C
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

blazek

Citat od: Cumulonimbus dne 06. Junij 2008, 19:30:38
sem že jaz v drugi temi to prašal, pa me tudi zanima :icon_question:

drugače je pri nas cel dan pretežno rahlo deževalo, sedajle pa nas je 15 minut nazaj prešla ploha, ki je pustila nov mm. danes zaenkrat 14.4mm. dežja :shrug:

lp

Podnaslovljen je naš Polo.

Od SV se nam bližajo nove padavine.

tykee

Nevihta, ki se je prikradla nad Maribor, ter potovala proti LJ za pohorjem (je zavila na AC), je ob 19:20 času izgledala precej grozno!

http://www.iskalec.net/p.php?p=padavine-2008-06-06-17-20utc.JPG

Vendar na koncu vprašam bratranca, ki je pravkar v centru maribora in je reko da niti kaple?

Na koncu se vprašam, koliko je sploh kaj realen ta radar? Se splača nanj zanest sedaj ob poletnih nevihtah?
Vem da piše "MOŽNA TOČA", vendar pri takem velikem fleku bi že skoraj to besedo "MOŽNA" trebali odstranit, or what?

Mogoce lansko sezono so na poročilih kazali prispevek o OBRAMBI PROTI TOČI, pa so frajeri tudi gledali omenjen radar... vendar če je tako nezanesljiv, da čez cel MB nariše "rdeče padavine", ni pa niti kaple, potem ne vem...

Je pa bila slika na spletni kameri "cestninska postaja Tepanje" precej grozna - zavese iz dežja.

Lp.

Pihe

Tu pa res človek niti ust ne more odpret, ne da bi ga v naslednjem hipu vreme demantiralo. :icon_exclaim:
Še prej sem se hvalil, kako je skoraj jasno, zdaj pa spet rahel dež in že novih 0,6 mm tekočine. :icon_redface:
Prej bi skoraj dal nekaj stran, da danes ne bo več deževalo....evo....zdaj pa spet moča.
RH 94%
T: +16,6
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

march

jery_slo

Vzhodno od mene pa kar lepa nevihta, vendar imajo padavine preveč smer proti jugozahodu tak da smo bolj na robu dogajanja.

Vreme

No končno je tudi naše kraje "malo zalilo". V zadnjih treh dneh je zapadlo skupaj kar "rekordnih" 35,7 mm padavin, že dolgo ne toliko!!!

Je pa zato Mura kar narasla, zaradi tega brod čez Muro ni obratoval!

In mi jutri nameravamo na rafting po Muri!  :icon_question:

max

Citat od: march dne 06. Junij 2008, 20:32:46
Prihaja nevihta.

Lp, march

Jap... :icon_eek: RR kar 125mm/h tako močan naliv, da voda teče po cesti, kot bi bil potok.
Spet bo dnevni rekord padavin, pišem kasneje :icon_wink:

EDIT: Temp 16,7°C
        Tlak 1012mb
        Veter 8km/h J-JZ
        Padavine v trenutnem nalivu cca 4min - 9,2mm
         Danes do sedaj 55,5mm

Ciklon

Tmin = +14,6°C
Tmax = +18,3°C
Padavine: od 00h danes 15,0mm dežja
---------------------
zmerno oblačno